1

We denken vaak, en misschien meer dan terecht, dat de bende één geheel was die voornamelijk voor zichzelf opereerde.

Het lijkt met daartegenover niet onbestaande dat de 'bende van Nijvel' een creatie is om dit allemaal veel moeilijker te maken. Alle feiten lukraak samen gooien onder één naam, sabotage van justitie en politie uit, .. Het kan misschien een grote mistwolk zijn die voor onze ogen opgetrokken wordt. Wat als sommige wapens gebruikt worden voor feite/ door mensen die eigenlijk niets met de 'originele' bedoeling te maken hebben.

Sommige uit de aan de Bende gelieerde feiten zouden er misschien uit moeten, andere feit er dan weer bij genomen.

Wat als de bende een middel was van de personen met macht, belangen, .. en zij dit alles konden regelen via (grotere) criminelen die ze kenden van op samenkomsten.

Het is een groot woord in België en we kennen het vooral van films en tv, maar wat als de bende de uitvoerders waren van de Belgische elite en hun core bussiness was om mensen uit te schakelen, zaken uit te voeren in functie van en in opdracht van..

Sommige belangen, slachtoffers, .. heel veel komen altijd uit dezelfde kringen. Zoveel toeval kan er niet zijn. Gaat een Deprêtre, toch vrij opzichtig, de boel gaan saboteren voor wat criminelen of doet hij dat voor zijn vriendjes uit de beau monde?

2

Eén feit staat vast. Het onderzoek werd gemanipuleerd! En alleen mensen met macht zijn in staat om het ganse gerechtelijke en justitiële apparaat van een land te beïnvloeden. Alhoewel er ergens wel een spin docter aanwezig zal zijn, laat het me een organizer noemen, denk ik meer in de richting van een 'Raad van Bestuur' met hooggeplaatsten uit de politieke, financiële, militaire en politionele wereld. Een denktank van de dood.

3

Organisaties, samenwerkingen, feestjes en dergelijke genoeg waar allen samenzitten. Een grote vriendengroep vol vergif. Een Bouhouche/Bultot kunnen wel iemand zoeken om een zaakje te doen. Die kwamen tenslotte ook in aanraking met die zgn beau monde.

Helemaal correct Leaks, bovenbouw opdracht gevend, middenkader organiserend (wapens,auto's enz), onderbouw uitvoerd(gepakte boefjes). Ergens in 83/84 gaat het mis(staatsveligheid?)