171

Re: Jezus-Eik: Loods

Dank u dhrlanden, 10 op 20 m dus. De vraag of er tussen die motoren wapens zaten kunnen we niet beantwoorden, we hebben hier geen getuige van zoals in Aalst bij Podevijn. Wat was er met of in de loods dat absoluut niet mocht geweten worden? Want indien men er alleen auto's demonteerde dan was het niet nodig geweest Lucien te bedreigen. Of had het te maken met de personen die er kwamen?

172

Re: Jezus-Eik: Loods

Een mooie referentie wat betreft de locatie is www.geopunt.be. Je kan daar historische luchtfoto's raadplegen van de loods en hoe de situatie er in de jaren '80 was.

173

Re: Jezus-Eik: Loods

De loods op de Eikenlaan 36 (groene poort) is bewoond nu met tuin achteraan. Je kan daar niet zo maar gaan rondneuzen. 10 m straatkant en 20 m diep dat zou nog kunnen. Maar de poort is niet breed, lijkt wel typisch rovershol. Maar zoals eerder hier aangehaald, is het wel degelijk nr. 36 dat we moeten hebben? Niet alles wat op tueries staat is onfeilbaar. De grote loods die Lio aangeeft, een paar meter verder aan de overkant, kan evengoed het verpakkingsatelier van Desmet geweest zijn, want Desmet woonde zelf op de Vuurgatstraat. Bref, doet er allemaal weinig toe. Belangrijker is wat heeft Dendermonde nog aangetroffen in '86 en wat hebben ze er mee gedaan?

Re: Jezus-Eik: Loods

Volgens een betrouwbare bron (niet die van het forum tueriesdubrabant ) weet ik met zekerheid dat het Eikenlaan nr. 36 betreft. Volgens promedia-info was er op dat adres in 1998 een bedrijfje actief, namelijk Scenography. Volgens 1207.be nu nog steeds. Mensen die betrokken waren bij dat bedrijf  kunnen misschien nuttige info geven ivm de loods en de periode voor zij er in kwamen. Scenography werd opgericht in 1991. Gegevens over Scenography zijn o.a. te vinden via » www.ejustice.just.fgov.be

175

Re: Jezus-Eik: Loods

Zeer belangrijke vraag. Wie van politie of rijkswacht Overijse. Vergeet niet dat we geen namen kunnen noemen in dit verband. Maar de politie of de rijkswacht in het algemeen, het moet toch opgevallen zijn dat die daar kwamen (kan natuurlijk ook in dienstverband zijn).

176

Re: Jezus-Eik: Loods

Volgens de eigenaar verhuurder van de loods Eikenlaan 36 zouden de pv's van de inval bij de aanwezige gebroeders Poilvache verdwenen zijn? Hij is volgens een document op internet nog diverse malen zijn beklag gaan doen bij de rijkswacht en politie die hem wandelen stuurde. Daar zat wel overduidelijk iets ernstig mis. Voor Coconut er bestaat ook zoiets als Automaffia het is niet omdat er auto's ontmanteld werden dat het niet levensgevaarlijk kan zijn.

Re: Jezus-Eik: Loods

Kan je via het forum of via een persoonlijk bericht aangeven waar precies dat document op internet te vinden is?

178

Re: Jezus-Eik: Loods

Verwenen PV's ... alweer. En als ze niet verdwenen zijn dan klopt soms de inhoud niet meer (ik kan zo minstens drie mensen vernoemen die hier achter gekomen zijn). Voor zover ik weet alle drie op het forum aanwezig trouwens. Nog een ander trucje was, de getuige op wie het pv betrekking had compleet ongeloofwaardig maken. Daarbij heb ik me telkens afgevraagd. Hoeveel mensen zitten er eigenlijk in die "organisatie".

179

Re: Jezus-Eik: Loods

HIPA wrote:

De eigenaar moest op bezoek komen bij een politieker kort na de inval ‘zo vertelt hij’. De info van namen die hij gaf uit de loods zou dan (volgens de eigenaar) geleid hebben naar de nieuwe regering die op dat ogenblik in een crisis zat. Een soort van politieke afpersing tegen elkaar.

Uit een brief van L. Desmet:

(...) Op korte tijd was Charleroi de Chicago van Wallonië geworden. In 1988 ging Dehaene een nieuwe regering maken. Na meer dan 100 dagen stond hij smaak en mat. Maar plots komt het Parket v. Brussel ter hulp. De Heren P.H. Moureaux (P.S.) en V.DB (PSC) worden bij het parket (Brussel) geroepen. Onmiddellijk daarna word ik op gebeld door de PS (wijlen Mr. R. Haquin Le soir) (*) en vragen een onderhoud. 24 uren later maakt de P.S. de regering W. Maertens / P.H. Moureaux in de Vuurgatstraat 92, 3090 Overijse. In volle euforie roept Mr. Spitaels voor zijn congres "De Vlaamse leeuw heeft geen tanden meer". (...)

Bron: Brief Lucien Desmet aan de Procureur des Konings van 12 januari 2015

(*) Heeft wijlen onderzoeksjournalist Rene Haquin hier L. Desmet opgebeld in naam van de PS of was wijlen René Haquin de vermeende politieker?

Uit diezelfde brief:

(...) In de lente van 1987 gaf Cassatie al de dossiers van de Bende van Nijvel aan het parket van Charleroi. Onmiddellijk nadien alleen dossier Overijse en kreeg de CBW de opdracht een nieuw dossier te maken. Gedurende 48 uren worden de getuigen Overijse met autobussen naar Jumet gebracht om nieuwe verklaringen te ondertekenen. De bewijzen waren verdwenen. (...)

Heeft er iemand meer informatie over deze 48 uur waarbinnen de getuigen van Overijse met bussen naar Charleroi worden gebracht om hun verklaringen opnieuw af te leggen?

Ter info: In 1987 werd het dossier wel weggenomen uit Nijvel en werd het verder gezet in Charleroi. In 1990 werd het dossier gecentraliseerd nadat de cel van Dendermonde en Charleroi werden samen gevoegd.

finn wrote:

Maar zoals eerder hier aangehaald, is het wel degelijk nr. 36 dat we moeten hebben?

Ja, het is wel degelijk nr. 36.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

180

Re: Jezus-Eik: Loods

Geen idee Ben. Getuigen die ik zijdelings ken beweerden nooit ondervraagd te zijn. Zelfs de "plakkers" waaronder een dode viel heeft men gerust gelaten.