En dan zeggen dat er geen commentaar gegeven kan worden over een lopend onderzoek. Het kan inderdaad niet dat alle speurders en magistraten onbekwaam zijn. Het is ook duidelijk waarom sommigen onder hen zo gefrustreerd zijn. De enige mogelijkheid is voor de nabestaanden om zoveel mogelijk kabaal te maken op een manier die niet kan genegeerd worden. Het onderzoek is sowieso dood en begraven.

82

LEO wrote:

Interessante brainstorming mensen! Zelfs een te late zoektocht naar de hinderpalen op de weg naar de waarheid kan nieuwe sporen en feiten naar boven halen. Dat de Letzeburgers dit aandurfden is misschien te wijten aan het ontbreken van een "Hogerhand"!

Of door het feit dat Jean-Claude Juncker Europees nog maar weinig of geen druk/invloed meer kan uitoefenen? Maar de échte druk in België zal wel van de Amerikaanse ambassade komen. Die kunnen zulk proces, met de atoombommen in Kleine-Brogel, de NAVO in Brussel en de SHAPE in Casteau wel missen als kiespijn. In Luxemburg ligt dat wel even anders.

coconut wrote:

Je zou wel eens gelijk kunnen hebben Leo, het ontbreken van "hogerhand". Voor zover ik kon volgen was het quasi altijd daar dat het onderzoek stopte of moest stoppen.

De "modus operandi" van de feiten in Luxemburg leunde inderdaad veel dichter aan bij de CCC maar de modus operandi in het onderzoek of laten mislukken van het onderzoek doet erg sterk aan die van de Bende van Nijvel denken.

Misschien laat ik mij misleiden maar ik blijf denken aan de woorden van Gol ivm CCC en Bende; twee takken van éénzelfde boom. Alleen vraag ik mij af waarom diezelfde meneer er in slaagde die ccc zo vlug op te rollen en dat ook nog te kunnen voorspellen. Van voorspellen gesproken, het was toch Bouhouche die voorspelde dat het na Aalst zou ophouden. Ook zo iemand met een glazen bol dus en ik denk niet dat die op dat moment het woord Moskou in zijn hoofd had.

Maar had Walter De Bock kunnen schrijven: "Wij moeten de geschiedenis van de Bende herschrijven", als hij van niets meer dan wij wist. Of had ook hij gewoon ontdekt dat de Bende as such niet kon bestaan omdat ze oa ontstaan is op basis van verkeerde wapenanalyses.

Wat doen zijn archieven daar trouwens opgesloten in dat katholieke fort bewaakt door de geheime dienst van Leuven, buiten wachten tot alle "acteurs" zeker dood zijn. "Wat God bewaart is wel bewaart." Jaja. 'De Heere zal u bewaren voor alle kwaad, Hij zal uwe ziel bewaren. De Heer zal uw uitgang en uw ingang bewaren van nu aan tot in eeuwigheid'. (Ps. 121 vs 7 en 8)

God mag fier zijn op zijn nakomelingen, Geens bewaakt of bewaart nog altijd de uitgang en de ingang. Scheiding der machten. My a.. Het oplossen van de Bende zal wel geen voorwaarde in het nieuwe regeerakkoord worden vermoed ik. En Luxemburg geen inspiratie voor Belgie. Ze laten nog liever Steppé zot verklaren.

Beste Coconut, ik denk hoe langer hoe meer dan men inderdaad wacht tot de meeste verantwoordelijken van 'hogerhand' overleden zijn, en dat men dan pas, als de USA met de NAVO en SHAPE in België niet blijft dwarsliggen, met de waarheid naar buiten zal willen komen. Men heeft destijds een dure eed gezworen dat alle personen die betrokken waren bij Gladio en de "Strategie van de Spanning" van de jaren '80 beschermd zijn en nooit verraden worden, en dat kijk ik vooral naar Majoor Jean 'Adolf' Bougerol ...

Jean Adolf de verschrikkelijke, niet verkeerd gezien van u. Off topic maar weet je hoe ze in Nederland Jean-Claude Juncker noemen? Jean Kloot Drunker.

Na de arrestatie van de CCC werd in Luik, Rue Puits-en-Sock, een schuilplaats van hen ontdekt, met daarin o.a. explosieven, De flat werd gehuurd door Pierre Carette op 29 mei 1985. Het eigenaardige is dat de CCC geen enkele aanslag gepleegd heeft in de wijde omgeving van Luik in 1985.

Waarom hadden ze daar dan explosieven liggen? Feit is dat je vanuit Luik sneller in het Groothertogdom Luxemburg bent dan vanuit Brussel. En het was in Luxemburg dat uitgerekend in die periode de aanslagen van de 'Bommeleeër' plaatsvonden.

Enfin, le 25 février, la Sûreté de l'Etat communique aux autorités judiciaires l'adresse d'une dernière cache importante des C.C.C., au 152 de la rue Puits-en-Sock, à Liège. Les quatre CCC sont passés dans cet appartement, mais six autres personnes aussi (cinquante jours encore après l'arrestation des terroristes!). L'appartement avait été loué par Carette (sous le nom de René Duhamel) le 29 mai 1985. Les policiers y ont saisi: 6 cylindres de 2,5 kg "d'Iremite"; 300 g de "Dynamite 3", des détonateurs électriques, du cordeau détonant, des minuteries, un lecteur de cassettes de marque Beltek MS 309; une photocopieuse; des produits de maquillage; des clichés représentant le sigle des CCC; du matériel de télécommande de marque Sanwa; du matériel pour confectionner de faux permis de conduire belges; la mitraillette Vigneron volée à Vielsalm et utilisée pour tirer sur le garde de Securitas lors de l'attaque de la BBL; deux riot-guns et un pistolet Remington, des émetteurs-récepteurs; des scanners (pour écouter les messages de la police).

Bron » www.lesoir.be

85

imazibraine wrote:

Het eigenaardige is dat de CCC geen enkele aanslag gepleegd heeft in de wijde omgeving van Luik in 1985.

Feit is ook dat de CCC geen enkele bomaanslag in Luxemburg heeft opgeëist, iets wat ze wel met al hun andere bomaanslagen hebben gedaan. Er is geen enkel element om de CCC (of andere extreem-linkse groeperingen) te linken aan de feiten in Luxemburg.

Daarnaast kunnen er verschillende redenen zijn waarom ze een schuilplaats hadden in Luik: ze waren van plan om aanslagen te plegen in Luik maar dit is er vanwege hun arrestatie nooit van gekomen, ze zochten een schuilplaats die verder gelegen was van hun "normale" werkterrein waardoor dit een veiligere schuilplaats was, ...

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Als de CCC de aanslagen in Luxemburg zelf zouden opgeëist hebben moesten ze toegeven dat er geen extreem-links draagvlak was in het Groothertogdom om dergelijke acties te ondernemen.

Zelfs België was te klein om voldoende manschappen te leveren voor een organisatie als de CCC : Action Directe moest bijspringen, want de 4 CCC-leden konden het niet alleen. En Action Directe heeft aan zijn betrokkenheid ook nooit enige ruchtbaarheid gegeven, om diezelfde reden.

Bommen, ontstekingsmechanismen : het vergt enige techniciteit die niet aan iedereen gegeven is, en de CCC en action Directe hadden die. Ook de doelwitten zijn die die Jean-Marc Rouillan nu nog in zijn interviews als prioritair opgeeft : de grote energiebedrijven, het overheidsapparaat en meer bepaald politie en justitie. 

Voor wat die aanwijzingen betreft : ik zie in vroegere posts dat de overval op de kazerne in Vielsalm (1984) vooral aan Gladio toegeschreven werd.

Dan plots verklaart Jean-Marc Rouillan (Action Directe) vorig jaar dat hij er bij was.

Wie had dat zien aankomen?

Misschien niet slecht dus om alle mogelijkheden open te houden.

imazibraine wrote:

Voor wat die aanwijzingen betreft : ik zie in vroegere posts dat de overval op de kazerne in Vielsalm (1984) vooral aan Gladio toegeschreven werd.

Dan plots verklaart Jean-Marc Rouillan (Action Directe) vorig jaar dat hij er bij was.

Wie had dat zien aankomen?

Een overval op een kazerne tijdens een Gladio oefening met ergens een link naar AD. Zo plots is het allemaal niet, het staat beschreven als internationale revolutionairen, na de eerste overvallen van de CCC was er operatie Mamout bij de Nato zullen er heel erg blij geweest zijn met wat er allemaal gebeurde!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
Merovinger wrote:

Op zaterdag 9 november 1985 wordt een aanslag gepleegd op de radarlichten op de landingsbaan van de luchthaven van Findel. De luchthaven wordt in die tijd vooral gebruikt voor troepenbewegingen van de NAVO tussen de Verenigde Staten en West-Duitsland. De bommen, die een tijdlang alle vliegverkeer uitsluiten, vestigen de aandacht op de rampzalig slechte bewaking van de luchthaven. De rijkswacht (van Luxemburg) zal haar budget tussen 1985 en 1990 spectaculair zien groeien: van 1 naar 1.6 miljard Luxemburgse frank.

Op maandag 25.02.2013 begint in Luxemburg het proces tegen twee ex-rijkswachters, Marc Scheer en Jos Wilmes, die in de jaren 80 lid waren van een elite eenheid van de Rijkswacht. Volgens de advocaat van de beschuldigden hoort de CIA in de beklaagdenbank te zitten en zijn de rijkswachters onschuldig.

Bron » De Morgen | 23 februari 2013

Wie had er voordeel bij met die aanslag? Wat zijn de gelijkenissen met Belgie? Toeval?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Wie had er voordeel bij het saboteren van NAVO-infrastructuur?

Wie pleegde er bomaanslagen op NAVO-pijpleidingen in België?

Niet de Rijkswacht, maar de CCC.

De Belgische onderzoeksjournalist Michel Petit legde in 2013 al een verband tussen de overval op de kazerne in Vielsalm en de 'Bommeleeër' :

https://www.lavenir.net/cnt/dmf20130525_00314938

(Spijtig genoeg achter een betaalmuur).

Toen had Jean-Marc Rouillan (AD) nog niet bekend dat hij aan Vielsalm deelgenomen had.

Nu hij dat wel gedaan heeft : werpt dat geen ander licht op de zaak?  Spijtig dat de zaak van de bommeleeër nog niet verjaard is, want anders had Rouillan dat misschien in één adem ook toegegeven.

Nu lacht hij allicht in zijn vuistje omdat de gehate rijkswachters, dienaars van het grootkapitaal, er mogen voor opdraaien ...