21

Re: Brusselse zakenwereld

Het betreft uitklaringen van nationale politieke gebeurtenissen, zoals waarom nam politicus y ontslag? Wat was het fijne van crisis z? Om snel info vast te leggen sprak hij cassettes in, een techniek die destijds door meerdere politici werd gehanteerd (cfr. Dehaene). Je moet weten dat binnen de liberale partij (OVLD tegenwoordig) op De Croo wraak genomen kan worden via zijn zoon Alexander. Meer algemeen zouden mensen een nog groter dégoût van de klassieke partijen kunnen krijgen als deze info bekend geraakt. Hij kan er dus voor kiezen omzichtig te werk gaan. Inderdaad, spijtig voor historici en waarheidsliefhebbers, die mogen weer eens 10 jaar extra wachten. De Croo, een liberaal in hart en nieren, heeft absoluut niets met de Bende te maken in die zin dat hij er achter zou zitten. Hij heeft natuurlijk wel een gedeelde, algemenere verantwoordelijkheid als minister (PTT, Verkeerswezen, Buitenlandse Handel) om de bende te vernietigen en de slachtoffers bij te staan.

Re: Brusselse zakenwereld

Dank voor de toelichting Charly. Toch ben ik benieuwd over welke politieke zaken het precies gaat. We zullen dus nog even moeten wachten.

23

Re: Brusselse zakenwereld

Indien Herman De Croo in het bezit is van (of kennis heeft van) laakbare feiten moet hij dit melden! Stel je voor dat je met zulke gedachtengang uitgenodigd wordt om, bijvoorbeeld te zetelen in een Bendecommissie. Dan kan je de ganse vertoning beïnvloeden!

Re: Brusselse zakenwereld

Merovinger wrote:

Dus voor De Croo primeert de mooie schijn over deze overleden politici boven de waarheid. En over welke zaken gaat het precies? Paul Cams? Hilaire Beelen?

Het kan wel over heel veel overleden politici gaan; Decroo werd immers in 1968 al parlementslid (!) Als het zo gevoelig ligt denk ik eerder aan André Cools, Alain Van Der Biest of Paul Vandenboeynants.

25

Re: Brusselse zakenwereld

Toffe jongens genoeg. Willy De Clercq, Gol, Mathot.

26

Re: Brusselse zakenwereld

De Croo maakt al 60 jaar deel uit van het partijbestuur van de PVV / VLD / Open VLD en was ondervoorzitter en voorzitter van de partij. Ik denk dat er niemand is die deze partij beter kent als hij ze kent. Ik denk dat je dan wel van vele interne-keuken zaken op de hoogte wordt gesteld waarbij het beter is voor de eigen partij dat dit binnenkamers blijft.

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Brusselse zakenwereld

En De Croo woont in Brakel ... waar de drugs verwerkt werden.

28

Re: Brusselse zakenwereld

club_le-happy-few wrote:

En De Croo woont in Brakel ... waar de drugs verwerkt werden.

Waar?

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Brusselse zakenwereld

De relatie tussen Cams en VDB is super interessant en vooral via een bepaalde firma/plaats in Oostende! Een andere bestuurder zegt letterlijk hoe de bende ontstaan is. Daarmee dat Mendez zo angstig was.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Brusselse zakenwereld

Dit gaat over de inhoud van een microcasette; een opnama van een gesprek tussen Mathot, Van Vreekom. Charly De Pauw. Deze cassette was dus een regelrecht bewijs van fraude i.v.m. de villa aangekocht door Van Vreekom. (De gesprekken gaan o.a. ook over een ring van Van Vreekom met een diamant ter waarde van 10 miljoen frank! Jawadde.) Het PV is gedateerd juli 1984, de context zal vandaag te vinden zijn op Apache.

https://www.apache.be/wp-content/uploads/2020/06/thumbnail_gesprek-Parc-Savyo-1.png