Topic: Hoeilaart-Grimbergen: 9 December 1982

Een voorbeeld van een misdadiger met veel lef.

Overvaller slaat toe te Grimbergen (*) en Hoeilaart – Half miljoentje in drie keer

Ontsteltenis, gisteren op het middaguur te Hoeilaart. Om 12u20 stapt daar in het postgebouw, nabij het gemeentehuis, J.B. Charlierlaan 1A, een overvaller binnen, gemaskerd met een blauwe bivakmuts en gewapend met een machinepistool. Hij bedreigt de bediende en verdwijnt met 130.000 frank. De Franssprekende kerel vlucht met een grijze BMW, dwars door het centrum.

Volgens de eerste vaststellingen rijdt de BMW over de markt naar de Marcel Felicestraat nr. 11 en stopt bij het BAC-kantoor. Daar draagt de overvaller een anorak maar treedt voor de rest op in dezelfde stijl. Bivakmuts, machinegeweer en lopend op witte basketpantoffels. De grijze BMW is voorzien van gele nummerplaten, dus ogenschijnlijk Franse of Nederlandse. De kerel gaat aan de haal met zowat 100.000 frank, die onder bedreiging uit de kluis wordt gehaald. Sterk is ook weer, dat dit agentschap midden in de handelsdrukte ligt, vlak bij de kerk.

De politie van Hoeilaart rept zich ter plaatse. Rijkswachtbrigades van Overijse, Kortenberg en Sint-Genesius-Rode worden ingeschakeld. De speractie wordt afgekondigd maar levert niets op. De grijze BMW heeft vanuit Hoeilaart een open kans, naar het autowegennet, in alle richtingen. Ondertussen komen ook de BOB uit Leuven en de gerechtelijke politie uit Brussel ter plaatse.

Bron: Het Laatste Nieuws | 10 december 1982

(*) De rest van het artikel ontbreekt. Vermoedelijk wordt verderop in de krant nog iets geschreven over de overval in Grimbergen.