111 (edited by club_le-happy-few 09-10-2009 23:50)

Is het na ontsnapping '93 dat ze jouw auto gestolen hebben. Toen zouden ze via Aalst (link) gevlucht zijn. Dit heldert heel wat op. De vriendin van Murat Kapllan werkt of werkte in het café van de weduwe van de grote Blonde. De eerste locatie (toen nog als huurder) was populair bij rijkswachters in de buurt. En niet omwille van werk, maar gewoon voor het "plezier".

Waarom werd zij na haar vrijlating (Denise Tyack) door De Bonvoisin (VDB's best friend) uit gevangenis opgehaald? Volgens mij hebben ze Patrick Haemers gewoon via hun contacten in gevangenis of in opdracht van baron laten vermoorden. Bang dat hij uit pure wanhoop de ganse Bende Haemers zou verklikken + politieke belangen (veel cash kwijt, beter dood dan levend dus).

Denise Tyack had al een nieuwe vriend die samen met Murat Kapllan de leiding had genomen binnen de bende. Als de broer van Patrick Haemers begint moeilijk te doen saboteren ze zijn wagen en een ongeval is geschied. Ik heb altijd gedacht dat Denise Tyack een sleutelrol speelde / speelt in de bende Haemers.

Ze is zogezegd maar het liefje dat bang had van haar man en strijkt het geld op. Als Patrick Haemers in leven gebleven was, was het waarschijnlijk verbeurd verklaard. Ondertussen leert ze haar nieuw gangstervriendje RP en profiteert ze van een luxeleventje.

112 (edited by club_le-happy-few 10-10-2009 00:06)

Dit is de vriendin van Murat Kapllan. Vrouwelijke ex-rallyepiloot en mede-uitbaatster of hulpje in café Denise Tyack. Vader was baas van taxibedrijf. Beide vrouwen zijn heiliger dan de paus. Denise Tyack (ex Patrick Haemers) + RP (maakt wagens klaar voor overvallen, vrouwen-mensenhandel). VB (ex rallyepiloot, dochter van taximagnaat) + Murat Kapllan.

http://www.humo.be/images/kaplan200.jpg

Volgens mij was ze in jaren '80 nog niet z'n vriendin, maar kan me vergissen. Heb geen idee van haar leeftijd. Op facebook vindt je ook foto van haar (met dochtertje zonder mk).

113

club_le-happy-few wrote:

De vriendin van Murat Kapllan werkt of werkte in het café van de weduwe van de grote Blonde.

Klopt of klopte. De Napoleon in Waver (als ik juist ben), dat kwam in het nieuws eens toen Kapllan op de vlucht was over 't laatst.

Murcielago wrote:

Hij weet mij wonen, dus zijn vrienden ook. En zeg mij nu niet dat hij met deze bende mee mocht omdat hij ontsnappingskoning was hé.

Hier info dat Kapllan aan de Bende Haemers linkt:en dat het duidelijk is dat hij de Bende Haemers van voor de gevangenis kende:

En heel opvallend, in Anderlecht aan de Welzijnsstraat dreef Maurice Lammers een garage samen met Murat Kapllan, autodief, overvaller en ontsnappingskoning van Albanese oorsprong, en een tweede Albanees, een opvallend grote jongen. Het was een garage die in twee delen was opgedeeld: een voor het publiek toegankelijke ruimte en een stuk achterin waar buiten het gezichtsveld van iedereen auto's illegaal konden worden omgebouwd. De klanten van die garage waren niet mis: Claude Leroy, de veroordeelde magistraat, Basri Bajrami van de bende-Haemers, de prostitue Denise Tyack, de vrouw van Patrick Haemers, en Patrick Haemers zelf.'

En het gaat nog verder:

'In de nacht van 1 oktober 1983 werd Jacques Van Camp vermoord, de eigenaar van het restaurant Aux Trois Canards in Ohain. De verdachten waren Philippe De Staerke, die die avond in een café in de buurt werd gesignaleerd, en Patrick Haemers. Eerder, op 25 april 1982, was in Parijs een Porsche 924 teruggevonden, die in Brussel gestolen was. Op die auto hing het plaatnummer BEL-310 van Jacques Van Camp. Op 29 maart 1983, zes maanden voor de moord, werd Van Camps eigen Porsche gestolen in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar Van Camp woonde. Hij werd de volgende dag teruggevonden. De dief was Murat Kapllan, die vaak naar Parijs ging. De politiemannen die Van Camp kwamen vertellen dat Kapllan zijn auto had gepikt vonden dat Van Camp zenuwachtig en ongemakkelijk reageerde. Verdacht zenuwachtig, vertelden ze.'

'Later zou Kapllan, die een tijdlang beschouwd werd als mogelijke leverancier van auto's aan de Bende van Nijvel, een verklaring afleggen waarbij hij Brusselse misdadigers en de "rechtse crimineel" Eric Lammers in verband bracht met de overvallen op de Delhaize-filialen. Dertien jaar later zou privé-detective André Rogge in zijn boek De riolen van België diezelfde groep misdadigers ook in verband brengen met de Bende.'

De rijkswachter vervolgt zijn verhaal: 'Kapllan was een belangrijk misdaadcontact van Pierre Maréchal. Maréchal was in 1985, het jaar van de meest bloedige Bende-aanslagen, de rechterhand van Robert Beijer in diens detectivekantoor ARI, dat die samen met Madani Bouhouche had opgericht, nadat ze in 1983 allebei de rijkswacht hadden verlaten. Maréchal was een ex-paracommando, een elite-schutter, een rallyrijder – hij reed zelf met een Golf GTI – en een gespecialiseerd mecanicien. In 1983 was hij samen met een kerel van het WNP van Latinus lid van de schietclub CTR in Anderlecht. Op de achterkant van Maréchals lidkaart stonden de nummerplaten van vier auto's. Ze waren alle vier gestolen, en een van die wagens was gestolen door Murat Kapllan. Een paar maanden na de laatste Bende-overval in november 1985 in Aalst ging Maréchal er hals over kop vandoor. Hij verdween naar Spanje. Bij een huiszoeking vond de politie zware Legia-munitie, zoals gebruikt bij het bloedbad in Aalst, nummers van autoplaten en een groot aantal autosleutels.'

'Uiteindelijk zou Kapllan, samen met Philippe Lacroix en Basri Bajrami van de bende-Haemers, in 1993 op spectaculaire manier ontsnappen uit de gevangenis van Sint-Gillis met de hulp van mensen uit de bende van nieuwe koning van het Brusselse zware banditisme, Hassan Maâche. De bedoeling was Patrick Haemers en Maâche, die in de nabijgelegen gevangenis van Vorst zaten, mee te nemen. Maar omdat er net relletjes in de gevangenis waren geweest, was de controle op het verkeer tussen Vorst en Sint-Gillis een stuk scherper en besloot men om Haemers en Maâche te laten zitten. Even later pleegde Haemers zelfmoord. Op 6 januari 1994 werd aan de Gentsesteenweg in Sint-Agatha-Berchem een wapenopslagplaats van Murat Kapllan ontdekt. Daarin werd een gestolen Audi 100 gevonden, granaten, raketlanceerders, explosieven, wapens, kogelvrije vesten, dynamiet en een pak vermommingen.'

114 (edited by club_le-happy-few 10-10-2009 09:59)

Rallyepiloten, louche autohandelaars, wapenverzamelaars - en handelaars zijn een rode draad in het verhaal van de Bende ... Ook het detectivekantoor ARI is er altijd rechtstreeks of onrechtstreeks bij betrokken. Ook in het verhaal van Kuros was er sprake van jagers en autoraces in Zolder als ik me niet vergis. De Bende van Woluwe (voorganger Bende Haemers), Denise Tyack, Murat Kapllan zijn er volgens mij ook bij betrokken.

De rol van De Staerke kan ik niet goed plaatsen. Hebben ze hem in de val gelokt of is hij er effectief bij betrokken? Die wapens in Pepingen gaan verstoppen lijkt me eerder uit paniek en niet omdat hij dader is. Al wie zou praten hebben ze laten ombrengen: Patrick (zelfmoord?) & Eric (ongeluk), Thierry Smars (zelfmoord?), Vincent Louvaert (slechte heroïne - ook een makkie).

115

Verder is er de huiszoeking die Patrick Haemers kreeg na de raid in Overijse. Het alibi was een ticket uit een restaurant, mogelijk vervalst door Tyack of laten maken.

116 (edited by club_le-happy-few 10-10-2009 10:04)

member patrickhaemers schreef dit op het forum: men kan leden van de De Staerkes treffen in de kroegen in de aarschotstraat. Er zijn daar 2 reuzen van venten bij. Ene met heldere ogen , maar zeer kil. Het zijn ogen waar je bang van zou kunnen worden. Volgens mij hebben ze met de bende te maken.

Is hij (patrickhaemers) hier nog actief. Anders zou ik graag de leeftijd weten van die reus met heldere ogen. Omschrijving die ook mijn contact geeft over de persoon die hem wilde introduceren in het milieu. Was arbeider maar zou dubbelleven in het prostitutiemilieu aan het Noord gehad hebben als eigenaar van bordelen.

En altijd komt men weer in Sint-Pieters Leeuw en Woluwe uit.

117

club_le-happy-few wrote:

maar zou dubbelleven in het prostitutiemilieu aan het Noord gehad hebben als eigenaar van bordelen.

Toevallig moet je het toch altijd in die richtingen gaan zoeken.

club_le-happy-few wrote:

Is hij (patrickhaemers) hier nog actief.

Lang geleden dat ik hem hier iets zien posten heb, indien hij dit leest nog een vraagje: Hoe noemen die kroegen?

118

club_le-happy-few wrote:

Dit is de vriendin van Murat Kapllan. Vrouwelijke ex-rallyepiloot en mede-uitbaatster of hulpje in café Denise Tyack. Vader was baas van taxibedrijf. Beide vrouwen zijn heiliger dan de paus.

Zelf doet hij ook die naam in het zwart alle eer aan, zie hier Murat's vlucht uit Waver » YouTube

club_le-happy-few wrote:

Ook in het verhaal van Kuros was er sprake van jagers en autoraces in Zolder als ik me niet vergis.

Klopt,en hij heeft het ook met zijn ogen gezien,van aan zijn zaak vertrok hij. Normaal zou hij dan naar de Delhaize moeten gegaan zijn. Dat deed hij niet. Hij reed naar huis, zette de boodschappen neer en vertrok dan. Toen was de overval al gebeurd en was de Bende van Nijvel op de vlucht richting Ninove, kuros snijd de eerste bocht en van de eerste bocht ziet hij een Golf met gedempte of lichten uit (moet ik nog checken voor wat het juiste nu weer was).

Maar in ieder geval reden de killers niet richting Leerbeek zoals word vermeld. Of is het toevallig dat hij daar die auto ziet, het zoveelste toevallige in het verhaal, de Golf is Leerbeek was de 2de wagen. En dan is er nog een derde Golf die gestolen word na Aalst, mogelijk een dwaalspoor. Van die auto's is nooit iets gevonden (van de echte overvalswagen(s)).

119 (edited by club_le-happy-few 10-10-2009 15:52)

Ik denk dat we beter verdergaan op de dingen die we zeker weten. Het is intussen wel duidelijk dat er heel wat valse verklaringen opzettelijk (?) afgelegd zijn. En misschien het best enkel op Aalst richten. Als men ooit onze getuigen op het forum au serieux gaat nemen ... en er komt iets van voort zal de rest misschien automatisch ook duidelijker worden. En zullen getuigen van de andere overvallen misschien ook beginnen praten.

Kuros en Murcielago hebben verdachten gezien. Ook die Franstalige vrouw heeft iemand herkend maar durft niet te getuigen. Die Poolse jongen die met zijn vader in de bestelwagen zat heeft iemand op het politiecommissariaat in Aalst herkend.

Volgens mij moeten er nog meer zijn ... Ook in deze context: de gestolen auto met valse nummerplaat die overeenkwam met die van familie VDS. De doden in het milieu: broers Haemers, Van Deuren, Louvaert, Smars, Bouhouche, José, Juan Mendez, Zwarts, ...

120

club_le-happy-few wrote:

Ik denk dat we beter verdergaan op de dingen die we zeker weten.

Inderdaad, het enige probleem is bewijzen. Zeker als je het gevoel hebt dat het onderzoek al meer dan 20 jaar mank loopt. Stel u in de plaats van de onschuldige slachtoffers hun (onschuldige)nabestaanden. Ik hoop dat in de loop der jaren nog iets mogelijk is, gewoon de waarheid zeggen zou al genoeg zijn voor bepaalde mensen, o.a. mevr. Zwarts, moeder van Francis. Al wil hier niet zeggen dat die moord door de Bende van Nijvel gepleegd werd.

club_le-happy-few wrote:

En misschien het best enkel op Aalst richten.

Een feit want over de rest komt er tot op dit ogenblik weinig nieuws binnen.

club_le-happy-few wrote:

Kuros en Murcielago hebben verdachten gezien.

En nog meer mensen hebben dingen gezien, o.a. David. Ik ben er zeker van dat je als kind zulke dingen in je geheugen grift, als je dat meemaakt blijven er zaken hangen. Kuros hebben ze gevraagd om even in een fotoboek te zien, maar daar herkende hij niemand in. Wees iemand aan waar hij aan twijfelde en ze antwoorden dat nog mensen die persoon aanwezen. Wie het was is een? Op foto herkennen is soms moeilijk, juist daarom het nachtbezoekje van de Bende van Nijvel aan de zaak.