81

Re: Philippe Vermeersch

zenga wrote:
Djoop wrote:

In de huid van de man die door zijn vrienden graag 'het beest' wordt genoemd, die een echtpaar vermoordde 'om te oefenen', terecht stond voord executie van een diamantair en zijn zoon en het 8 jarige dochtertje van zijn (ex)vriendin verkrachtte?

Is dit zo? Volgens mij werd Lammers daarvan vrijgesproken, en heeft die dochter later toegegeven dat ze die verklaringen onder druk van haar moeder heeft afgelegd. Wel is hij bij mijn weten veroordeeld voor het bezit van kinderporno in 2004, maar dat was op zijn minst een raar verhaal.

Waarmee ik er uiteraard geen heilige van maak (het tegendeel is waar, Lammers is een serial killer pur sang voor mij).

Had ergens gelezen dat hij daarvan beschuldigd werd. Kan er niks van terug vinden anders dan de berichtgeving dat hij aangeklaagd is voor aanranding in 2011. Het zou natuurlijk kunnen dat hij onschuldig bevonden is. Ik begrijp überhaupt niet waarom die man nog vrij rondloopt.

82

Re: Philippe Vermeersch

Er klopt iets niet in gans dat recente Philippe v verhaal. Lees vanaf p132 het boek van h geens opnieuw . Al 14 dagen was delta vanaf Brussel het kanaal met sonar aan het dreggen naar een grijze golf en vest van PDS  als een collega melding maakt van de pv’s van de getuigen ‘85 die iets gezien hebben na de overval Aalst aan de zwaaikom. Delta had die pv’s niet!!! Delta duikt opnieuw met 9 duikers en vindt de zakken. Iets later wordt delta van de zaak gehaald!!! In 2012 al vindt cel Waals Brabant dit duiken  verdacht en beschuldigd delta net niet van ze der zelf ingelegd te hebben.
Maar er waren pv’s van de 2 getuigen verdomme!!! Stel eerder de vraag waarom delta die belangrijke getuigenverslagen niet had alhoewel zij met Aalst bezig waren. En waar zijn de sonar documenten naartoe? Ofwel heeft Hilde geens foutieve info in haar boek ofwel worden hier foutieve oude koeien bovengehaald om de  media te misleiden. Er is geen tip of tipgever, er zijn pv’s.

Re: Philippe Vermeersch

Trobken wrote:

Deels, het is niet noodzakelijk omhoog in de hiërarchie maar wel zoals Tobias Santens en Anne Vanrenterghem voor een artikel in het VRT-nieuws schreven:

Het parket verdenkt de twee ervan dat ze een informant hebben die aanstuurde op de zoektocht in het kanaal van Ronquières in 1986, wat het parket dichter bij de Bende kan brengen, maar A. ontkent dat formeel. Binnenkort zullen de twee speurders tijdens de verhoren met elkaar worden geconfronteerd.

Er zijn immers verschillende zekerheden waar je op verder kan zoeken (met diverse citaten):

  • De wapens van de vondst in het kanaal Charleroi-Brussel in Ronquières in 1986 zijn gebruikt voor verschillende overvallen in 83 en 85, die niet noodzakelijk door dezelfde "Bende" uitgevoerd zijn, hoewel de media spreekt over dé Bende Van Nijvel.
    Tevens valt het op dat elke zak delen bevat van wapens en buit die zowel betrekking hebben op de feiten die gepleegd werden in ’83 als in ’85. Het lijkt er haast op dat de moordenaars erop waren dat het gerecht de zakken zou vinden en de relatie tussen al die feiten duidelijk zou worden. De samenstelling van elke zak wijst erop dat, ook als er maar een van de zakken gevonden zou worden, de volledige puzzel werd aangeboden aan de speurders. Geen van de twee riotguns die de Bende hanteerde bij haar overvallen werd echter opgevist. Ook niet het 9 mm wapen dat in Aalst werd afgevuurd. Nog twee 7.65 mm pistolen, bij diverse gelegenheden gebruikt door de Bende, ontbreken.

  • Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat de wapens maar maximaal één week in het water konden gelegen hebben, misschien zelfs maar 48 uren.

  • Daarop verder bouwend, wie heeft er Philippe Vermeersch -allicht onrechtstreeks- en François Achten -allicht rechtstreeks- getipt dat er wél wapens te vinden zijn op die plaats, omdat hij/zij weet dat de wapens er gedumpt zijn?

  • En nog verder bouwend op dit gegeven... hoeveel tijd verstreek er dan tussen het momentum dat Vermeersch en Achten dit wisten?  Immers, als er veel tijd zit tussen deze informatie die de speurders bereikte en het effectieve duiken... dan bleef de tipgever op de hoogte van wanneer er zou gedoken worden en zorgde hij/zij ervoor dat de bewijsstukken pas kort voor het effectieve duiken op deze plaats gedumpt werden opdat ze zeker gevonden zouden worden

  • En dan nog een veronderstelling van mij.  De persoon die de info gaf aan de speurders kan een tussenpersoon zijn (een vriend of familielid van een van de daders.  Maar als deze persoon deel uitmaakte van de Bende dan heeft hij (zij?) natuurlijk een of beide riotguns en/of 1 van beide 7.65mm pistolen gebruikt en daarom deze NIET bij de bewijsstukken in het water gedropt.

Er zit absoluut een goed spoor in bovenstaande.  Gek dat ze dit nooit eerder durfden te onderzoeken.
Laat ons hopen dat Vermeersch en/of Achten eindelijk net die details willen/kunnen bezorgen waarop de onderzoekers verder kunnen gaan.

En dan zijn er ook nog de gevonden geldstukken die geen sporen toonden van roest. Ik heb mogen lezen dat geldstukken die gedurende een hele periode in het water gelegen hebben, veel sporen zouden moeten vertonen van roest. Dit was voor de geldstukken die men in de zakken gevonden heeft niet het geval.

Volgende vragen komen dan bij mij op :

1. Wisten de personen die deze zakken daar gedropt hebben dit dan niet? Als het personen waren vanuit politiemiddens, en in een dergelijk delicate zaak, dan zouden die dat toch geweten moeten hebben.
2. Mochten ze het dan toch geweten hebben dat het vinden van die geldstukken vragen zou oproepen, wat is dan het signaal dat men hier mee heeft willen geven?
3. François Achten is blijkbaar geen onbesproken persoon. Verschillende artikels op internet bewijzen dat hij methodes gebruikte die niet veroorloofd zijn (bedreigingen, bedenkelijke opzoekingen in nationaal register, enz...). Waarom werd deze man niet eerder op de rooster gelegd?

84

Re: Philippe Vermeersch

The boss 2005 wrote:

3. François Achten is blijkbaar geen onbesproken persoon. Verschillende artikels op internet bewijzen dat hij methodes gebruikte die niet veroorloofd zijn (bedreigingen, bedenkelijke opzoekingen in nationaal register, enz...). Waarom werd deze man niet eerder op de rooster gelegd?

Ik wil er wel eventjes op wijzen dat er 2 personen zijn met de naam "François Achten" die toevallig beide deel uitmaken/uitmaakten van de politie.
De François Achten die wij hier bedoelen, was te werk gesteld in Halle, de François Achten die iemand anders is, was te werk gesteld in Waasmunster (en over die persoon (die we dus niet bedoelen) zijn er wel wat artikels op het internet te vinden).

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Philippe Vermeersch

FreCR wrote:

Ik wil er wel eventjes op wijzen dat er 2 personen zijn met de naam "François Achten" die toevallig beide deel uitmaken/uitmaakten van de politie. De François Achten die wij hier bedoelen, was te werk gesteld in Halle, de François Achten die iemand anders is, was te werk gesteld in Waasmunster (en over die persoon (die we dus niet bedoelen) zijn er wel wat artikels op het internet te vinden).

Daar had ik mij bijna ook laten aan vangen. Opletten met Google en directe conclusies op basis van de getoonde zoekresultaten!

Het gerecht heeft al naar de buitenwereld gecommuniceerd dat er wetenschappelijk aangetoond is (of geloven we niet meer in de wetenschap?) dat er geknoeid is met de zakken. Dat is een strafbaar feit.

Als Philippe Vermeersch en/of François Achten hier schuldig aan zijn, dan moeten ze ook gestraft worden. Los van het feit dat ze misschien het beste resultaat in heel het onderzoek naar de Bende Van Nijvel geboekt hebben. Maar met een (strenge) straf in het vooruitzicht (dat is het gerecht menens gezien de communicatie naar de buitenwereld toe hierover) zijn ze misschien bereid om e-i-n-d-e-l-i-j-k nét dat ene detail of die ene naam of plaats te geven die de speurders opnieuw vooruit helpt in het dossier.

Het zijn de wapens van de Bende(s). Dus via de zakken ga je terug naar de bendeleden of de tussenpersonen. Een van beide of beiden hebben boter op het hoofd, dit is meer dan toeval.

86

Re: Philippe Vermeersch

Oud-speurders Bende van Nijvel met elkaar geconfronteerd

De twee oud-speurders die de afgelopen twee weken aangehouden werden voor manipulatie van het onderzoek naar de Bende van Nijvel, worden vandaag met elkaar geconfronteerd. Philippe Vermeersch (62) en François Achten (70) werden intussen verschillende keren ondervraagd over hun rol in het onderzoek en hun verstandhouding met de bende-De Staerke, een groep misdadigers die al in de jaren 80 aan de Bende gelinkt werd.

Lees hier het volledige artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Philippe Vermeersch

Aangezien ik niet zoveel zin heb in copyright infrigments, hier een kleine TLDR van het volledige artikel:

Achten en Vermeersch worden vandaag met elkaar geconfronteerd om zo meer informatie te kunnen rapen. Ze worden beiden verdacht van manipulatie en dat minstens één van de twee een tipgever achterhoudt. Deze tipgever zou volgens de speurders bij de bende-De Staerke kunnen behoren. Daarom zouden de speurders ook graag te weten willen komen wat de verstandhouding was tussen de oud-speurders en deze bende. Door de confrontatie vandaag, zou het kunnen dat de zitting in de raadkamer verplaatst wordt naar later deze week.

Het lijkt erop dat alle pijlen weer naar De Staerke-clan zijn gericht..

88

Re: Philippe Vermeersch

In gans de heisa die er is ontstaan rond Philippe Vermeersch en François Achten sinds januari 2019 vind ik 1 ding uiterst bizar: Alles wat nu in de media verteld wordt (de pv's, de link tussen Philippe Vermeersch en François Achten, de confrontatie tussen die 2, de verklaringen van die 2, enz enz enz) dat is reeds al lang geleden allemaal gebeurd door o.r. Martine Michel (met uitzondering van hun aanhouding).

Vandaag dus in het nieuws: Oud-speurders Bende van Nijvel met elkaar geconfronteerd Dat is reeds lang geleden al gebeurd. Met lang geleden bedoel ik meer dan 1 jaar geleden. Nu pas is dit "big news". Bizar. Het is niet meer dan een herhaling van wat er zich al voor deed.

Ofwel is dit alles een rondje mediacircus, ofwel zijn er bepaalde elementen boven water gekomen (bijna letterlijk en figuurlijk wink) waar niet over gecommuniceerd wordt en de media nog niet van op de hoogte is. Mijn vermoeden gaat naar dit laatste.

Non semper ea sunt quae videntur

89

Re: Philippe Vermeersch

Ik denk dat het eenvoudiger is. Via de wetenschap dat de zakken er hooguit een week gelegen hebben kan je middels deductie vaststellen dat het onderzoek gemanipuleerd is. Het zegt verder natuurlijk niks over de beweegredenen van betrokkenen, maar inmiddels heeft men gewoon geen tijd meer - en kiezen ze voor de confrontatie. Ik vind dat een goede zaak; het toont lef.

Re: Philippe Vermeersch

Het toont heeeeeeeeeeel veeeeeel lef om kleine garnalen op te sluiten en nog meer lef om ons zo ver te krijgen dat wij er naar kijken als konijnen voor een lichtbak. Een perfecte illustratie van het woord false flag.