Als je maar lang genoeg zoekt, valt aan elke datum een schokkende of belangrijke historische gebeurtenis te koppelen. Dat is niet meer dan statistische kansberekening. Hecht er vooral geen waarde aan.

12

In 1989 hebben de onderzoekers van de Delta-cel zich ook met de data bezig gehouden:

Zo werden in 1989 heel wat mensen ondervraagd die rechtstreeks of onrechtstreeks in contact stonden met de familie De Staerke. Maar er werd bijvoorbeeld ook nagegaan of er een parallel bestond tussen de tijdstippen waarop de bende van Nijvel had toegeslagen, en belangrijke "feestdagen" van de Nazi's. 

Bron: Verslag Tweede Bendecommissie (bijlage 3)

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

De Delta-cel heeft altijd (en nu nog) gesteld dat De Staerke en zijn kompanen als Salesse betrokken waren bij de Bende van Nijvel. Toch deed de Delta-cel onderzoek naar de extreem-rechtse piste (analyse data overvallen, Barbier, Calmette, Lekeu, Moelants, ...). Wat zou dan de link zijn tussen De Staerke en feestdagen van de Nazi's? Bizar.

Ik denk dat je dat los van elkaar moet zien. Je kan als onderzoeker je nooit vastpinnen op 1 piste. En al zeker als je geen bewijzen vindt, geen veroordelingen krijgt, dat hou je met alles rekening. Zelfs met een combinatie van groepen.

Een combinatie van verschillende groepen is volgens mij ook de meest waarschijnlijke piste. Om in dit amalgaam van misdrijven één motief en één dadergroep te zoeken is absurd.

Inderdaad er is nooit een link gelegd tussen De Staerke en bv. Madani Bohouche. Maar zoals Django omschrijft een combinatie en allegaartje van gangsters zou het meest waarschijnlijke zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/9_novembe … schiedenis