Topic: Jean-Louis Dramaix

Werd door een aantal leden van de Borains beschuldigd deel te hebben genomen aan de overval van de Delhaize in Ukkel. Hij geleek sterk op Christian Amory die dat in een PV aan de speurders heeft bevestigd.

http://i63.servimg.com/u/f63/09/03/15/13/dramai10.jpg

2

Re: Jean-Louis Dramaix

Hij werd door Michel Cocu ook beschuldig van betrokkenheid bij de overval in Nijvel en door Vittorio van betrokkenheid bij de overval in Temse. Hij was geboren in Wasmuel op 9 juli 1945, woonde in de Chaussée de Bruxelles in Vorst en was monteur van beroep.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Jean-Louis Dramaix

Bende van Nijvel: weer een aanhouding

Te Brussel werd dinsdagnamiddag de 37-jarige Jean-Louis Dramaix aangehouden, die actief betrokken zou geweest zijn bij de overvallen van de Bende van Nijvel. De man, afkomstig uit de streek van Bergen maar wonende te Vorst, werd trouwens na zijn aanhouding onmiddellijk overgebracht naar het parket van Nijvel.

De aanhouding werd verricht door de G.R.B.-ploeg van de gerechtelijke politie onder leiding van Georges Marnette. Jean-Louis Dramaix stond al jaren op het verlanglijstje van de politie, maar tot nog toe had men hem niet kunnen snappen. De kerel werd nu wel gevonden dankzij de aanduidingen van één van de vier personen, die in de Borinage werden aangehouden in verband met de gewapende overval op de Delhaize van Genval op 4 maart van dit jaar. Hij was volledig verrast en liet zich gewillig door de speurders overmeesteren.

Het is niet geweten of de man, die te Brussel werd aangehouden, ondertussen ook bekentenissen heeft afgelegd. Hij wordt er in ieder geval van verdacht, actief te hebben deelgenomen, aan sommige overvallen, meestal als chauffeur.

Bron: Het Laatste Nieuws | 23 november 1983

4

Re: Jean-Louis Dramaix

Jean-Louis Dramaix:

https://i62.servimg.com/u/f62/11/22/12/24/jean-l11.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Jean-Louis Dramaix

Pleegde op 19 december 1969samen Jean-Claude Estiévenart en Oswald Rigali een gewapende overval op de Carbochimique te Tertre. De buit bedroeg 1.000.000 BEF.

In de nacht van 18 juni 1969 klom hij samen met Estiévenart en nog 2 handlangers over de muur van de Rolinkazerne te Etterbeek (waar hij zijn legerdienst had vervuld). Uit de wapenkamer werden 3 handmitrailleurs gestolen.

Verder pleegde hij nog inbraken in Bergen en de Borinage en 7 autodiefstallen.

Het dienstpistool van een tolbeambte dat op 12 juli 1970 te Eugies was gestolen, werd in augustus 1970 teruggevonden bij Dramaix, waarna de bende werd opgerold.

Op 13 december 1983 aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan Anderlues. Vrijgelaten op 28 juli 1984. Was toendertijd kraanbestuurder en woonachtig Brusselsesteenweg 157, Vorst [Google Maps].

6

Re: Jean-Louis Dramaix

Mij niet eerder opgevallen, maar Brussel-Zuid en Bergen in de achtergrond van één persoon is interessant gegeven de zwaartepunten van de eerste golf.

7

Re: Jean-Louis Dramaix

De bron van info van dhrlanden:

Dievenbende uit Wallonië opgerold

De diefstal van het dienstpistool van een tolbeambte, op 12 juli j.l. te Eugies gepleegd, heeft de politie op het spoor gebracht van een bende roofovervallers. Tijdens een huiszoeking bij een verdachte, Louis Dramaix, 25 jaar, een werkloze uit Waismes wiens vrouw aldaar een herberg uitbaat, vond de politie het bewuste wapen.

Sedert enkele tijd werd Dramaix speciaal in het oog gehouden door de politie die hem ervan verdacht deelgenomen te hebben aan de overal die op 19 december 1968, te 5u35, werd gepleegd in fabriek “Carbochimique” te Tertre, waar de kassier en twee begeleiders werden beroofd van een bedrag van 4.850.000 fr.

Dramaix zou trouwens spoedig de hem ten laste gelegde feiten bekennen en zijn twee medeplichtigen verklikken: Jean Estievenart, 25 jaar, uit Quaregnon, en Oswald Regali, 26 jaar, uit Boussu. Dramaix zelf had de overval gepland daar hij vertrouwd was met de ligging van de fabriek waar hij af en toe werkzaam was geweest.

Niet benauwd

Dramaix had zijn legerdienst volbracht in de kazerne Rolin te Brussel. In gezelschap van Estievenart en van nog twee andere kerels klom hij in de nacht van 18 juni 1969 over de muur van de kazerne en stal er in het wapenmagazijn drie handmitrailleurs, zonder schietvoorraad. Deze wapens werden tijdens de jongste dagen teruggevonden bij verschillende personen, die wegens heling zullen terechtstaan.

Dramaix heeft ook nog een hele reeks inbraken te Bergen en in de Boringen op zijn actief, evenals zeven autodiefstallen. Al zijn medeplichtigen, op één na, hebben eveneens bekentenissen afgelegd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 Augustus 1970

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube