Hypothese

In mijn mening is de Volkswagen Santana bewust gestolen in de garage te Lembeek. Het is gissen naar de onderliggende reden, al heeft het bendelid dat als garagist bestempeld wordt, en/of de chauffeur hier wel een zeggen in gehad. In ieder geval kunnen we er van uitgaan dat er heel wat gesleuteld werd aan deze wagen (snelheid opdrijven etc.) Misschien is men er later achtergekomen dat een Volkswagen Golf om deze 'sleutel' reden meer ideaal was.

Wanneer ik Elsene hoor, denk ik meteen aan Bouhouche die deze plaats op zijn duim kent. Via zijn informatie kanalen zal hij snel te weten komen dat er een VW Santana is aangekocht door een particulier welke net hetzelfde model + kleur is als dewelke zij willen stelen.
Er wordt opdracht gegeven om de nummeplaten te ontvreemden, en om het makkelijk te houden wordt er een Austin Allegro (niet opvallend) gestolen.

Wie de wagen in Lembeek gestolen heeft, geen idee ... al gaat mijn vermoeden naar een bepaald lid van clan de staerke uit ... had een voorliefde om wagens in garages te stelen, wetende dat ook Philippe niet handig was in het starten van gestolen wagens (voorval ontsnapping Doornik).

Finn, ik zou eerder zeggen dat de handlangers van de bende van nijvel deze wagen gestolen hebben.

Lagen er zweedse papieren in de uitgebrande santana om geen onmiddelijke link met Lembeek te leggen?

the end wrote:

Over robotfoto 17 is er ook een hele sterke gelijkenis met de robotfoto gemaakt na de moord op de PLO-persoon in Brussel op 1 juni 1981. Zie » Forum

Daar is er sprake van een beroepsdoder en zocht men in huurlingenmilieu's om de moord uit te voeren. Tevens is de omgeving - het kerkhof van Elsene - ook voor de Santana niet onbelangrijk.

Die diefstal is er niet zomaar één link met bovenstaande is zo goed als zeker  dit op basis van de info die uit het dossier gehaald is. Erbij als de oudere dader met grijs haar en snor ook deze is van in Waver dan is er een link tussen die 2 met Mendez via het wapen 9 mm die in Waver gebruikt is.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Om 22u20 op 10 mei 1982 wordt de Austin Allegro gestolen te Elsene. In "de nacht van 10 op 11 mei" wordt ingebroken in een VW-garage en een VW Santana gestolen. De Austin wordt vlakbij gevonden.

Elsene - Lembeek is ongeveer 15km en wie in de streek bekend is, kan daar misschien enkele km's vanaf knijpen.

"In de nacht van", kan middernacht geweest zijn, maar ook om 2u en wat mij betreft zelfs om 4u 's nachts.

Tussen de roof van de Austin en deze van de Santana kan een tijdsruimte zitten van 2 tot zelfs 6 uren.

Mogelijk is er dus met de Austin daadwerkelijk iets gebeurt, waarvan nooit melding is gemaakt of wat niet aan het dossier werd gelinkt. En was hetgeen dat gebeurt was, toch van die aard, dat de auto snel weer moest worden gedumpt. Ongelukkiglijk werd hier nooit op verder gewerkt en werd het afgedaan met "wrak" en "lege naftbak" .....