Re: Manipulaties

ele9 wrote:

Vreemd hoor: 'manipulatie van het onderzoek', terwijl daar rechtstreeks aan de bende toe te schrijven wapens gevonden werden. Stel je voor moest die dumping niet plaats gevonden hebben, dan was je toch veel verder van huis?

Waar zijn ze er dan wel mee geraakt? De daders wilden vooral doen "geloven" dat er naar Ronquières gereden werd na Aalst. Het onderzoek naar de vluchtroute van de daders staat in relatie met het vinden van de zakken.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Manipulaties

In de Kamercommissie Justitie van 7 november 2018 heeft minister Koen Geens nog iets meer toelichting gegeven over de manipulaties in het Bendeonderzoek met volgende straffe uitspraak.

Minister Koen Geens: Over de manipulatie van het bewijsmateriaal en de daders ervan deelt het federaal parket mij mee dat dit volop wordt onderzocht. De mogelijke gevolgen voor deze personen zijn dat hun daden van uitvoering, aanzetting of voorbereiding kunnen leiden tot strafbare deelneming, dat is mededaderschap of medeplichtigheid.

Bron: Verslag Commissie voor de Justitie nr. CRIV 54 COM 994 | 7 november 2018

83

Re: Manipulaties

“Onderzoek naar Bende van Nijvel is gesaboteerd”, volgens voormalige magistraat

“Het onderzoek naar de Bende van Nijvel is gesaboteerd.” Dat schrijft een voormalige Brusselse magistraat in een brief, gericht aan onder meer de partijvoorzitters van ons land, die VTM Nieuws kon inkijken. De magistraat, die indertijd onderzoek deed naar de terreurorganisatie CCC en de Bende van Nijvel, beweert dat hij gehinderd werd in het onderzoek.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

84

Re: Manipulaties

Zou de anonieme magistraat André Vandoren zijn?

85

Re: Manipulaties

Nee, het gaat om een zekere E.S. Bekijk de eerste seconden van het VTM-filmpje.

Tenzij E.S. de afkorting is van Eerste Substituut. big_smile

Re: Manipulaties

Yep

87

Re: Manipulaties

De enige E.S. die ik heb terugvonden is in het onderstaand artikel:

"de Brusselse substituut Edwig Steppé, een magistraat met een CVP-etiket".

» Nieuws

88

Re: Manipulaties

In verband met de "open brief" vandaag verschenen in de online-media:

Over wat gaat deze bijlage:

In bijlage vindt u de copie van de gerechtelijke expertise Tombeur in de aanslag op majoor Vernaillen.

Tombeur maakte voor de zaak Vernaillen expertiseverslagen op rond de kogelhulzen die gevonden werden. Hoogst waarschijnlijk gaat dit over het feit dat deze in zijn oorspronkelijke expertiseverslag schreef dat kogelhulzen die gevonden werden na de aanslag op Vernaillen, dezelfde waren als kogelhulzen van Bouhouche die (in bewaring?) gevonden werden bij Weykamp. Echter, tijdens het proces werd Tombeur als getuige gehoord en daar verklaarde hij onverwachts het tegendeel: dat de kogelhulzen toch niet dezelfde waren. Dat was (een van) de redenen waarom (o.a.) Bouhouche vrijuit ging i.v.m. de aanslag op Vernaillen.

Werd Tombeur onder druk gezet om in de rechtszaal een andere verklaring af te leggen dan deze welke hij in zijn expertiseverslag schreef?

Ter info: Tombeur, die in het dagelijkse leven te werk gesteld was als ingenieur bij FN, was ook betrokken in expertises rond de befaamde "Ruger van Cocu". Hij was een van de experten die er van overtuigd was dat de Ruger van Cocu gebruikt werd bij de Bende-aanslag op Delhaize in Beersel. De expertise gedaan door de BKA (Bundeskriminalamt) in Wiesbaden-Duitsland, werd door Tombeur in twijfel getrokken. Nochtans, de Duitse experten stonden zowat aan de wereldtop wat wapenexpertises betrof. Uiteindelijk moest expert Tombeur het onderspit delven en werd het expertiseverslag uit Wiesbaden als het meest betrouwbare beschouwd.

In het verslag van Bendecommissie 2 wordt er melding gemaakt van het expertiseverslag van Tombeur in de zaak van de aanslag op Vernaillen:

De commissie plaatst vraagtekens bij de rol van de experten in ballistiek die in het dossier van de Bendevan Nijvel zijn opgetreden. Ze verwijst onder meer naar de houding van de expert Tombeur en zijn verslag over de aanslag op de heer Vernaillen. In een eerste verslag schrijft de expert dat het wapen van Bouhouche zeker werd gebruikt, om vervolgens in de volgende verslagen op deze stelling terug te komen. Geconfronteerd met deze vaststelling rijst de vraag welke waarde er aan een expertiseverslag gehecht kan worden.

Tombeur deed o.a. ook expertises op het gevonden moordwapen in de zaak André Cools.

Non semper ea sunt quae videntur

89

Re: Manipulaties

Ik ken daar dus niets van maar is dit ballistisch onderzoek later nog eens opnieuw gedaan en beschouwt men nu ondertussen de technieken van toen nog steeds als 'onfeilbaar'? Het lijkt er alleszins op dat deze expert er twee keer naast zat maar ondertussen wel per se Bouhouche wou vrijpleiten en de Borains laten veroordelen.

90

Re: Manipulaties

Oud-magistraat: "Minister van Justitie heeft onderzoek naar Bende van Nijvel gedwarsboomd"

Een gewezen Brusselse magistraat beweert in een brief dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel gesaboteerd is. De magistraat wou in de jaren negentig laten onderzoeken of er link was tussen de Bende van Nijvel en onder meer de CCC. Maar hij werd daarin gehinderd, onder meer door toenmalig minister van Justitie Stefaan De Clerck. Dat getuigt de oud-magistraat aan onze redactie.

Bekijk hier de reportage » www.tvoost.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube