Topic: Boek: Dossier Dutroux, de waarheid

Info

  • Auteur(s): Jean Lambrecks, Els Schreurs, Jean-Pierre Adam

  • Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag

  • Aantal bladzijden: 215

  • Productcode (EAN): 9789460018923

  • Taal: Nederlands

  • Verschijningsdatum: 19/08/2020

Omschrijving

Eefje Lambrecks en An Marchal verdwenen in de nacht van 22 op 23 augustus 1995 in Blankenberge. Het duurde een jaar en twaalf dagen vooraleer de meisjes werden teruggevonden. Dat was het gevolg van het onderzoek dat door procureur Bourlet in Neufchâteau was opgestart na de verdwijning van de toen vijftienjarige Laetitia Delhez op 9 augustus. Het onderzoek, dat zeven jaar duurde, bracht Dutroux, Martin, Lelièvre en Nihoul voor het hof van assisen. De veroordeling volgde op 22 juni 2004. Omdat het uitgebreide onderzoek de families op cruciale punten in het ongewisse heeft gelaten, blijven de vragen, de pijn en de verontwaardiging. Zeker nadat Martin en Lelièvre vervroegd werden vrijgelaten.

De uitleg van de veroordeelden in het dossier Dutroux was vaak tegenstrijdig en niet in overeenstemming met de feitelijke gegevens. Reden genoeg voor Jean Lambrecks, de papa van Eefje, en zijn partner Els Schreurs om hun onderzoek te blijven voortzetten. De afgelopen jaren werden ze daarbij ondersteund door Jean-Pierre Adam, een van de hoofdonderzoekers van de Cel Neufchâteau.
In dit boek hebben ze nieuwe feiten achterhaald. Handelde Dutroux op eigen houtje of maakte hij deel uit van een groter, internationaal, crimineel netwerk met onder andere vertakkingen in Nederland en Duitsland? Waarom werden een aantal voor de hand liggende pistes – het rode autootje, de connectie met hotel Brazil in Blankenberge, L’Arche de Noé – niet meteen onderzocht? Had dit groter onheil kunnen voorkomen en mensenlevens sparen?

2

Re: Boek: Dossier Dutroux, de waarheid

Nieuw boek over Dutroux lost raadsel van Bende van Nijvel op

In het boek ‘Dossier Dutroux, de waarheid’ van Jean Lambrecks (de papa van Eefje), Els Schreurs (zijn partner) en Jean-Pierre Adam (een voormalige speurder) wordt bijna terloops het raadsel van de Bende van Nijvel oplost.

De Bende pleegde in de beginperiode een overval op wapenhandel Dekaise in Waver in 1982. Er viel toen een dodelijk slachtoffer: een politieman. Volgens de auteurs van het boek zijn de broers Thierry en Xavier S. de daders. ‘Als het proces-verbaal (…) met de nodige zorg was behandeld, dan waren er zevenentwintig mensenlevens gespaard.’

Die zevenentwintig slachtoffers vielen later, vooral in Overijse en in Aalst in 1985. Zeker is dat er tussen de eerste en de tweede golf overvallen van de Bende een rustperiode zit. Logisch: de broers S. zaten toen in de gevangenis. De informatie over de mogelijke daders werd 4 keer overgemaakt aan de speurders van de bende ven Nijvel. Er kwam nooit resultaat. Misschien komt er met het boek verandering in. Thierry S. is ondertussen overleden.

Dossier Dutroux, de waarheid van Jean Lambrecks, Els Schreurs en Jean-Pierre Adam, Uitgeverij Vrijdag.

Bron: pnws.be | 26 Augustus 2020

Thierry S. is Thierry Sliman. X. Sliman is zijn broer Xavier Sliman.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Boek: Dossier Dutroux, de waarheid

Xavier Sliman is ook dood ... 20/11/2019. Het boek zal nergens verandering in brengen, jammer genoeg.

4

Re: Boek: Dossier Dutroux, de waarheid

Ben wrote:

Nieuw boek over Dutroux lost raadsel van Bende van Nijvel op

Niet gehinderd door enige bescheidenheid ...

Re: Boek: Dossier Dutroux, de waarheid

Tja, Pnws... pech voor hen dat bikinifoto's van Vlaamse derderangs-bv's niet meer verkopen. Ze zullen op zoek zijn naar nieuw publiek. Het niveau van hun artikels is bedroevend.

6

Re: Boek: Dossier Dutroux, de waarheid

Pnws?

Re: Boek: Dossier Dutroux, de waarheid

P-magazine. Tegenwoordig is het uit de mode om nog klinkers te gebruiken. wink