Jonas777 wrote:

Trekken ze zich dan helemaal niets aan van de veiligheid/beveiliging? Samen met coördinatie zou veiligheid het grootste aandachtspunt moeten zijn, al zeker op een luchthaven.

Je wilt het echt niet weten hoeveel strategische instellingen over een beveiliging beschikken die 'laks' is of ontoereikend.

Servo per Amikeco

Ik wil het inderdaad niet weten. In de VS is alles veranderd na 9/11 en ik wordt heel erg bang dat hetzelfde hier ook eens zal gebeuren. Als het duidelijk wordt dat je zelfs zomaar binnengeraakt met wagens én wapens op een luchthaven... Hopelijk houdt de minister zich aan haar woord en zal er werk van gemaakt worden. Echter zijn er waarschijnlijk nog honderden belangrijke instellingen waar je zo binnen kan komen.

Spijtiggenoeg moet er altijd eerst iets misgaan vooraleer er naar veiligheid wordt gekeken. Om het actueel te houden, pas na de daden van Kim De Gelder zijn de meeste kinderdagverblijven uitgerust met nieuwe snufjes om enkel de nodige mensen binnen te laten of andere beveiligingstechnieken. Was dat eerder gebeurt, dan was er waarschijnlijk niets gebeurt in Fabeltjesland.

Een paar goede veiligheidsadviseurs, dat heeft onze overheid dringend nodig. Veiligheid moet op de eerste plaats staan, overal!

23

De veiligheid... de veiligheid eens te meer. Laat het me zo stellen: De veiligheid op een Rock-concert verschilt huizenhoog van de veiligheid in een Seveso-bedrijf. Bedrijven zoals BASF, EXXON en de petrochemische industrie lachen niet met de veiligheid. Er zijn gestuctureerde plannen voor het opstarten van een provinciaal evacuatie plan tot de badgecontrole aan de ingangspoort. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de veiligheidsverantwoordelijke van het bedrijf. Wat belangrijk is, is wat het bedrijf wil investeren in zijn veiligheid. Zijn de wereldvreemde personen die het directiecomité vormen bereid om in veiligheid te investeren? Zoniet staat de veiligheidsmanager nergens en moet hij schipperen met een te klein budget.

Indien men de Nationale luchthaven in Zaventem grondig wil beveiligen dan kan dat. De mogelijkheden en de middelen zijn er. Zo bewaakt Israël, tot grote voldoening, zijn woestijngrenzen reeds tientallen jaren electronisch. Maar dat kost geld en dat wil men in Zaventem niet investeren. Hoe groter de investeringen, hoe kleiner de te verdelen bonussen.

Nieuws » Gerecht pakt 31 verdachten diamantroof Zaventem op

25 (edited by Merovinger 08-05-2013 21:32)

De gangsters die vandaag zijn opgepakt in de zaak van de diamantroof in Zaventem zijn nog niet allemaal aangehouden. De 24 die in België zijn opgepakt, zijn wel de hele dag ondervraagd. Dat zegt VTM-journalist Faroek Özgünes. Het zijn zware jongens met ee gerechtelijk verleden. Ze zijn gekend bij het gerecht voor zwaar banditisme en overvallen.

Meer » www.standaard.be | deredactie.be

26

18 van de 19 gearresteerden werden vandaag alvast vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen  ...