141

Re: Michel Nihoul

Al mijn posts hierover zijn weg, helaas. ( niet op dit forum) Ik kan het terugvinden natuurlijk . Maar zelfs hier staat dat er meerdere getuigenissen zijn wat dit betreft."témoignages = meervoud)

Christine Van Hees a gagné un concours de radio activité - (confirmé par témoignages) elle a reçu un nounours en peluche de Nihoul (un nounours a été retrouvé dans sa chambre - personne de sa famille ne sait d'ou il provient)

Présence de Nihoul a la radio confirmée par témoignages

Dutroux a été "chef de piste" à la patinoire que Christine Van Hees fréquentait régulièrement - des dizaines de témoins le reconnaissent - rien lors de l'enquete de 84 à 92

Ik heb mij een tijd gefixeerd op dat beertje en weet zeker dat er meerdere getuigenissen zijn. Zoals eerder gezegd zijn we op dit moment met iets anders bezig. Lees de getuigenissen van haar vriendinnen zou ik zeggen.

142

Re: Michel Nihoul

Ik denk dat mijnheer Nihoul inderdaad een netwerk of klanten heeft zo lang als de Donau. De feiten die hem en zijn bende eigenlijk tenlaste gelegd zouden moeten worden, zijn van dien aard dat hij hiervoor levenslang bescherming geniet als hij zwijgt. Met zijn dood zijn het netwerk, de klanten en waarom niet de overheid, van een voor hen gevaarlijk sujet verlost. Weer eentje die ze kunnen afvinken.
Het blijft mij verbazen hoe weinig er eigenlijk geweten is, hoe weinig er eigenlijk onderzocht is, hoe weinig toch een omvangrijke groep slachtoffers of rand medewerkers iets loslaten. Van het netwerk kan je dit natuurlijk verwachten, het waren niet allemaal bakkers en beenhouwers he. Het zijn mensen zonder geweten die veel te verliezen hebben en elkaar beschermen. Voor altijd. Ook na de dood.

Ik zou eigenlijk wel is willen weten hoe mijnheer Nihoul tijdens zijn zeg maar glorieperiode leefde. In extreme luxe en veel geld laten rollen of eerder klein appartementje, occasie autootje, kostuumpje van de spic en spac? Als hij zo'n belangrijk netwerk had, dan zouden zijn diensten (welke ook) toch duur betaald moeten geweest zijn, inclusief zwijggeld? Was hij een zwendelaartje van keskeschiet die al eens ging partouzen tussen schoon volk of was hij een mastermind?

143

Re: Michel Nihoul

Poseur, ik heb ooit deze zeer terechte opmerking van jou gelezen:

"Of we dit milieu dus concreet kunnen linken aan de milieus omschreven in het dossier Godbille of aan de Pulci's is niet zeker. Het probleem is dat we bitter weinig concrete elementen (namen, vennootschappen, ...) hebben uit het gerechtelijke dossier en we weten dus niet of de eenzame speurder juist wel elementen had die wezen in deze richting. De Bendecommissie omschreef enkel de algemene lijnen en anonimiseerde de rest."

In verband met Nihoul en Zurich hebben we de naam van een vennootschap. ARAMCO ( in PV's soms verkeerdelijk SARAMCO genoemd).

144

Re: Michel Nihoul

coconut, in dossiers als de Bende van Nijvel vertrouw ik niet op de verslaggeving in de media. Deze nemen volgens mij veel te vaak (sensationele) informatie over van elkaar zonder een degelijke bron. Ik zou liefst een primaire bron (lees: PV of iets dergelijks) hebben.

Wat de teddybeer betreft, de volgende passages komen uit het boek "De X-dossiers. Wat België niet mocht weten over de zaak Dutroux" (beschikbaar via » files.edgewanderer.com):

De eerste passage:

Samenvatting van de inhoud van de verhoren 10 tot en met 13 Verhoor 10 op datum van 09.12.1996:

(...)

a) een teddybeer die Nihoul zou hebben geschonken aan Christine Van Hees en waarover X1 ons de volgende details geeft: het gaat om een beertje `Heart to Heart' van bij Christiaensen, waarvan het hart klopt wanneer men ermee schudt. Tijdens het doorzoeken van de voorwerpen die in beslag werden genomen tijdens een huiszoeking in de woning van X1, hebben wij in een fotoalbum een rood etiket `Heart to Heart' teruggevonden, met een handgeschreven vermelding die preciseert dat deze beer aan X1 werd geschonken door haar verloofde van die tijd. Deze vaststellingen maken het voorwerp uit van het proces-verbaal 152.461/97 op datum van 29.10.1997.

b) een fiets waarover Xl ons de volgende beschrijving geeft. Het gaat om een grote zwarte fiets, Hollands type. Wat de fiets en de teddybeer betreft, werden de ouders van Van Hees evenals een groot aantal personen uit haar omgeving ondervraagd op dit punt. Geen onder hen bevestigt dat Christine Van Hees ooit dergelijke voorwerpen bezat. Deze vaststellingen maken het voorwerp uit van het proces-verbaal 152.536/97 op datum van 13.11.1997.

Een andere passage:

Intrigerend is ook het verhaal van de teddybeer, al is het helemaal niet zo dat het de herlezers zijn die erachter kwamen dat de ouders van Christine Van Hees zich niets kunnen herinneren van een knuffeldier zoals X1 het beschrijft. Het is De Baets' secondant Aimé Bille die zich reeds in april 1996 bij Christiaensen zo'n beer gaat aanschaffen, ermee naar de ouders trekt en kennis neemt van het feit dat deze beer hen niets zegt.

Wat de X1-speurders op dat ogenblik vooral interesseert, is de datum waarop het Heart tot Heart-beertje in België op de markt kwam. In 1983, zo bevestigt de fabrikant. In tegenstelling tot het plaatje van Tears for Fears achten de herlezers dit gegeven geen vermelding waard. Het feit dat Regina Louf krak dezelfde beer cadeau kreeg van haar verloofde, zonder dat ze daar tijdens haar getuigenis iets over zei, is een indicatie dat ze misschien zaken met elkaar vermengt. Zelf kan Regina Louf zich niks herinneren van een dergelijke teddybeer. Ook haar huidige echtgenoot, die haar de teddybeer zou hebben geschonken, herinnert zich daar niets van.

Wat het citaat betreft uit uw post.

Ja, dat heb ik inderdaad geschreven in het deel over de moord op het echtpaar Szymusik in Anderlues. Een spoor leidde naar het Italiaanse maffia milieu in Henegouwen (oa Morlanwelz werd expliciet genoemd). Over dit spoor is echter weinig concreet publiek gemaakt.

Wat Aramco betreft, ik weet niet hoe concreet uw spoor is maar de enige vennootschap met die naam die ik zo kan terugvinden en die destijds actief kon zijn is een vennootschap uit het Antwerpse (Berchem, Wommelgem, Borgerhout). Op deze link van het Belgisch Staatsblad vindt u de publicaties tot 1983 terug » www.ejustice.just.fgov.be Misschien had u deze informatie al.

Als het een valabel spoor is, is het enige dat er voor u opzit om te gaan snuisteren in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

145

Re: Michel Nihoul

Het volledige dossier Dutroux is te vinden op het internet. De primaire bron.

146

Re: Michel Nihoul

Juist, uit het dossier dat op Wikileaks is te vinden, blijkt dat alleen X1 beweert dat Christine Van Hees een teddybeer van Nihoul heeft ontvangen. Andere getuigenissen van een dergelijk cadeau vind ik er niet in terug. Alleen de ouders van Christine die beweren dat ze de teddybeer nooit gezien hebben.

147

Re: Michel Nihoul

Weet er iemand wie de huisbaas was van Nihoul?

148

Re: Michel Nihoul

Anneke Lucas noemt hem nu (dood) wel bij naam als de persoon in charge van haar torture. Zie haar Facebook. Ze heeft ooit verklaard dat ze de namen niet wilde noemen (levend) omdat het netwerk te groot is. En gezien wat Regina Louf overkomen is. De X-en hebben waarheid verteld! Ze werden allen gek verklaard! Hoe is dat zover kunnen komen? Besluit: dit netwerk bestaat! Wie doet er iets aan? Is ook Annekes getuigenis vandaag niets waard?

149

Re: Michel Nihoul

Ik geloof geen halve seconde meer dat Dutroux geen onderdeel van een netwerk was. Dat dit netwerk waar Nihoul een rol in speelde eindigde aan onze grenzen. Ik ga me niet wagen aan uitspraken over Anneke Lucas (al heb ik haar verhaal gelezen) aangezien we hier een specialist ter zake in huis hebben.

De vrouw die de link gaf tussen Nihoul en de dood van een man in Zwitserland werd ook gek verklaard door een onderzoeksrechter. Erger nog, ze werd aangemaand te zwijgen of men zou haar als mogelijke moordenaar vervolgen.

De dag dat iedere man of vrouw die ooit in zijn of haar jeugd benaderd werd door een pedofiel zijn of haar mond open trekt beleven we een tsunami. Zeker weten.

Iedereen is blijkbaar bereid te geloven dat Nihoul een sjacheraar was en een lange arm had .... maar een pedo ... neen, dat niet. Dream on. Nu iedereen weet dat hij dood is gaan er nog meer verhalen boven komen. Zwegen die mensen totdat hij zich niet meer kon verdedigen? Natuurlijk niet, maar ze durven nu iets meer. En ja, er zullen spijtig genoeg ook weer mensen tussen zitten die echt de pedalen kwijt zijn, dat kunnen we niet vermijden.

En laat ons vooral dit niet vergeten; de zus van Van Espen was de meter van de zoon van Nihoul (Van Espen werkte in de zaak Christine Van Hees). Jean-Claude Van Espen:

C'est un juge membre du PSC , qui a su étouffer quelques affaires compromettantes pour ses amis.

Alors que son collègue le juge Connerotte, celui qui est parvenu à faire libérer Sabine et Laëtitia, deux victimes de Dutroux, a été viré de l'enquête pour avoir assisté à un repas avec les deux fillettes, Van Espen, dont le beau frère a travaillé avec Nihoul dans le cabinet d'avocats de Bouty, n'a jamais été embêté. En outre, la sœur de Van Espen est la marraine du fils de Nihoul. Pourtant, il a travaillé sur des affaires connexes importantes, comme l'assassinat "irrésolu" de Christine Van Hees à Bruxelles en 1984, par Nihoul, Dutroux, Bouty et d'autres tarés de la bande, et non par les punks qui ont été envoyés en taule quelque temps. Evidemment ? quelques pièces essentielles ont disparu du dossier, notamment le carnet d'adresses et les vêtements de Christine, et van Espen n'a jamais jugé utile de faire analyser une seule des 168 pièces matérielles du dossier. Autre exemple : alors qu'il fallait recouper en urgence les propos de X1 avec le scénario du meurtre, Van Espen a interdit aux policiers de travailler le week-end, et ne lisait pas les dossiers (il demandait plutôt des "synthèses"). Les médias, bien sûr, ont été d'une rare complaisance avec la thèse officielle.

En outre, Van Espen était l'avocat d'Annie Bouty à l'époque du meurtre (pour une dispute avec Nihoul) et jusqu'en 1989, ce qui a quand même mené à son dessaisissement en 1998, soit quand-même 14 ans plus tard.

Je reprends le rapport Godebille (p.42):

"On peut conclure provisoirement qu'une série d'activités suspectes (laboratoires d'analyses médicales, escroqueries diverses, trafics d'armes, de diamants, services de sociétés de détectives privés, de gardiennage...) sont le fait de personnages qui se rencontrent dans des cercles étroits, que ce soient des cercles d'obédiences catholiques ou peut-être davantage des cercles de la mouvance des néo templices. Chacun de ceux-ci (cf. affaire des avions renifleurs, présence de certains personnages chez les néo templices) sont proches du S.A.C et de la loge P2, organisations qui en France et en Italie se sont avéré&es expérimentées dans la manipulation de truands appartenant à la mafia."

150

Re: Michel Nihoul

» xeper.org (PDF)

Michael A Aquino. Psychological Operations! Priest of Set? Zurich? Nihoul?

Af en toe geloof ik mijn eigen ogen niet. Via Nihoul en Zurich kwam ik terecht bij een zekere Aquino die zichzelf uitgeroepen had tot
"Priest of Set" (Satanisme). Ik ga wat info opzoeken en wat vind ik, een militaire achtergrond Psychological Operations. Staat dit ook niet op het cv van een zekere Bougerol?

Ik kom terug op een vorige post ivm het beertje van Christine Van Hees;

Het was haar vriendin Chantal V. I. waartegen Christine verteld had over het beertje (PV 150.784). Op 9 juni 1999 schreef Patricia Van Der Smissen (advocate van Regina) een brief naar een aantal nobelen (Vandermeersch, Langlois, Dejemeppe, Van Oudenhove, Bourlet en Thily) waar er sprake is van dat beertje en de fiets van Christine Van Hees. Trouwens, één van de ondervragers van X1 bleek een vriend van Tony te zijn (de man die haar op jonge leeftijd meenam naar ...). Feiten waarvoor we geen pv voor nodig hebben.