1

Topic: Delhaize Aalst

Delhaize: Parklaan, voorkant

Een foto van de voorkant van het Delhaize-warenhuis. Rechts van mij ligt de Haring, een rotonde. Het gebouw aan de rechterkant van de foto is café The Fox, waar volgens een getuige op de avond van de feiten een man zat die deel uitmaakte van de bende rond Patrick Haemers. De man stapte in een zwarte Golf GTI. De voorkant van de Delhaize is sinds 1985 nogal hard veranderd. Zo zijn onder andere de grote ramen vervangen.

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/delhai13.jpg

Delhaize: parking

Dit is een foto van de parking van de Delhaize in Aalst, met zicht op ingang aan de achterkant van de Delhaize. Achter mij bevindt zich het Osbroekpark. Onder het Delhaize-logo is de ingang/uitgang.

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/delhai10.jpg

Delhaize: ingang parking

Een foto van de enigste ingang en uitgang voor wagens van de parking van de Delhaize. Een val, maar voor wie? Plaats één wagen voor de ingang en de Bende had te voet, via het Osbroekpark moeten vluchten. En zo kostbare tijd verloren.

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/ingang10.jpg

Delhaize: ingang achterkant

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/delhai12.jpg

Een foto van de ingang van het Delhaize-warenhuis aan de achterkant.

Delhaize: parking

De parking van de Delhaize gezien vanaf het pad naar het Osbroekpark. Langs dit pad is mogelijk de vierde man gevlucht naar het rusthuis van Erembodegem waar een wagen klaarstond. Het pad is vrij stijl. Beneden aan de Docusberg kom je aan een splitsing. Volg je het pad naar links dan kom je aan de Blanckaertdreef en de atletiekpiste. Ga je naar rechts dan kom je na ongeveer 1,5 tot 2 kilometer aan het rusthuis van Erembodegem. Ga je rechtdoor dan ga je dieper het Osbroekpark in en als je het gebied niet kent is er een kans om te verdwalen.

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/delhai11.jpg

Delhaize: ingang parking (straatkant)

Een foto genomen vanop de Ninoofsesteenweg in de richting van de Haring, de rotonde nabij de Delhaize van Aalst. Net voor het grote blauwe verkeersbord - tegenover het grijze gebouw/restaurant -  ligt de ingang van de parking.

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/rotond10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Delhaize Aalst

Osbroekpark: Docusberg

Dit is een foto van het pad naar de parking van de Delhaize. Achter mij ligt de parking en voor mij het Osbroekpark. Beneden zie je het pad dat als je naar rechts gaat, uitkomt aan het rusthuis van Erembodegem (1,5 à 2 kilometer verder). Ga je naar links, dan passeer je na een paar honderd meter de tuinen van enkele huizen en kom je iets verder aan de Parklaan en de sportvelden aan de Frans Blanckaertdreef. Ga je rechtdoor dan loop je dieper in het Osbroekpark. Het is ook hier, op de Docusberg, dat spelende kinderen enkele dagen voor de aanslag in Aalst geladen wapens vonden.

http://i16.servimg.com/u/f16/11/22/12/24/docusb10.jpg

Osbroekpark: Docusberg

Nog een foto van de Docusberg achter de Delhaize. Deze foto is getrokken in de richting van de parking. Je kan nog net een wagen boven zien staan. Zoals hierboven reeds gezegd:

- Links brengt je naar het rusthuis van Erembodegem.
- Ga je naar rechts dan kom na een tijd terug aan de Parklaan en de sportvelden aan de Frans Blanckaertdreef.

http://i23.servimg.com/u/f23/11/22/12/24/docusb10.jpg

Rusthuis Erembodegem | uitgang Osbroekpark

Het rusthuis van Erembodegem op 2 kilometer van Aalst en ongeveer 1,5 kilometer van de Delhaize van Aalst. Volgens getuigen stond hier op de avond van de feiten een wagen met gedoofde lichten, een Mercedes. Het pad, waar ik op sta, loopt naar het Osbroekpark. Volg je dit pad, dan kom je aan de Docusberg, aan de achterkant van de Delhaize. Ontsnapte de vierde man langs dit pad?

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/rusthu11.jpg

Ninoofsesteenweg: rusthuis Erembodegem

Een afbeelding van de Ninoofsteenweg gefotografeerd in de richting van Ninove. Achter mij ligt Aalst, 2 kilometer verder. De weg naar links gaat naar het Osbroekpark en het rusthuis van Erembodegem (zie boven).

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/ninoof10.jpg

Ninoofsesteenweg: kruispunt Houten Hand

Het kruispunt ligt op 700 meter van de Delhaize. Hier splitst de weg in de N405 - de Ninoofsesteenweg - en de N45, in 1985 een gloednieuwe baan. De Bende reed rechtdoor, over de N405, om daarna naar - net na de brug over de autosnelweg - rechts te draaien en via de N45 verder te rijden. Dit was ook het kruispunt waar de politiewagen die de Golf achtervolgde, de achtervolging opgaf.

http://i22.servimg.com/u/f22/11/22/12/24/houten10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Delhaize Aalst

Leuke foto's want voor iemand die het zich alléén uit teksten moet voorstellen is dit wel tof om het zo eens te zien. Voor de andere forumbezoekers die de streek niet kennen is dit een mooi beeld hoe het is, al is het nu allemaal een beetje nieuwer maar de belangrijkste zaken zijn hetzelfde gebleven.

Re: Delhaize Aalst

Ja, inderdaad. De foto's hebben echt toegevoegde waarde. Hulde aan deze indrukwekkende site. Echt klasse. Groet uit Nederland.

5

Re: Delhaize Aalst

Alhoewel Google Earth ons een goed overzicht kan geven van sommige plaatsen, heeft grote concurrent Microsoft nog een extra functie voorzien in zijn kaartenprogramma, namelijk Bird's Eye. Met deze functie heb je een schuin zicht op sommige plaatsen.

Hier vind je een link naar de Delhaize van Aalst, met onder andere een goed overzicht van de parking, de achterkant van het warenhuis, het Osbroekpark, Docusberg, de Parklaan en de Ninoofsesteenweg » Live Earth

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

6

Re: Delhaize Aalst

Het is jammer dat de Delhaize van Aalst zo veranderd is van buiten en van binnen. Nu heb je een lange rij kassa's van de vooringang tot de achteringang. Vroeger had je kassa's aan zowel de vooringang als de achteruitgang, die in rijen stonden evenwijdig aan de voor en achtergevel. Ook de achteringang was anders.

7

Re: Delhaize Aalst

http://i32.servimg.com/u/f32/11/22/12/24/alost_10.jpg
Een foto gemaakt door forumlid K&. Hij zal uitleg geven over de verschillende cijfers die op de foto staan.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Delhaize Aalst

Mag ik ook es proberen? smile

 1. Is momenteel een restaurant

 2. Parking Delhaize

 3. Appartementen met langs achterkant winkels Tom & Co en Di

 4. Magazijn Delhaize

 5. Parklaan en ingang vooraan Delhaize

 6. Appartementen op Parklaan

 7. Winkel Delhaize

Maar waarschijnlijk zal K& meer uitleg kunnen geven. smile

9 (edited by K& 13-08-2010 13:54)

Re: Delhaize Aalst

Aan alle leden uit het Aalsterse: om een goede wedersamenstelling te kunnen doen moeten we de situatie van het magazijn kennen zoals ze vroeger was. Ik wens dus volgende beginvragen beantwoord alvorens we meer in detail kunnen gaan.

 1. Was vroeger een café (nu resto) waar mensen zijn binnen gevlucht? En er net onder bij het pompstation was er een glascontainer waar een politieman zich achter heeft verscholen?

 2. Op de parking zelf was er ergens een niveauverschil van 80cm omhoog of omlaag naar het Osbroekpark toe? Geeft deze lijn dit muurtje weer of is dit verkeerd?

 3. Dit gebouw is volledig veranderd en is nu deels een groep-appartementen geworden. Heeft er iemand foto's van dit vroeger gebouw en ook zicht vanop de parking want ik denk dat het juist daar is waar de Familie VDS-VDA geparkeerd heeft daar er weinig plaats was dichtbij de ingang wegens de drukte. Ik denk ook dat het op het dak van dit vroegere gebouw was dat er teen en tander nog is gevonden een week na de overval?

 4. De ingang van de Delhaize is volledig verbouwd en ik denk dat het deel onder lijn 4, is bijgebouwd. Klopt dit?

 5. Was café de Fox vroeger en nu waar er bepaalde individuen zijn gesignaleerd.

 6. Appartementen.

 7. Delhaize: Deze gebouwen bestonden vroeger ook niet en zijn later bijgebouwd. wie kan dit bevestigen? Het is belangrijk om het gezichtsveld uit sommige gebouwen te kunnen inschatten en om de verklaringen op waarde te beoordelen.

Jullie gegevens worden gedubbel-checked met de verklaringen van Troch voor de parlementaire commissie op basis van een maquette. Niemand een spoor gevonden van deze maquette. De op het net toegankelijke data beginnen pas rond 20o2. Dus zal er iemand eens in de kamer moeten binnen springen. Telkens er voldoende aanwijzingen binnenkomen teken ik een nieuwe kaart met de voertuigen erop in de verschillende tijdsfases.

10

Re: Delhaize Aalst

5. Is inderdaad café de Fox.