Re: Groep G

coconut wrote:

Ik

" Nous nous endormons dans notre système démocratique libéral, mais le révieil sera terrible......"

Met dat vreselijke ontwaken bedoelen ze natuurlijk ontwaken in een linkse (communistische) maatschappij.

De Belgische variant dus van  L’Europe sera de droite ou ne sera pas’

Het grappige aan de cinema van bijvoorbeeld de wapendiefstal bij het SIE is dat lt-Kol Gérard L’Host als eerste reactie aangeeft=:> “ men moet de daders zoeken bij de Forces Nouvelles “ om dan direct het spoor extreem-rechts te laten vallen… .

Re: Groep G

De rijkwachter die na Lhost het onderzoek naar de wapenroof deed had geen weet van extreem rechts bij de rijkswacht, Over wie wat deed in het onderzoek was er behoorlijk wat geheimzinnigheid.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Groep G

the end wrote:

De rijkwachter die na Lhost het onderzoek naar de wapenroof deed had geen weet van extreem rechts bij de rijkswacht, Over wie wat deed in het onderzoek was er behoorlijk wat geheimzinnigheid.

Heb je het nu over Maj. Demessemakers? Want deze deed het onderzoek voor Lhost.

Re: Groep G

Hij deed het onderzoek na Lhost in die eerste dagen tot 18 feb, 82.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Groep G

the end wrote:

Hij deed het onderzoek na Lhost in die eerste dagen tot 18 feb, 82.

Deze wapendiefstal werd pas ontdekt op zondag 3 januari 1982 nadat men had vastgesteld dat de Mazda  929 (czz422) verdwenen was. Op 12 januari 1982 werd lt-kl. DEMESSEMAKERS door de rijkswachttop belast met dit onderzoek. HIJ WERD VERVANGEN DOOR GERARD LHOST OP 18 Febr 1982! Hoe klein een detail ook mag zijn het kan op het einde van de rit een groot verschil maken. DUS LHOST was na DEMESSEMAKERS. En niet omgekeerd. Na LHOST was de rol van DEMESSEMAKERS reeds uitgespeeld.

Maar (en hier snap ik de verwarring) L'HOST was in vakantie en zou direct bij de ontdekking op 3 januari reeds ter plaatse zijn gekomen. Het is dan wel zeer merkwaardig dat DEMESSEMAKERS niet zijn mening deelde.

Re: Groep G

Tussen 3 en 12 januari is het een mistig gegeven, als je de tijd hebt moet je het maar eens aandachtig bekijken. tevens is er ook een verschil tussen het intern en het gerechtelijk onderzoek. die eerste 12/18 dagen van jan. 82 zijn hoogst interessant.

Bruggeman zegt dit voor de BC II:

VII.4.1.2.1. Het verhoor van Bruggeman

Voor hem was en bleef deze diefstal dan ook een ernstig feit. Omdat Demessemakers zijn adjunct was bij de directie gerechtelijke operaties, kon hij uit de eerste hand verklaren hoe deze bij het onderzoek betrokken raakte. Uit zijn uiteenzetting bleek dat hij - in tegenstelling tot de officiële telexberichten en de verklaringen van Demessernakers en Lhost - wel een duidelijk onderscheid maakte tussen het interne onderzoek en het gerechtelijke onderzoek dat in dezen werd verricht (504) : «I]: weet wel dat er enkele dagen nadien een intern onderzoek is begonnen, naast het gerechtelijk onderzoek. Dat hoort zo als er een feit voorvalt binnen de rijkswacht. Ik heb toen mijn adjunct moeten afstaan voor de coördinatie van dat intern onderzoek. Dat is nu kolonel Demessernakers, die toen kapitein was en bij mij adjunct was. Er moest dus een officier worden gedetacheerd. Het was duidelijk een zorg van het commando van de rijkswacht toen, om iemand te sturen die buiten alle verdenking etond, voor wie ook. Het moest iemand zijn van de groep waarbij ik zat. Ik had maar één beschikbare adjunct. We hebben toen eigenlijk overlegd met kapitein Demessemakers ofhij dit mandaat wou en kon aanvaarden. »

Het is de officier die intern onderzoek deed die geen weet had van extreem rechts binnen de rijkswacht. Het doet me spontaan denken aan "Wir haben es nicht gewußt".

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Groep G

Nog even over de huurlingen. Jean Bultot, gewezen gevangenisdirecteur, uiterst rechts figuur en vaak genoemd in het bendedossier, zou toen het hem te heet onder de voeten werd, naar Zuid-Amerika vluchten waar hij onderdak kreeg bij ... Jean Schramme. En Bob Denard zou in de VS op bezoek geweest zijn bij Martial Lekeu, oud-rijkswachter, ex-collega van Bouhouche en Beijer en lid van de Groep G, een rechtse cel binnen de rijkswacht.

Bende van Nijvel???=> Groep G + WNP (enkelingen) + huurlingen ??????? Mercikes aan de RW'ers die spreken. Pech onderweg voor de anderen die zwijgen

Re: Groep G

Oesje... Ben DEA vergeten. Of CIA of weer niet? Want via OSS van papa Buslik past dit weer in het plaatje.

Re: Groep G

Hoeveel Groep G Rijkswachters waren er in totaal? En vooral waar gingen ze allemaal naar toe? Bestaat hier een register over? Laat ons eens beginnen met vanuit dit vertrekpunt eens te schiften en wie weet... kunnen we nieuwe info op dit forum aanbrengen.

Re: Groep G

Sommige forumgebruikers hier insinueren dat Lekeu een fantast was.
Of “ze menen dat gelezen te hebben” waarmee deze stelling onderschreven wordt…

Vele anderen zoals Acke en Troch hadden een andere opinie…

HIPA wrote:

...
Waarom zou Lekeu indertijd gelogen hebben , hij belde zelf !

Dit artikel stond -naar ik meen- ook nog niet online hier.
Ik post het hier omdat het artikel vooral gaat over dr Groep G van Ali, Abdelkader en Jos…

Troch en Acke, die enkele jaren later uit het leven zou stappen, bleven altijd geloven dat ze aan de kant zijn gezet vanwege een move die Acke in het voorjaar van 1989 in alle stilte had gemaakt. Hij was geïntrigeerd geraakt door Martial Lekeu, een oud-rijkswachter die net als Bonkoffsky in 1972 was begonnen als rijkswachter, snel was doorgegroeid naar de Groep Diane, om in 1974 net als Bouhouche en Beijer bij de drugssectie van de Brusselse BOB aan te belanden.

Lekeu en Bonkoffsky hebben nog iets met elkaar gemeen. Bij elke Bende-aanslag in 1983 had hij verlof. Eind 1984 vluchtte hij met zijn gezin naar Florida, waar hij een valse identiteit aannam. En daar had Acke hem opgespoord. In alle stilte en discretie probeerde hij een rogatoire commissie op poten te krijgen om Lekeu daar te gaan ondervragen.

Wat ook lukte.

Ex-speurder team-Troch: "Daar zijn onze problemen begonnen. Zodra men hier binnen de rijkswachttop lucht van kreeg, moest het onderzoek naar Charleroi. Wij voelden dat heel goed. Kwam je aan de Groep G, dan kreeg je problemen."

Acke had ontdekt dat in 1976 binnen de rijkswacht het bestaan van een Groep G was gedetecteerd, een extreemrechtse private militie met onder anderen Martial Lekeu en Didier Miévis, een rijkswachter die inmiddels binnen de onderzoekscel naar de Bende in Nijvel was opgeklommen tot rechterhand van onderzoeksleider Jean-Luc Duterme. De speurderscel die tegen beter weten in de groep rond Cocu veroordeeld trachtte te krijgen. En blind bleef voor andere sporen.

Het rapport-Acke

Martial Lekeu is dood, Madani Bouhouche is dood, Christiaan Bonkoffsky is dood. En Willy Acke ook. Simpel wordt het niet.

Rapport van Willy Acke, april 1989:'Lekeu situeert de aanvangsfase in de periode 1975-1976. Hij verwijst naar het feit dat de Groep Diane op dat ogenblik fascistische en racistische trekken vertoonde. Hijzelf noemt zich fascist, verwijst o.a. naar het gebruik om met de hielen te klakken, de Hitlergroet te brengen, het systematisch in elkaar slaan van vreemdelingen waarover men zich bijzonder vrolijk maakte. In de Groep G zaten nog verschillende andere rijkswachters waarvan de identiteit door Lekeu niet gekend was.'

De Groep G was er volgens eigen teksten van overtuigd dat de Rus zou gaan komen. Dat leger en rijkswacht absoluut niet opgewassen waren tegen het dreigende rode gevaar. Dat wij, Belgjes, machteloos en kwetsbaar waren. Dat er iets moest gaan gebeuren om ons dat te doen beseffen. Dat 28 doden, het officiële bilan van de Bende van Nijvel, misschien maar een klein offer was, afgewogen tegen het grotere plaatje.

De rijkswacht kreeg na 1985 meer middelen. Snelle Golf GTI's, net als de Bende, meer personeel. P90-machinegeweren die door elk kogelvrij vest schieten. Wat toen Groep Diane heette, is vandaag de op en top performante speciale eenheid die Salah Abdeslam wist te neutraliseren.

Het rapport-Acke, 1989:'Lekeu citeert nog andere 'tests' die daadwerkelijk ten uitvoer zouden zijn gebracht. Het stelen van drie voertuigen van het SIE (latere benaming Groep Diane, DDC), om er een plezierritje mee te maken. Het ontvoeren van twee schildwachten van het Mobiel Legioen om deze nadien in hun blootje en na hun dienstwapens te hebben gestolen bij de kazerne terug af te zetten.'

Dat was het natuurlijk ook, Aalst 9 november 1985. De rijkswacht met dat ene R4'tje, en bij uitbreiding ons hele politiesysteem, in zijn blootje.

(bron:  De Morgen op 4 november 2017, kan je lezen op pagina 30)