Ik hoop voor de familieleden van Peter De Vleeschauwer dat dit gegeven tot een oplossing van de moord kan leiden en zij verlost worden van de vele vragen die zij zich al die jaren al stellen.

32

Lijkt me niet evident want je zit hier enkel met het feit dat A. Geleyn enkel het vermoeden heeft (kan de waarheid zijn) dat met het betreffende wapen de moord gepleegd is. Waar is het wapen en de kogel gebleven? Aan wie heeft hij het verkocht? Begin er maar aan … Dat de laatste tijd al die sterfbed-verklaringen opkomen roept vragen op. Hebben ze niets gezegd om zichzelf en hun familie niet te blameren of vreesden ze alsnog voor represailles?

zeno wrote:

Dat de laatste tijd al die sterfbed-verklaringen opkomen roept vragen op.

Antoine G. deed bekentenis niet op zijn sterfbed.

34

Inderdaad, was een jaar voor zijn overlijden.

35

"Ex-para bekende dat hij wapen voor moord-De Vleeschauwer leverde"

Het parket-generaal van Gent zou opnieuw een onderzoek zijn gestart in de 22 jaar oude zaak van de vermoorde Lokerse rijkswachter Peter De Vleeschauwer op basis van een bekentenis. Een ex-para Antoin G. zou een jaar geleden aan een vriend opgebiecht hebben dat hij het moordwapen geleverd heeft.

De vriend ging ermee naar de politie die de klacht niet geloofwaardig genoeg vond. Na het overlijden van Antoin G. besloot de vriend opnieuw richting politie te stappen. Nu had men gehoor voor de vriend. Bij een huiszoeking werd 'een oud wapen' teruggevonden, zo schrijft Het Nieuwsblad vandaag.

Alle sporen liepen dood in het onderzoek, er waren allerhande theorieën over wat er precies gebeurd is met De Vleeschauwer. In 1996 werd de toen 37-jarige rijkswachter ontvoerd terwijl hij nachtdienst in de kazerne van Sint-Niklaas deed. Hij werd met een nekschot gedood en in de Schelde teruggevonden. Het werd het tweede grote moordmysterie in ons land, naast de Bende van Nijvel. Er waren verscheidene verdachten, maar tot op vandaag is de zaak onopgelost.

Daarnaast is er nog een groot vraagteken dat mogelijks geen antwoord zal krijgen. De kogel die gebruikt is om De Vleeschauwer te vermoorden is nooit teruggevonden. Hierdoor is het onmogelijk te weten met welk wapen de kogel afgevuurd zou zijn.

Het parket-generaal van Gent, dat het onderzoek voert, was vandaag duidelijk in zijn communicatie. "We kunnen geen commentaar geven hierop", aldus advocaat-generaal Francis Clarysse.

Bron: De Morgen | 9 Januari 2018

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

36

https://i.imgur.com/I9KJN6J.png

Bron: De Beverse Klok | 24 November, 2017

37

Toen ze het lichaam aantroffen bleken zijn knopen van zijn uniform te zijn afgerukt. Wat wil zeggen dat ze hem spreekwoordelijk degradeerden. Weet er iemand of deze info klopt?