zenga wrote:
fipilip wrote:

Ik heb Willy Michiels persoonlijk gekend. Onder andere in de politiek. Hij zal wel belastingen ontdoken hebben zoals elke Belg en misschien een etentje betaald hebben aan enkele controleurs opdat de wetgeving tegen de bingo's niet te zeer zou verstrengen. Maar laat ons niet te veel afwijken van de Bende van Nijvel. Er wordt veel geld wit gewassen, er is veel corruptie, btw wordt ontdoken, ... Maar dat is iets anders dan 28 mensen vermoorden.

Je moet een persoonlijk voordeel hebben bij een actie en zeker bij een moord (tenzij je een pschyopaat bent die ervan geniet te moorden). Hopelijk zitten de speurders met Tinck op het goede spoor, anders moeten we een andere pschypaat zoeken. Of iemand die voordeel kon hebben bij zoveel geweld. En dat zijn niet de Lernout&Hauspie's, de Michielsen, de Lippensen van deze wereld.

Dat vind ik toch een beetje kort door de bocht. Er zijn genoeg mensen die je de andere kant van de persoon in kwestie kunnen vertellen. Maar goed, kan me voorstellen dat dit veel te veel off topic gaat.

Aubanel wrote:

Ik weet niet dat Willy Michiels (Chipper) tot de juiste piste behoort. Ik denk veeleer van niet. Anderzijds is het incasseren van gokschulden en het bestraffen van schuldenaars een belangrijk deelaspect van de Bende-feiten.

ctrix wrote:
Trojan wrote:

Nog een tip die ik plots krijg, maar ik kan het niet verifiëren. Willy Michiels zat in 1984 een tijd in de gevangenis?

Inderdaad, volgens dit artikel » casinovergelijker.net

Burgemeester Haalter moet in de cel blijven

Mr. Verstringhe van Gent had speciaal zijn assisenzaak in Oost-Vlaanderen in de steek gelaten om dinsdagochtend te Brussel Willy Michiels, de burgemeester van Haaltert, te kunnen verdedigen voor de raadkamer. Maar het mocht niet baten. De raadkamer van Brussel, voorgezeten door de heer Dujardin, bevestigde het aanhoudingsmandaat van Michiels, die dus normaal nog een maand lang in de gevangenis zal blijven.

De populaire en steenrijke burgemeester van Haaltert werd door de onderzoeksrechter Guy Bellemans beticht van actieve omkoperij. In ruil voor inlichtingen over een geheim onderzoek naar de plotse rijkdom van de burgemeester zou Michiels een VW Golf geschonken hebben aan inspecteur Arthur Timmermans van de gerechtelijke politie Brussel. Timmermans bood dergelijke inlichtingen ook aan Charly Bastiaensen, die op de grond daarvan zijn vriend Marc Declercq ging vermoorden op 13 augustus en aan Daniël Beauduin, een Belg die te Parijs aangehouden is op vraag van rechter Bellemans.

Beauduin, geboren in Belgisch Luxemburg, wordt er van verdacht het brein te zijn van een al jaren aanslepende, grootscheepse handel in vervalste cheques. Onderzoeksrechter Lyna heeft een zwaar dossier tegen hem. Zij vaardigde echter geen internationaal aanhoudingsmandaat uit. Toen Beauduin in het dossier-Timmerans ter sprake kwam, deed Bellemans dat wel. Een paar dagen later al liep Beauduin te Parijs tegen de lamp.

Timmermans zelf moet donderdag voor de tweede maal voor de raadkamer verschijnen. Het is zo goed als zeker dat zijn aanhoudingsmandaat verlengd zal worden.

Bron: Het Laatste Nieuws | 26 september 1984

Niet Simpel wrote:
fipilip wrote:

Ik heb Willy Michiels persoonlijk gekend. Onder andere in de politiek.

Als ik mij niet vergis zit deze persoon in de politieraad van de politiezone Denderleeuw - Haaltert. Klopt dat?

Ik weet niet wat er van Willy geworden is maar, in die jaren was er in onze regio geen kroegbaas die hem niet kende. Overal ging hij of een mannetje van hem langs om speeltoestellen te kunnen plaatsen. Van kleinste kroeg tot grote zaak over kwam de Willy wel eens langs. Zelfs tot maneges toe. Ik vond hem een rare snuiter. Steenrijk naar het scheen en tamelijk opdringerig doch de plekken waar ik kwam, hadden ook geen problemen met hem.

Willy had zowat het monopoly in de gehele regio van Aalst tot Pajottenland. Volgens mij was het wel een gewiekst zakenman met kennis van tal van achterpoortjes(belastingen, taksen etc) maar op zijn manier ook wel grappig. Iedereen wist wie en hoe hij was immers. Een erg goed gekend iemand dus...publieke figuur.

43

Willy Michiels is begin deze maand overleden:

Bingokoning Willy Michiels (82) overleden: “Hij was een icoon, iemand waar nog lang over gepraat zal worden”

Willy Michiels, de bekende oud-burgemeester en oud-schepen in Haaltert die een imperium van caféspelen en goktenten uitbouwde, is vandaag overleden. Hij werd net geen 83 jaar oud. “Het is een groot verlies voor iedereen. Het zal nog lang duren vooraleer we iemand van zijn kaliber zien”, reageren zijn goede vrienden.

Lees hier het hele artikel » www.hln.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube