151

Re: Delhaize Aalst

Kenza, heb ik mij ook al dikwijls afgevraagd? Waarschijnlijk was het bloedbad dan nog veel erger geweest. Of ze waren dan langs het weggetje Osbroek gevlucht, om zo via een andere vluchtwagen te ontsnappen, want die vluchtroute zal zeker bekend en verkend geweest zijn.

152

Re: Delhaize Aalst

Merovinger wrote:

Bovendien zijn de er verklaringen van Eddy Nevens zelf. Die verklaringen zijn geacteerd in het dossier. Je begrijpt toch wel dat de interventie van Nevens zeker uitgebreid geacteerd werd in een proces-verbaal. Als je dat al niet meer wil geloven dan stop je er best mee om je met de Bende van Nijvel-zaak bezig te houden.

Dit geloof jij, maar het "feit" is dat er geen spoor is van de verklaring van Nevens in het Delta-dossier. Er is toen een maquette van Delhaize in Aalst gemaakt waar alle getuigen hun verklaringen in beeld gebracht worden en er een foto montage is gemaakt. Daar is er geen spoor van Nevens te vinden. Ook in de wapen expertises verslagen (meerdere) geen spoor, en ook niet in de inventarislijst van gevonden voorwerpen en projectielen en hulzen.

Nevens neemt zijn hulzen mee naar huis (????) schiet met een wapen dat hij nog niet eerder gebruikt heeft (?) en verklaart zelfs dat Delta speurders niet geïnteresseerd waren in zijn verhaal, ze hebben de hulzen zelfs niet opgevraagd!

Waarom is Delta niet interesseert in Nevens zijn verhaal? En hoe komt dat het niet voorkomt in de fotomontage op basis van de maquette en getuigen?

Ik beweer niets Mero, dat de burgemeester een emotionele verklaring aflegt is heel logisch en verstaanbaar. Over de rest stel in mij gewoon vragen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

153

Re: Delhaize Aalst

Mel33 wrote:

Een revolver in 9mm?  Zal wel .38 zijn.

FN Barracuda = 9 mm

Re: Delhaize Aalst

https://nsm09.casimages.com/img/2018/05/29//18052910575714738715734971.jpg

https://nsm09.casimages.com/img/2018/05/29//18052911032014738715734973.jpg

Re: Delhaize Aalst

Boemerang wrote:

Over bovenstaande tekening, in het voorportaal ligt nog een "plateau" gelijkvloers met de parking. Hiervandaan waren aan de rechterkant waarschijnlijk een paar treden naar beneden die uitkwamen tegenover de schuifdeuren. De schuifdeuren zaten helemaal rechts. Waarschijnlijk moest men zodra men binnenkwam een haakse hoek naar links maken om in de winkel te komen (??). Alles is groter dan het op de foto's lijkt.

Ik begrijp dat dit de auto is waarin Dirk Nijs en zijn dochtertje Elsie Nijs zaten. Of de auto ook hier stond toen zij werden beschoten is mij niet duidelijk. Ik vermoed de plaats waar deze auto staat links van de emballage. het lijkt mij de laad/los plaats. Onder de auto is het droog, hij staat hier dus al langer.

http://lh5.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TR-drHXp6QI/AAAAAAAAAYQ/nFZX40Bkl3M/Parking%20Aalst%2022.jpg

http://lh4.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TRUFc8rngrI/AAAAAAAAAWI/TAK0316dE_Y/Aalst%20parking%2013.png

De auto lijkt  recht vanachter te zijn beschoten en (vervolgens?) vanaf de linker (achter) kant door het zijraam.

Dit is niet de auto van Dirk Nijs maar vermoedelijk wel de auto van R.DJ die t.h.v. de Bricocenter beschoten werd tijdens het oprijden van de parking en die dan maar snel verder doorgevlamd is naar de 'parking 3'.

Boemerang wrote:

De zwarte BMW, die naast de Volvo van de familie Van de Steen stond geparkeerd:

https://lh3.googleusercontent.com/-RrZ5I8pGiv0/U63g4vjHkhI/AAAAAAAADqM/eUwsa3qydJg/s763/Aalst%252061.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-2FWbcCJJb7w/U-iXc_EKGYI/AAAAAAAAD6k/s2BD9eC45AU/s634/Aalst%252071.jpg

Raf wrote:

https://lh3.googleusercontent.com/-RrZ5I8pGiv0/U63g4vjHkhI/AAAAAAAADqM/eUwsa3qydJg/s763/Aalst%252061.jpg

Deze foto is ook van Aalst. Kan er iemand iets meer over vertellen? Bij mijn weten reed de Vader Van de Steen met een Volvo. Dit zou dus de wagen links moeten zijn.

http://i84.servimg.com/u/f84/11/22/12/24/delhai11.jpg

Die zwarte BMW is de wagen van Dirk Nijs.

156

Re: Delhaize Aalst

Waar stond de GTI van de overvallers precies, is dat bekend?

157

Re: Delhaize Aalst

EricF wrote:

Waar stond de GTI van de overvallers precies, is dat bekend?

Zeer goeie vraag aangezien het hier nog niet geplaatst werd (ik kan het althans niet op 1-2-3 hier vinden smile), daarom heb ik een luchtfoto van toen ongeveer genomen (sorry voor de slechte kwaliteit smile) en er een rood kruisje op gezet waar die ongeveer moet gestaan hebben.

Zoals je ziet stond die niet op de parking van Delhaize maar achter het hoekje van het Brico-gebouw (Brico-parking):

https://i.ibb.co/DDNV7rY/aalstgti-ne.jpg

Non semper ea sunt quae videntur

158

Re: Delhaize Aalst

FreCR, jouw rode kruisje (post 160) lijkt me te staan op de plek van de groene poort, Dan zou hij de ingang naar  parking Brico ('parking 3') blokkeren. Eerder in dit topic zegt Legia:

legia wrote:

De gele deur is ongeveer waar de pijl naar verwijst op de schets van Boemerang. Iets links van die deur stond de GTI (gezien van aan op de parking), ze hebben dus in de richting van hun wagen geschoten.

Dat is dus wat meer naar links. Welke bron(nen) beschrijven de plek van de Golf? Heeft iemand dat? Bijzonder overigens om van hier achteruit de parking af te rijden ipv te keren.

Op de luchtfoto zie je ook de waarschijnlijke plek waar de Renault 9 van Rene de Jonge stond. Er staat op de luchtfoto een andere auto op die plek (muur aan rechterkant van de auto, ervoor een open opslag o.i.d.)

159

Re: Delhaize Aalst

EricF wrote:

bijzonder overigens om van hier achteruit de parking af te rijden ipv te keren.

Niet echt en het waarom is reeds gemeld. Met de achterkant wagen richting potentieel vuurgevaar is nuttig. Motor is beter beschermd en als er achter de twee voorzetels pantsering is of kogelvrije vesten hangen zijn chauffeur en passagier beter beschermd. Bovendien hebben ze dan een zeer goed zicht op alles wat op hun plaats delict gebeurt.

160

Re: Delhaize Aalst

Als blijkt dat één van de dader tegen een burger gepraat heeft, kan het toevallig deze zogezegde burger zijn die de ingang heeft vrijgehouden voor het toekomende verkeer?