Topic: Orde van de Zonnetempel

Wie op het forum kent nog de Orde van de Zonnetempel? Kan iemand enige link met Aalst leggen?

Re: Orde van de Zonnetempel

De Orde van de Zonnetempel is een in 1984 door de Belgische arts Luc Jouret en Joseph Di Mambro gestichte sekte, waarvan de leden door zelfdoding en de daaropvolgende 'reis naar Sirius" daar de komst van een nieuwe wereld afwachten. Deze wereld zal ontstaan op aarde na de wederkomst van Jezus Christus in zijn nieuwe rol als zonnegod of zonnekoning, die de christelijke kerken en de islam zal verenigen in één godsdienst. In Zwitserland, Frankrijk en Canada is de sekte verboden en worden de leden gerechtelijk vervolgd.

Bron » wikipedia.org

Re: Orde van de Zonnetempel

Luc Jouret (Kikwit, Belgisch-Congo), 17 oktober 1947 (Salvan, Zwitserland, 5 oktober 1994) was een Belgisch homeopathisch arts die samen met Joseph Di Mambro de sekte Orde van de Zonnetempel stichtte. Jouret verkondigde dat de ondergang van de wereld nabij was. De nieuwe sekte had tot doel een geestelijke elite bijeen te brengen die zich zou klaarmaken voor de "reis naar Sirius". Deze 'reis' was de zelfdoding waardoor men de Apocalyps te snel af zou zijn.

Op de ster Sirius kon men zich dan voorbereiden op de komst van een nieuwe wereld. Die zou aanbreken met de terugkomst op aarde van Jezus Christus in de gedaante van een zonnegod die de christelijke kerken en de islam zou verenigen in één grote godsdienst. Jouret pleegde zelfmoord in het Zwitserse dorp Salvan, hetgeen leidde tot massale zelfdoding van zijn sekteleden.

Hij was ook één van de stichters van de neonazistische/maoïstische pan-Europese partij Parti Communautaire Européen.

Bron » wikipedia.org

Re: Orde van de Zonnetempel

Eventuelle verbindingen tussen Orde van de Zonnetempel en Bende van Nijvel? Ik ken geen link met Aalst. Ik heb de volgende altijd interessant gevonden, i.v.m. Bougerol:

Bovendien blijkt uit de ondervragingen van Armand Van Ghyseghem, uitbater van twee esoterische boekhandels aan de Charleroisesteenweg in Brussel, dat Willy Vassaux (samen met Roger Facon de opvolger van Jean-Marie Parent) en Luc Jouret samen in het Belgisch leger zouden hebben gewerkt en op vraag van het PIO (Public Information Office), dat onder de leiding stond van majoor Bougerol, in esoterische bewegingen zouden zijn geïnfiltreerd.

Bron: Parlementair Onderzoek Sekten. 1997

5

Re: Orde van de Zonnetempel

Jouret stond dicht bij Bougerol, behalve van het PIO zou hij ook lid geweest zijn van de "Milice de Jésus Christ" (samen met Bougerol, Claude Dery, Claude Nancy, ...) Het infiltreren van esoterische bewegingen in opdracht van Opus/Pan Europa/... lijkt trouwens een wijdverspreide strategie te zijn.

Chevaliers de l'Ordre du Rouvre, nog zo'n clubje. Paul Vankerkhoven, Van Wijck Richard, Van den Bosch Vincent, Gherardi Giorgio, Jonet Jacques, Wailliez Gérald, ... aan de basis van de Cercle des Nations. Of de sekte Ecoovie met Francis Dessart (antenne van Aginter Press en WACL in België, die tevens aan de Ordre de Saint-Jean gekoppeld werd), bijzonder interessant.

6

Re: Orde van de Zonnetempel

De Parti Communautaire Européen brengt ons trouwens bij Jean Thiriart en Jeune Europe en zo mogelijk tot bij Gladio. Thiriart: bijzonder interessant! Verder nog deze anonieme getuigenis op het Franse forum:

Je retrouvais Leroy Claude dans l'asbl ARABART (Namur nr 1445 du 13031976 et du 030682) de Jelil Abdel à Wépion. Son adresse: ch de Fleurus 72 Gilly. C' est notre Leroy? Un autre membre est Dessart Francis, rue Moncrabeau 6, Namur. Le gourou Maltais de la secte Ecoovie était fréquenté. C'est par la voie de cette secte que des millions de dollars corrumpantes ont coulés vers Arafat Yasser à Paris et les Contra's en Nicaragua.

Arabart producait le mensuel "Dialogue international" L'Asbl avait aussi des contacts avec Boissacq Jacques, Pont Spoerry, Dagonnier (Aginter Press), Thiriart, Al Ajjaz Faez, Nouri Lekbir, Pax Mundi, OSJ, Gol Jean, de Blick, Bultot Jean, Henk Romy, Keteler (Syrie), Brimeyer, WNP, Abu Nidal, Wacl. (selon le livre: “secte Ecoovie” de Brewaeys du Soir Illustré) note: Dagonnier (Aginter Presse) organisait pour AMADA, PTB les voyages vers l'Albanie en 1978 (asbl: les amis Belgique-Albanie). En 1992 il était membre de la chambre commercial Belgie-Albanie et peut-être il était mèlé avec Keteler dans le chaos financière “Pyramide”, mortelle pour l'Albanie.

Bron: Tueries du Brabant

7

Re: Orde van de Zonnetempel

Dus de enige link die ik met Aalst kan leggen is de link die loopt over het mogelijke (!) verband tussen Gladio (maar ook Aginter Press en andere anticommunistische activiteiten uit de Opus/von Habsburg-sfeer) en de Bende. Of voor België: de uitvloeisels in PIO-, Comité Hongrie, en/of Cercle des Nations-achtige structuren.

8

Re: Orde van de Zonnetempel

"Temple Solaire" had ook een Canadese Tak (elektriciteits-industrie?). Vergeten we niet dat Lekeu via een Canadees paspoort in de VS is binnen geraakt en ook zijn medeleden van Groep G in de sektes in USA actief zijn.

Re: Orde van de Zonnetempel

Iemand die volgens mij een haarscherpe analyse/kennis heeft van feiten die toegewezen worden aan de zogenaamde Bende van Nijvel zette mij op het spoor. En allicht niet zo maar. Ik zoek verder. Dank voor de hulp.

10

Re: Orde van de Zonnetempel

Veel succes, mr. De Witte. Hou je ons op de hoogte van eventuele nieuwe informatie?