Steengroeve Lessines (foto's die gemaakt werden tijden "Marche du Pays de Carrière", via ingang duikclub maar meer richting Ollignies toe). Normaal is dit gebied niet toegankelijk.

http://s9.postimg.org/i6di0apmn/DSC_5268.jpg

http://s9.postimg.org/qd5hrvfpb/DSC_5269.jpg

Waarom is er geen aandacht voor Lessines op Franstalig forum?

52

(...) Dan nemen de gangsters de vlucht met een donkerblauwe Golf GTI. De wagen zou vrijdagmorgen [27 september] te Brussel gestolen zijn. De nummerplaat zou de letters 'FPF' dragen en het eerste cijfer zou een '8' zijn.

Bron: De Antwerpse Morgen | Maandag 30 september 1985

Op basis van welke bronnen de journalist er van uitgaat dat de Golf in Brussel werd gestolen, is me niet duidelijk.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Merovinger wrote:

Inderdaad noorderling. Ik denk dat die diefstal in Erps-Kwerps op een bepaald ogenblik in het Bende-onderzoek is geslopen omdat het op datzelfde moment paste binnen een bepaalde piste maar dat bij later en nader onderzoek is gebleken dat dit niet klopte. De diefstal in Erps-Kwerps staat trouwens ook niet op de website van de speurders.

Ook in het document van het CBO van 21 maart 1986 (dit is dus ná de vondst van de uitgebrande Golf in het bos van Houssière) is de diefstal van de Golf in Erps-Kwerps niet opgenomen in het overzicht van de Bendefeiten.

Op 13 november 1985 communiceert het parket van Nijvel nochtans dat de uitgebrande Golf die teruggevonden werd in het bos van La Houssière een Golf zou zijn die in Kortenberg (Erps-Kwerps) gestolen werd.

54

Het klopt dat de in het Bois de la Houssière gevonden Golf, de Golf is die gestolen werd in Erps-Kwerps maar die Golf werd niet gebruikt in Eigenbrakel, Overijse of Aalst. Vermits dat een vijf-deurs Golf was.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

kenza zal blij zijn met onderstaand artikel. wink Jammer genoeg heb ik enkel de voorpagina en missen we dus nog de rest van het artikel op pagina 5. Kan iemand dit artikel ergens op de kop tikken?

Het Laatste Nieuws | 25 februari 1987

http://nsm08.casimages.com/img/2015/08/05//15080505241314738713489126.jpg

De getuigen van de aanslagen in 1985 zagen nieuwe en oude modellen van Golf (GTI). Aan de neus zijn ze moeilijk te herkennen, kijk zelf eens:

Golf GTI MK 1 modeljaar 1984

http://s10.postimg.org/d9aq8nwol/Golf_GTi_MK1_model_1984.jpg

Golf GTI MK2 modeljaar 1985

http://s14.postimg.org/nj6cmd3kd/Golf_Gti_MK2_model_1985.jpg

57

Merovinger, heel erg bedankt voor het artikel. Juist spijtig dat ze in de verkeerde steengroeve zijn gaan duiken! Het moest de verlaten steengroeve zijn! Of hebben ze bewust in de verkeerde gaan zoeken omdat ze dat wisten?

58

Op 21 februari 1987 gaf onderzoeksrechter Schlicker opdracht om Bruno's vroegere vriendinnetje te verhoren. Het was een van de laatste interventies van de ontredderde magistraat. Twee dagen later zette het Hof van Cassatie hem uit het onderzoek. De dossiers van de overvallen van de bende van Nijvel in 1982 en 1983 werden overgeheveld naar onderzoeksrechter Jean-Claude Lacroix in Charleroi. Alleen het dossier-Dekaise bleef in Nijvel en hoe meer lichten op rood schakelden, hoe wanhopiger de trein-Schlicker verder denderde.

Dat wil zeggen dat op 25 februari 1987 zoals in het krantenartikel van Merovinger hierboven er juist toevallig een nieuwe onderzoeksrechter in het spel was want de andere (die resultaat boekte) werd wandelen gestuurd en heel waarschijnlijk omdat hij de Golf GTI van de overval in Aalst ging bovenhalen. Zou het kunnen dat de duik naar de Golf GTI in Lessines al een paar dagen gepland was en ze die niet meer konden annuleren want de duikers van Oostende en de ontmijningsdienst waren alles al aan het voorbereiden en daarom de duik bewust plaats vond in de verkeerde steengroeve waar ze er zeker van waren dat ze niets gingen vinden.

PS: Merovinger supergoed speurwerk.

Je vergeet daarbij wel één belangrijk detail kenza. In februari 1987 was onderzoeksrechter Freddy Troch nog altijd belast met twee Bendedossiers, nl. Temse en Aalst. Schlicker was niet belast met deze onderzoeken. Ik vermoed dat de speurders de overvalwagen van Aalst zochten. Hoogstwaarschijnlijk zal het bevel voor de duik dus gegeven geweest zijn door Freddy Troch en niet door Schlicker. Het staat trouwens ook zo vermeld in het artikel: "zoekactie die maandag begon op last van het parket van Dendermonde".

60

Merovinger, heb jij het volledige artikel?