Na het lezen van verschillende boeken, artikels en reacties op het forum: Is het stelen van de FAUL een boodschap naar Dekaise vanwege Willy Pourtois? Willy Pourtois waarmee Dekaise reeds verscheidene zaakjes deed? Willy Pourtois welke als aankoper moest genoteerd worden vanwege Mendez in het aankoopregister van Bouchouche.

  • Maubeuge: De loop is nog niet van het wapen gezaagd.

  • Waver: De loop is nog niet van het wapen gezaagd (Dekaise kan het hierdoor herkennen)

  • Halle: Er zou geschoten zijn met een tweeloop (nog steeds de Faul niet gezaagd?)

  • Aalst: David heeft de Faul herkend (afgezaagd)

  • Ronquires: stukken worden teruggevonden

Is er een bepaalde onderliggende link tussen Dekaise - Halle - Aalst? Een link die moest herkend worden door bepaalde personen, of gooi ik de bal mis?

92

De Faul is niet gestolen bij Dekaise, maar bij wapenhandelaar Bayard.

Edd, heb ik dan gezegd dat deze bij Dekaise gestolen werd? Neen, het was een boodschap aan Dekaise.

94

Op welke wijze zou dit dan een boodschap moeten zijn? Een (incourant) wapen wordt gestolen bij een wapenhandelaar en dat zou een boodschap moeten zijn voor een andere wapenhandelaar?

In zijn boek les tueurs fous merkt Gilbert Dupont op dat Willy Pourtois belang had in lopende zaken met de firma Centaure & Daniel Dekaise. Niet vergeten dat Dekaise ook rechtstreeks zaken had lopen met Willy Pourtois (Libanese connectie). Wat er al dan niet fout liep tussen deze 2 personen weet ik niet, maar in mijn mening is het FAUL wapen een boodschap.

Nogmaals, waarom een Faul eendenroer? Zelf probeer ik andere linken te leggen, zo niet zijn we goed op weg om opnieuw 30 jaar in diezelfde richting te zoeken. Een ding staat vast, het is steeds wapenhandel die naar boven komt te liggen rond deze periode.

Indien de overval op Dekaise een waarschuwing was, dan is het gestolen kaliber 10 bij Bayar een boodschap van W.P.
(NII -> Dekaise omwille van het niet nakomen van een afspraak)
(Faul = Centaure = W.P.)
(NII = W.P. = internationale wapen-drugshandel)