Terwijl Italië zijn best lijkt te doen ook dit schandaal de kop in te drukken, zorgt het in België voor steeds grotere politieke onrust. Het socialistische parlementslid Van der Maelen wil een parlementair onderzoek. Hij diende hiertoe een wetsvoorstel in dat steun heeft van de (Vlaamse) Volksunie en de partij Agalev (Groenen). Een parlementair onderzoekscommissie zal zes maanden de tijd krijgen om uit te zoeken hoe de politieke verantwoordelijkheden in deze kwestie verdeeld waren, wie op de hoogte waren van Gladio, hoe de structuur van de organisatie in elkaar zat en wat haar taken waren.

Intussen verklaarde André Moyen, voormalig ambtenaar van de civiele inlichtingendienst, dat er tot voor kort nog zes geheime wapenopslagplaatsen in België waren voor Gladio.

Oud-minister van defensie Donnea heeft er intussen zijn verbazing over uitgesproken, dat de huidige minister van defensie Coëme zegt niet op de hoogte te zijn geweest van het bestaan van de geheime organisatie. Onder Donnea's voorganger Vrezen was nog bijna acht miljoen gulden besteed aan modernisering van de transmissie-systemen van het Navo-netwerk.

Bron: Het Parool | 13 november 1990