271

Re: Opgravingen Elouges

mdanielsUK wrote:

Geen spoor naar Bende van Nijvel bij graafwerken

Toch zéél bizar, ik zit nog veel vragen: Het zijn inéén keer allemaal Merovingers, maar ik veronderstel dat ze toch goede argumenten moeten gehad hebben om daar te beginnen graven, dus diene oude crimineel moet wel een fantastisch verhaal hebben gehad, of had die man veel fantasie of hebben ze hem veel wijsgemaakt? Of heeft de Bende van Nijvel nu nog altijd hoge contacten en maken ze de speurders nu nog belachelijk? Ik vraag mij af wie die oude man eigenlijk was?

winne wrote:

Wel als ge alles van op nen afstand ziet, "beleest", is er een ding dat zeker is, niet Haemers enz., maar DAT alles de pot wordt ingevoerd. Hopelijk (nogmaals) ben ik mis maar hier moeten we ons ook dan geen illusies meer over maken.

Zo zie ik het ook, dit mag en zal gewoon nooit uitkomen. Iemand die ooit voor Vos gewerkt heeft en alles heeft meegemaakt in de rijkswacht en politie zegt het zelf. De Bende van Nijvel zit hoog, waren zijn woorden en dat is ook zo. Tegenwerking is en zal er altijd zijn in dit dossier.

Ik denk wel dat ze ook met de zware criminelen werkten, zoals De Staerke en Haemers en Borains, ook alleen al om een soort van dwaalspoor te creëren, die mannen wisten niet waar over het ging, gewoon veel poen op tafel en doen wat we zeggen. Ik denk zo omdat er veel te veel toevalligheden zijn die een link leggen naar die gangsters. Hun alibi was veel te licht of er was geen alibi en sommige zijn er gezien. De ene zal al meer betrokken geweest zijn als de ander in de raid, maar daar blijft het bij. Die gasten waren in contact met een persoon (bv Bultot) die een schakel was tussen daders en een mannetje die in contact stond met opdrachtgevers en die persoon (Bultot), ik geef zijn naam maar op als voorbeeld, maar hij komt in aanmerking. Hij is niet voor niets gevlucht.

Ze hebben altijd maar zitten zoeken naar die daders (zogezegd 3 kernpersonen) maar was het niet belangrijker op de opdrachtgevers te zoeken? Men zocht altijd in de verkeerde richting, alé ze zijn gestuurd om in die richtingen te zoeken, want als je dan ziet dat men in een bepaalde richting wil speuren word het niet toegelaten, dat zegt genoeg.

club_le-happy-few wrote:

Iedere jaar nog een dwaalspoor bij creëren. Misschien wordt Vos net rijkelijk betaald om geen successen te boeken

Zo lijkt het wel, elk jaar ne keer in de schijnwerpers willen staan, zodat hij binnenkort weer in elke show mag zijn zeg je doen, net als in de boekskes.

tsjongejonge wrote:

Dan denk ik dat die ouwe boef zelf heeft gesleept met dat lichaam, hoe kan hij dat anders weten, ik zeg, ondervraag de man en nog eens en nog eens!

Leeft die man nu nog? Ik dacht het niet zeker.

patrickhaemers wrote:

Er zal nooit enig spoor of bewijs over deze bende gevonden worden

Inderdaad, want de zaken die ze kunnen onderzoeken die enig verband zouden kunnen hebben, onderzoeken ze gewoon niet. Voor hen is het zever, maar waarom geloven ze dan de eerste beste crimineel wel? Het spoor die niet onderzocht werd (en waarschijnlijk zijn er zo nog) is er één met verbanden die je kan aan elkaar knopen en hoe meer je graaft hoe meer puzzelstukken in de puzzel passen. Dit is dan gewoon zever. Als er eind 2009 geen beweging is, dan moet dit verhaal openbaar gemaakt worden.

Re: Opgravingen Elouges

Je kan het op een doofpotoperatie steken, maar misschien laat Eddy Vos gewoon niet in zijn kaarten kijken. In het belang van het onderzoek?

273

Re: Opgravingen Elouges

eenpintje wrote:

Je kan het op een doofpotoperatie steken, maar misschien laat Eddy Vos gewoon niet in zijn kaarten kijken. In het belang van het onderzoek?

Laat ons hopen,die uitleg is toch raar hé,zeker na die tip,ze moeten goede argumenten hebben om daar te gaan graven want ze doen dat niet zo snel hoor

Re: Opgravingen Elouges

Het is jammer van het skelet, maar we moeten niet zwartgallig worden. Volgens mij hebben ze toch een paar interessante inlichtingen, als ik onderstaand artikel (Le Soir, 25/2/2009) mag geloven. De zakken met kleren zijn op zich zeker interessant: bij andere kleren van de Bende die werden teruggevonden in 1986 werden eveneens knopen en etiketten verwijderd. Het is ook interessant dat er etensresten uit de periode van de bende gevonden werden. Dat alles is een extra aanwijzing dat de bende wel degelijk banden had met het terrein in Dour. De tip van de gangster (erg kort, en samen te vatten als "ga daar maar eens graven") was dus blijkbaar niet verkeerd.

Dat die kleren met een onfris zaakje te maken hebben is duidelijk: zo is de locatie waar deze resten begraven werden vreemd (onder een plek waar (in die tijd blijkbaar al) containers stonden met banden). Wat mij nu vooral interesseert is of ze overeenstemmen met getuigenissen van bepaalde overvallen: wanneer en waarvoor zijn de kleren gebruikt?  Als we dat weten, kan je preciezer dateren wanneer de kleren begraven werden. En tot slot: blijkbaar zijn er nu nieuwe getuigen opgedoken, mensen uit de omgeving of zo, die misschien ook weleens iets gezien hebben.

Wel erg gek dat "ze" die kleren/etensresten niet gewoon verbrandden of met het vuilnis meegaven. Al lijkt het mij een beetje optimistisch om daar nu DNA-tests op te gaan doen. Lijkt me straf als dat überhaupt mogelijk was.

Fin des fouilles à Elouges

Cinq squelettes mérovingiens, deux sacs de vêtements, des sacs vides ayant contenu de la chaux vive : voici le bilan des fouilles menées depuis la mi-janvier à Elouges (Dour), dans le cadre de l’enquête sur les tueries du Brabant.  Archives. La cellule Brabant wallon a fait le bilan des fouilles menées depuis le 19 janvier à Elouges (entité de Dour) dans le cadre du dossier des tueurs du Brabant. Les six squelettes et les ossements retrouvés sur le site datent tous de l’époque mérovingienne.

Ces fouilles, terminées mardi soir, avaient débuté le 19 janvier sur le site d’un "casseur", où les enquêteurs de cette cellule espéraient découvrir la trace d’armes ou de pièces de voitures, a expliqué mercredi Lionel Ruth, le responsable de l’enquête. Le terrain s’y étend sur un demi-hectare et la Protection civile a pris part aux fouilles, ainsi que le DVI, la Cellule d’identification des victimes. On a rapidement découvert les morceaux épars d’un squelette qui a fait l’objet d’une datation au carbone 14. Elle a révélé qu’il était de l’époque mérovingienne.

Outre ces découvertes, les enquêteurs ont également mis à jour des sacs poubelles ayant contenu de la chaux vive. Autre élément intéressant : des vêtements cachés à un mètre vingt de profondeur et dont tous les boutons ont été retiré. Des emballages de nourriture dont la date de péremption renvoie à juin 1986 intéressent aussi particulièrement les enquêteurs puisqu’ils renvoient en pleine époque de Tueries du Brabant. L’analyse de ces pièces est en cours

"Cela nous a fait espérer qu’on retrouverait des restes de corps qui auraient pu être dissous dans cette chaux vive, mais il n’en a rien été", a expliqué Lionel Ruth. Des emballages de nourriture se trouvaient au même endroit et portaient une date de péremption à juin 1986. "Ce peut être un indice intéressant, car cela nous reporte à l’époque des tueries", a commenté le responsable de l’enquête. Des examens vont être pratiqués sur ces emballages, certains d’entre eux pouvant porter des traces d’ADN qui seraient alors comparées aux ADN existant déjà dans le dossier.

A propos de cette découverte, Lionel Ruth a également rappelé qu’en 1986, des fouilles menées dans le canal à Ronquières avaient permis de mettre la main sur des armes et sur des vêtements dont les étiquettes et les boutons avaient été arrachés, eux aussi. Les vêtements d’Elouges vont faire l’objet d’examens complémentaires. Les fosses septiques et les citernes proches ont également été visitées, sans autre résultat.

Le demi-hectare de terrain a été entièrement fouillé et quatre autres squelettes datant de l’époque mérovingienne ont été découverts. Ces mises à jour auront donc au moins eu un intérêt archéologique, ce qui a suscité la curiosité des spécialistes, venus sur place.

Si ces travaux n’ont pas eu les résultats escomptés, ils ont cependant eu d’autres conséquences, a encore expliqué lé responsable de l’enquête: des témoins se sont manifestés, notamment à propos de celui qui était à l’époque l’exploitant de ce terrain. De plus, les fouilles ont mis au jour l’invraisemblable bric-à-brac que cet exploitant avait pris l’habitude d’enterrer: on a dû évacuer plusieurs containers de pneus, enterrés avec leurs jantes tout comme des moteurs de voitures ou des portières.

La cellule de Jumet des tueries du Brabant n'est plus, dans les faits, localisée à Jumet, mais bien, depuis le mois dernier, dans les locaux de la police fédérale, à Marcinelle. Elle compte encore actuellement douze hommes, qui continuent d’y croire, a expliqué Lionel Ruth. Les travaux de profiling se poursuivent à propos de cette série d’agressions ultra-violentes qui, dans les années quatre-vingts, ont fait 28 morts et seront judiciairement prescrites en 2015. "Mais on ne passera à côté d’aucune vérification", a assuré le chef d’enquête.

Bron: Le Soir | 25 Februari 2009

275

Re: Opgravingen Elouges

Inderdaad een golf van verontwaardiging over die onderzoekers van Bende van Nijvel voor de meeste site bezoekers hier en terecht. Ze vonden vroeger niets, nu niets, en tot aan 2015 zeker niets. Dat weet iedereen nu toch langzaamaan zeker! Zouden alle site bezoekers niet eens de koppen bijeen steken want ik denk dat er bijzijn die heel goed het dossier kennen. (Ik kan nog veel bijleren.) En zou er niemand achter het echte dossier kunnen vissen. Het zou toch op een paar schijfjes staan. Enkele journalisten zouden er een in bezit hebben. (waar of niet?)

276

Re: Opgravingen Elouges

eenpintje wrote:

De tip van de gangster (erg kort, en samen te vatten als "ga daar maar eens graven") was dus blijkbaar niet verkeerd..

Die man zal meer moeten zeggen hebben dan dat. Misschien zijn ze dat aan het onderzoeken hé, of hebben ze eerst gedaan voor ze gingen graven.

tommy wrote:

Enkele journalisten zouden er een in bezit hebben. (waar of niet.)

Dit zou interessant zijn, maar begin er maar eens aan smile.

Wat ik ook niet versta is dat ze eerst duidelijk zeker waren dat het skelet recenter was dan die Merovingers en dan inéén keer wéér niet.

277 (edited by Columbo 26-02-2009 06:57)

Re: Opgravingen Elouges

Het moet toch aan een skelet te zien zijn of het 25 dan wel 1100 jaar oud is? Ik denk dat iets of wat archeoloog dat verschil meteen ziet. Wat zouden de archeologen die er bij waren toen het opgegraven werd er van denken?

Re: Opgravingen Elouges

tommy wrote:

Inderdaad een golf van verontwaardiging over die onderzoekers van Bende van Nijvel voor de meeste site bezoekers hier en terecht. Ze vonden vroeger niets, nu niets, en tot aan 2015 zeker niets. Dat weet iedereen nu toch langzaamaan zeker! Zouden alle site bezoekers niet eens de koppen bijeen steken want ik denk dat er bijzijn die heel goed het dossier kennen. (Ik kan nog veel bijleren.) En zou er niemand achter het echte dossier kunnen vissen. Het zou toch op een paar schijfjes staan. Enkele journalisten zouden er een in bezit hebben. (waar of niet?)

Na 2015 zullen ze ook niets vinden, ... ze zullen pas iets mogen vinden, als het huidige establishment (lees het hof) niet meer bestaat. Want wat het ook is en hoe ze er ook in betrokken zijn, het maakt hen blijkbaar angstig genoeg om op alle mogelijke manieren den boel door hun accolieten te laten saboteren.

Ik zeg niet dat berre II zelf de reus is, wink of zelf maar dat hij of broerlief de opdrachten gegeven heeft,  maar alles gaat teveel naar VDB en Goll om er zomaar niks mee te maken te hebben. Ik denk zelf moesten er een paar van die andere oude krokodillen uit de jaren 80 op de rooster gelegd worden, dat ge nog zou kunnen verschieten.

Dit stinkt 1000 keer erger dan Agusta en alle mogelijke andere schandalen samen, alleen moet ge bewijzen vinden. Zijt gerust, vinden gaan ze ze niet doen. Die speurders zitten daar op een berg informatie, verhoren , verdachten etc... en ze hebben meer dan 20 jaar tijd gehad om uit te vogelen wie erachter stak... Ge gaat mij niet vertellen dat tussen al die onderzoekers er geen idealisten of goei gasten tussen zaten die dat wilden oplossen, dat het allemaal uitgebluste figuren zijn he.

Columbo wrote:

Het moet toch aan een skelet te zien zijn of het 25 dan wel 1100 jaar oud is? Ik denk dat iets of wat archeoloog dat verschil meteen ziet. Wat zouden de archeologen die er bij waren toen het opgegraven werd er van denken?

Ik ben zelf geen archeoloog, maar er zijn toch wel wat zaken waaraan iemand die iets kent van dode middeleeuwers kan zien of het om middeleeuwers of min of meer verse lijken gaat. Vooral aan de grote van het skelet, mensen waren 1000 jaar geleden heel wat kleiner dan nu. (Er waren toen ook reuzen, maar da was uitzonderlijk.)

Ook aan de eventuele zaken die rond het lijk gevonden worden, en de diepte waarop dat lijk en die zaken worden aangetroffen. (of ze moeten ze in hunen bloten in de grond gestopt hebben.) Slijtage van het gebit, mensen vroeger aten anders en hun hygiëne was anders. Aanwezigheid van sleet op de gewrichten, mensen moesten veel harder werken, een persoon van 40 toen was aan zijn laatste jaren bezig, of hij moest geweldig veel sjans hebben of van goede huizen zijn.  

Maar natuurlijk hebt ge alleen uitsluitsel met de koolstof datering. Dit wordt berekend aan de hand van de halfwaarde tijd van koolstof in de botten. Men gaat controleren hoeveel straling daar nog vanaf komt en zet dat tegen de waarde die er moet zijn in levende toestand. Wat rekensommetjes later en ge weet in welke periode ge een lijk kunt plaatsen.

Re: Opgravingen Elouges

Denk dat ze rap, rap moesten vertrekken in Dour voor de Opgravingen in Luik:

Opgravingen in Luik in onderzoek naar verdwenen jongen

In de omgeving van Pont des Bayards in Luik zijn sinds vrijdagmorgen opgravingen aan de gang, niet ver van de plaats waar destijds de lichamen van Stacy en Nathalie werden teruggevonden. Deze opgravingen vinden plaats in het kader van een onderzoek naar een verdwenen Luikse jongen, zo werd vernomen uit gerechtelijke bron.

De vader van die jongen zou er herhaaldelijk mee gedreigd hebben om samen met zijn zoon terug te keren naar Tunesië, zijn land van origine. Interpol voert momenteel een onderzoek in dat land. Maar intussen zijn Luikse speurders ook begonnen met opgravingen nabij Pont des Bayards, in samenwerking met de Cel Vermiste Personen en het Disaster Victim Identification Team (DVI). (DWM)

Bron: Belga | 27 Februari 2009

280 (edited by patrickhaemers 27-02-2009 15:11)

Re: Opgravingen Elouges

mdanielsUK wrote:

Denk dat ze rap, rap moesten vertrekken in Dour voor de Opgravingen in Luik.

Denk toch niet dat ze daarom gestopt zijn. Dat spoor in Dour was duidelijk vals volgens mij. En die oude, raar dat die geheim gehouden wordt. of was het een kwakzalver die wel wist dat er geraamtes lagen, doordat ze er vroeger misschien afval in de grond gestopt hebben en per ongeluk op een geraamte stootten, en het terug begraven hebben met rommel uit auto's.

En deze rommel niets te zien heeft met de bende. Want als je op een geraamte stoot in je tuin, ga je dat toch niet zo graag bekend maken, want dat kan voor een hoopproblemen zorgen. En als men dan weet dat er een oud kerkhof was, dan mag je erop rekenen dat het er mee te maken heeft. Trouwens als je iemand ongemerkt wil begraven ga je naar eender welk kerkhof, daar ligt altijd een put klaar voor 's anderendaags. Je graaft hem wat verder uit, en steekt hem erin, en vult terug aan en wist sporen. Nooit komen ze erachter.