1

Rosa van Kildonck (37) werkte als kassierster in het Delhaize-warenhuis van Overijse. Ze werd op 27 september 1985 door de Bende van Nijvel vermoord in het warenhuis.

Meer » Feiten

Hieronder een klein fragment uit een interview met de weduwnaar van Rosa Van Kildonck:

"(...) De Bende van Nijvel rijdt de parking van een warenhuis op en begint te schieten: een jongetje van veertien jaar wordt van zijn fietsje geschoten, een man wordt neergeknald, de gangsters lopen het warenhuis binnen en schieten Rosa dood. Er zijn er die beweren dat ze niet vlug genoeg haar kassa open kreeg, maar dat is niet waar. Er is in de kranten geschreven dat ze juist die avond een zieke collega moest vervangen, maar ook dat is niet waar."

"In die zes jaar dat ze bij Delhaize werkte is het maar drie keer voorgevallen dat ze op vrijdagavond moest werken en ik heb wel eens gedacht: had ze nu toch op zaterdag moeten werken. Maar in Aalst heeft de Bende op een zaterdag toegeslagen. Het is gewoon het noodlot en daar is niets aan te doen."

Bron: Humo | 16 januari 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube