Re: Getuigenis Joël Lhost

Gisteren 29  augustus stuurde Joël Lhost me 10 bestanden, en vroeg me deze in zijn naam op het forum te plaatsen. Wie vragen heeft  omtrent de inhoud van deze bestanden, wend je dan tot hem uiteraard..

Bestand 1.

https://www.mupload.nl/img/spwxq9ukug0u.jpg

Bestand 2.

https://www.mupload.nl/img/dhgmjwsl.jpg

Bestand 3.

https://www.mupload.nl/img/irft3cfcxpk5.jpg

Bestand 4.

https://www.mupload.nl/img/jth03srhoy.jpg

Bestand 5.

https://www.mupload.nl/img/jgsa6gsq.jpg

Bestand 6.

https://www.mupload.nl/img/33xy9e6e05coz.jpg

Bestand 7.

https://www.mupload.nl/img/56unnvgs5cdgj.jpg

Bestand 8.

https://www.mupload.nl/img/mv0tha.jpg

Bestand 9.

https://www.mupload.nl/img/4qdakagay.jpg

Bestand 10.

https://www.mupload.nl/img/xlvbebart8.jpg

202

Re: Getuigenis Joël Lhost

Priester Daens kreeg zijn opvoeding aan het Aalsterse Jezuïetencollege. In zijn tijd werd hij de verdediger van de lagere sociale klasse.

Ook toen werden stakingen en betogingen in opdracht van het kapitaal uiteen geklopt door de gendarmes. Joël ziet de stakingen in Wallonië als een soort trigger voor het ontstaan van de Bende van Nijvel. Hij is niet de enige, ook de kolonel begon zijn Bende verhaal met diezelfde stakingen. En de reactie's binnen het leger op deze feiten. En toen, in 1983, moest de grootste betoging ooit nog komen ... misschien was dat de druppel die de emmer deed overlopen.

"Ordnung muss sein" zal ongetwijfeld in de gedachten aanwezig geweest zijn als in de gangen van de gendarmerie de hielen tegen elkaar klakten en de groep G gevormd werd. Volgens mij hadden Bouhouche en Lammers, net als Bougerol Louis Paul Boon gelezen, niet alleen Pieter Daens trouwens, maar ook Mieke Maaike's obscene jeugd. En besloten ze toen dat de grande finale voor Aalst was, omdat het daar ooit begon.

Dit alles om te zeggen dat Joël Lost, wie hij ook mag zijn of geweest zijn, wat hij ook mag gedaan hebben of niet gedaan, volgens mij een vrij goed beeld schetst van de dingen. Enfin, hij heeft mij alleszins aan Daens doen denken. Sorry daarvoor.

203

Re: Getuigenis Joël Lhost

Alles moet met het nodige voorbehoud bekeken worden, door welke bril dan ook. De Daens-link kan ik jammer genoeg niet volgen. De  posts van Joël (via Ruf) daarentegen wel ...

204

Re: Getuigenis Joël Lhost

Af en toe leest een mens toch nog iets nieuws. Ik wist niet dat de heren Jean-Pol Raynal en Claude Michaux in '98 naar Italië afgereisd waren om te weten te komen hoe ze het daar oplosten. Terug in Charleroi hebben zij de politieke piste begraven ... ze zullen waarschijnlijk zin gehad hebben in een snoepreisje. Gemiste kans.

Occasion manquée

C’est Massimo Giraudo qui accueillit, au printemps 1998, les magistrats belges venus en Italie à la recherche de liens, de méthodes d’investigation communes, de ressemblances avec les Tueries du Brabant. À l’époque, le juge d’instruction Jean-Pol Raynal et l’avocat-général Claude Michaux venaient de reprendre le dossier. Ils l’abordaient avec un regard neuf. Les questions posées à leurs homologues italiens (lire l’épisode 1) démontrent qu’eux aussi accréditaient la thèse politique d’une déstabilisation de l’État par une sorte de commando terroriste, d’extrême droite et composé notamment de gendarmes entraînés. Mais on l’a vu, les Belges refusèrent de coopérer avec les Italiens et, à leur retour à Charleroi, ils enterrèrent cette piste politique d’un terrorisme international.

Gemiste kans maar geen nood, ik heb nog een oplossing gevonden, vandaag las ik ook dit:

In oktober 2001 was er sprake dat de Bende-speurders in contact zouden staan met een kroongetuige:

Speurders van de cel-Jumet, die nog altijd het onderzoek naar de Bende van Nijvel voert, staan in contact met ten minste één persoon die informatie kan leveren over de identiteit van enkele leden van de Bende van Nijvel. Die kroongetuige vraagt hiervoor in ruil bescherming, strafkwijtschelding en wellicht ook geld.

Maar door het ontbreken van een spijtoptanten-regeling bevindt de zaak zich in een impasse. Uit diverse aanwijzingen blijkt dat de cel-Jumet contact heeft met minstens een kroongetuige. Die zou bereid zijn informatie te geven over leden van de Bende van Nijvel, in ruil voor strafkwijtschelding, een nieuwe identiteit en ook een som geld.

De spijtoptantenregeling is er ondertussen en die som geld sparen we uit omdat we een deel speurders kunnen ontslagen ... Waarop wachten we dus nog?

205

Re: Getuigenis Joël Lhost

Misschien staan de huidige speurders veel verder dan we allemaal denken, ze zullen het hier alleszins niet komen vertellen.

206

Re: Getuigenis Joël Lhost

OK, avec vous, mais les contacts que je connais à la CBW: E.R. le Parquet et la cellule sont pour l'instant dans l'impasse mais l'espoir fait vivre.

207

Re: Getuigenis Joël Lhost

Lauwin47 pourquoi pensez-vous qu'ils ne le résolvent pas? Et tu le sais carrières du Lessines?

208

Re: Getuigenis Joël Lhost

Je n'ai pas dit qu'il ne pouvait pas la résoudre, mais pour le moment il n'y a pas beaucoup de pistes sérieuses.

Pouvez-vous, détailler la carrière de Lessines? C'est quoi exactement cette histoire. Merci.

209

Re: Getuigenis Joël Lhost

Je soupçonne fortement que les voitures y ont été jetées. Il y aurait aussi eu un local d'extrême droite.

210

Re: Getuigenis Joël Lhost

Merci, de votre réponse cela m'éclaire plus.