1

Extreem-rechtse groep die was opgericht binnen het Belgische leger. Onder de leden bevond zich Tony Dossogne, de broer van Francis Dossogne.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Ch, F17, K55, MA V, CWB - 10.03.1989 - PV 22553/89

Dit PV bevat informatie over een Groep A die binnen het Belgisch leger zou zijn opgericht; Tony Dossogne, de broer van Francis Dossogne, zou er deel van hebben uitgemaakt. Die gegevens moeten in verband worden gebracht met het verhoor van E. (ibidem MA II - CWB - 24.10.1989 - PV 23114/89). Die agent van de gerechtelijke politie van Brussel heeft van 1962 tot 1980 deel uitgemaakt van het paracommandobataljon en heeft ook een training gevolgd bij de Amerikaanse "special forces" (sabotage- en commando-acties in vijandelijke landen).

Hij merkt overeenkomsten op tussen die trainingen en bepaalde feiten die zich in Waals-Brabant hebben voorgedaan, en wijst tevens op de wapendiefstal in de kazerne van Vielsalm; ook signaleert hij dat leden van de paracommando-eenheden in de jaren '70 vergaderingen hebben gehouden; tijdens die vergaderingen domineerde een extreem rechtse ideologie; hij zegt dat Dossogne, Weykamp, ... hem omstreeks 1977, 1978 hebben gevraagd schietoefeningen te geven.

Bron: Verslag Tweede Bendecommissie (bijlage 1 en 2)

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Ben wrote:

Ch, F17, K55, MA V, CWB - 10.03.1989 - PV 22553/89

Dit PV bevat informatie over een Groep A die binnen het Belgisch leger zou zijn opgericht; Tony Dossogne, de broer van Francis Dossogne, zou er deel van hebben uitgemaakt.

Het gaat om Gaston Dossogne, halfbroer van Francis Dossogne. Gaston Dossogne was ook een militant van het Front de la Jeunesse maar werd door de correctionele rechtbank van Brussel op 14 mei 1981, ondanks zijn legerambt, voor zijn lidmaatschap aan deze privémilitie vrijgesproken .

4

Merovinger wrote:

Het gaat om Gaston Dossogne, halfbroer van Francis Dossogne.

Klopt. En om het ingewikkeld te maken: Gaston was geen halfbroer via zijn vader zijn kant maar via zijn moeders kant. Gaston was in theorie ook zijn neef. big_smile Voor de mensen die denken: "¿¿unk??", heb ik een stamboomschema'tje gemaakt:

https://image.ibb.co/iCoS5z/dos.jpg

Grootvader van Gaston & Francis (niet Leo wink) had ook Gaston als voornaam.

Kort samengevat: De moeder van Gaston & Francis heeft ******** (gecensureerd) met de 2 broers Dossogne (vader en nonkel van Francis).

Non semper ea sunt quae videntur