1

Topic: Zoekactie Ittre

Nieuwe voorwerpen duiken op in onderzoek naar Bende van Nijvel

Na een oproep door het gerecht heeft iemand nieuwe voorwerpen aan het gerecht overgemaakt die mogelijk interessant zijn voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat bevestigt procureur-generaal Christian de Valkeneer van Luik. De voorwerpen zijn afkomstig uit het kanaal van Ronquières. Als gevolg vinden binnenkort mogelijk nieuwe onderzoeksdaden plaats in het kanaal.

Bron: VRT Nieuws

Hopelijk deze keer door andere duikers...

2

Re: Zoekactie Ittre

Het artikel is net veranderd van "we hebben gedoken" tot "nieuwe voorwerpen dus we gaan duiken". (thnx Ben)

Re: Zoekactie Ittre

"We hebben vandaag informatie en voorwerpen gekregen van personen, afkomstig uit het kanaal van Brussel naar Charleroi." Dat vertelt procureur-generaal de Valkeneer vanavond aan VRT NWS.

"Het zijn interessante stukken, maar momenteel willen we discreet blijven. We weten nog niet zeker of deze voorwerpen een band met het dossier van de Bende van Nijvel hebben."

De stukken zijn volgens de Valkeneer al een poos geleden uit het kanaal gehaald. "Dat is niet vandaag gebeurd, maar meer willen we niet zeggen."

De kans bestaat dat de voorwerpen tot nieuwe zoekacties in het kanaal leiden. "Waarschijnlijk gaan we nieuwe zoekacties voeren op bepaalde plekken. Wanneer precies weet ik nog niet."

Bron: VRT | 25 oktober 2017

Heeft kenza weer iets gevonden? LOL

4

Re: Zoekactie Ittre

Nieuwe voorwerpen opgedoken in onderzoek naar Bende van Nijvel

Er is een nieuwe tip binnengekomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Een tipgever heeft nieuwe voorwerpen aan het gerecht overgemaakt, mogelijk afkomstig uit het kanaal van Ronquières. Dat bevestigt procureur-generaal Christian De Valkeneer aan VTM NIEUWS. “We moeten nu uitzoeken of de voorwerpen gelinkt zijn aan de Bende van Nijvel. Mogelijk gaan wij binnenkort opnieuw zoekacties uitvoeren in het kanaal”, zegt De Valkeneer.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Re: Zoekactie Ittre

Bewijsstukken stonden al 10 jaar op de schoorsteen van Ruth of wat?

Toch wel vreemd dat er uitgerekend nu mogelijke bewijzen gevonden worden...

Re: Zoekactie Ittre

Misschien heeft een schipper of baggeraar per toeval iets opgevist en overgemaakt aan de politie. Hoe anders komen 30 jaar oude voorwerpen (want daar gaat het waarschijnlijk om) uit het kanaal boven water?

7

Re: Zoekactie Ittre

Of mischien heeft merovinger zijn 100ste naam gevonden in een krantenartikel van iemand die er helemaal niets heeft mee te maken. (ook lol)

Re: Zoekactie Ittre

Die voorwerpen zijn er misschien al een hele tijd terug uitgehaald, maar degene die ze heeft gevonden, beseft wellicht pas sinds deze week waarmee ze verband houden. Niet iedereen in dit land kent het dossier zo goed als de mensen op dit forum. smile Als De Valkeneer ze interessant noemt, zal het wel niet gaan om huis-, tuin- en keukenafval, maar zullen we toch veeleer aan wapentuig moeten denken. Dit zou een interessante nieuwe wending kunnen geven.

Re: Zoekactie Ittre

kenza wrote:

Of mischien heeft merovinger zijn 100ste naam gevonden in een krantenartikel van iemand die er helemaal niets heeft mee te maken. (ook lol)

smile

Re: Zoekactie Ittre

Nieuwe "interessante" voorwerpen uit kanaal Brussel-Charleroi overgemaakt aan speurders

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn nieuwe "interessante" objecten die gevonden werden in het kanaal Brussel-Charleroi, overgemaakt aan de speurders. Dat zegt de procureur-generaal van Luik, Christian De Valkeneer, die daarmee informatie van VRT Nieuws bevestigt.

"De onderzoekers hebben informatie gekregen van personen die interessante voorwerpen hebben gevonden in het kanaal. We hebben die voorwerpen gekregen en die zullen in de volgende dagen geanalyseerd worden om te kijken of er een link is met het dossier", zegt De Valkeneer, die benadrukt dat de nieuwe elementen "interessant zouden kunnen zijn".

Lees hier het hele artikel » Nieuws