21

En draai nu even bovenstaande info kop zijn kop:

De (vermoedelijke) zus van Tinck is niet alleen bevriend met een (vermoedelijk) familielid van de ex-minnares van Cocu maar ook met familieleden (de zussen Ghislaine en Fabienne Q. - geboren in Ukkel) van iemand met een opmerkelijk para-profiel (Marcel Q.)

En die brengt ons naar een wereldje (SDRA/S.B./para's) dat niet veraf lijkt te staan van een heleboel andere elementen en namen uit de dossiers, inclusief de recente opgravingen in Hornu bij Herbint.

dim wrote:

En draai nu even bovenstaande info kop zijn kop:

De (vermoedelijke) zus van Tinck is niet alleen bevriend met een (vermoedelijk) familielid van de ex-minnares van Cocu maar ook met familieleden (de zussen Ghislaine en Fabienne Q. - geboren in Ukkel) van iemand met een opmerkelijk para-profiel (Marcel Q.)

En die brengt ons naar een wereldje (SDRA/S.B./para's) dat niet veraf lijkt te staan van een heleboel andere elementen en namen uit de dossiers, inclusief de recente opgravingen in Hornu bij Herbint.

Interessante piste, dim.

23

Dank aubanel en patrick - het komt er nu vooral op aan om de hogervermelde "(vermoedelijke)" uit te klaren, en vervolgens de ware aard van de - toegegeven - enigszins virtuele Facebook-vriendschappen te achterhalen; bovendien zijn er in dit netwerk ongetwijfeld nog interessante figuren te ontdekken (voor wie veel tijd en geduld heeft, that is).

24

Op een bepaald moment denk je dat je alle Daniel's hebt gehad, maar dan is daar bijlage 3 van het verslag van de Tweede Bendecommissie. De inventaris van het dossier in Charleroi vermeldt onder F22b9 de naam Bosman Daniel. Iemand waarvan ik totaal niets kan terugvinden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

En misschien nog wel een interessante 'Alain', nl. een zekere dokter Alain Devaux die lid was van de top van het Front de La Jeunesse en tevens schoonvader van inspecteur Christian De Roock (agent van de Staatsveiligheid en adjunct van Christian Smets).

Bron: verhoor Robert Chevalier van 27 juni 1985

Wie is er op de hoogte waar dit dossier nu is? Wie had er destijds toegang toe? Het lag in een kazerne in Elsene op wandelafstand van iedereen die belangrijk was binnen de Rijkswacht. Handig toch zo'n samenvatting naar wat ze aan het onderzoeken zijn!

Kan het juiste topic niet meer vinden maar ergens waren ze op zoek naar een zekere Bosmans Daniel. Ik heb er een gevonden. Zal deze waarschijnlijk niet zijn zeker:

De Luchtvaartpolitie (LPA) is werkzaam in de Schengen luchthavens in België. LPA staat in voor de grenscontrole (eerste en tweedelijnscontrole), de basispolitiezorg in de luchthavens en de gespecialiseerde politiezorg, zoals bijvoorbeeld de analyse van de valse en vervalste identiteitsdocumenten. Binnen LPA Deurne bestaat tevens de mogelijkheid om als gespecialiseerde steun deel te nemen aan FIPA (Full Integrated Police Action) acties georganiseerd op het grondgebied van de provincie Antwerpen. Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met sectiechef LPA Deurne, CP Bosmans Daniël op 03/ [nummer gewist]

coconut wrote:

Kan het juiste topic niet meer vinden maar ergens waren ze op zoek naar een zekere Bosmans Daniel.

Dat staat hier vermeldt » Forum

In de verslagen van de Tweede Bendecommissie gaat het om Daniël Bosman en niet Bosmans.

dim wrote:

Wat we natuurlijk weer niet weten is waar die voornamen plost vandaan komen? Werden ze opgevangen tijdens gesprekken tussen de daders onderling? betreft het binnengekregen tips? In verband met welke Bende-feiten?

  • De gekende personen met de voornaam Daniel;

  • De gekende personen met de voornaam Alain;

  • Daniel als reus en als drugsverslaafde? (betreft het hier Bruylants?)

Met slechts zo'n beperkte databeschikbaarheid en zo veel onduidelijkheid is het niet makkelijk om veel vooruitgang te boeken. En de onderzoekscel schiet ons ook niet echt ter hulp, om het zacht uit te drukken. Ik begrijp wel dat er zoiets is als onderzoeksgeheim maar wat meer duiding hier en daar zou het binnenhalen van cruciale tips door de bevolking ongetwijfeld vergemakkelijken.

Ik kwam toevallig onderstaand artikel tegen over een zekere Belg Daniël M. die in 1980 keet geschopt heeft in een Nederlandse bar en in Nederland veroordeeld is geweest voor een gewapende overval.

Pistoolschot in bar blijft duistere zaak

De Eurobar in Spijkenisse stond in de nacht van 5 op 6 september bol van het geweld. Eerst ontketende een groepje jongeren een stevige knokpartij en even later zorgde de Belg Daniël M. (24) uit Schiedam voor een complete chaos door een pistoolschot af te vuren.

„Ik kan me er maar weinig of niets van herinneren. Ik had flink gedronken en bovendien een joint gerookt", zo verklaarde Daniël M. donderdag bij de rechtbank. Wegens bedreiging met enig misdrijf tegen het leven eiste officier van Justitie mr. H.A. van Brummen zes maanden gevangenisstraf tegen hem.

De achtergronden van de schietpartij bleven overigens in nevelen gehuld. Eén van de barbezoekers, een zekere J. de Groot, zag op zeker moment dat Daniël M. het pistool op hem richtte: „Ik gooide toen een glas bier in zijn gezicht. Direct daarop ging het schot af.". De kogel kwam in het plafond terecht.

Daniël M, in ons land [Nederland] veroordeeld tot twee jaar en drie maanden wegens een gewapende overval en in België gezocht voor vermogensdelicten, had het pistool volgens zijn zeggen van iemand gekregen om het te verkopen. Tevoren had een kandidaat-koper buiten de bar een proefschot gelost, waarbij de kogel door de ruit van een flatwoning was gegaan.

Raadsman mr. N.C. van Bellen concludeerde uit de getuigenverklaringen, dat Daniël. M. zelf het wapen omhoog had gebracht en gericht in het plafond had geschoten. Van enige opzet om de bewuste barbezoeker te doden of zwaar te verwonden was naar zijn mening geen sprake. Mr. Van Bellen bepleitte een lichte straf wegens bedreiging. Vonnis op 11 december.

Bron: Het Vrije Volk | 28 november 1980

Opnieuw de vraag: Iemand op de hoogte waar dit dossier zich nu bevindt? Ik weet dat het begin jaren 90 'verhuisd' is. Maar naar waar? Het is wel een soort samenvatting van het bende onderzoek destijds hé.