11

Re: Ukkel

Toen Maurice Lammers in 1988 gearresteerd werd, woonde hij in Ukkel. Ik weet niet hoe lang hij er al woonde, ook de straat weet ik niet.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Ukkel

In december 1985 werkte Jean-Francis Calmette in 'La Vivante', avenue Latérale 143 in Ukkel.

Re: Ukkel

Ben wrote:
Ben wrote:
Ben wrote:

Wat werd er op 8 februari 1989 gevonden in de “Apollon” garagebox nr. 404 in Ukkel, Alsembergsesteenweg 733?

Robert De Staerke, de zoon van Leon De Staerke, zag ooit hoe zijn oom Julien De Staerke begin juli 1985 een metalen kist opgroef vol wapens en de inhoud vervoerde naar een garagebox op de Alsembergsesteenweg 731 in Ukkel.

Ondanks het feit dat het hier om nummer 731 en 733 gaat, is het wel degelijk hetzelfde gebouw. Is dit toeval of had Julien De Staerke toegang tot de garagebox die de Bende Haemers ook gebruikte?

Patrick Baudry werkte in de Globe Arms op de Alsembergesteenweg 636. Eén van zijn werknemers was Robert Darville. Globe Arms ging failliet op 26 september 1977. De firma Fabric Darville Armuriers vestigde zich op hetzelfde adres op 20 januari 1978 en ging failliet op 15 maart 1984.

De fameuze 'Apollon' garagebox van Haemers bevond zich op de Alsembergsesteenweg 733. Die van De Staerke op nr. 731 (of was het dezelfde garagebox?). Kijk nu eens op Google Maps. Die garagebox was gewoon rechtover de wapenwinkel van Baudry en Darville gelegen.

14

Re: Ukkel

Bloedvlekken op gestolen wagen te Ukkel

De politie van Ukkel werd woensdag geroepen naar de Gazellelaan waar een onbeheerde BMW met draaiende motor stond. Op het koetswerk van de wagen werden bloedvlekken opgemerkt alsmede twee kleine gaatjes die mogelijk afkomstig zijn van kogels. De politie achterhaalde dat de BMW in de Brusselse agglomeratie was gestolen.

Er werd een speurhond bijgehaald die de bloedvlekken een tijdje op straat kon volgen. Op een bepaalde plaats bleef de speurhond plots staan en mogelijk werd de gewonde man daar door een andere autobestuurder opgepikt. Er waren echter geen getuigen die een gewond persoon hebben gezien. Toch acht de politie van Ukkel het niet uitgesloten dat het om een afrekening zou kunnen gaan.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Mei 1982

Geen idee of er een verband is maar dit is een paar dagen na de dubbele autodiefstal (in Elsene en Lembeek) van de Bende van Nijvel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube