Helemaal mee eens. En het mogelijke raakpunt Bende van Nijvel/ zaak Dutroux.

"Of Michel Piro nu vermoord werd omdat hij onthullingen zou doen die te maken hadden met de Bende van Nijvel of met de zaak-Dutroux, zullen we nooit weten. Feit is dat Michel Nihoul en Bernard Weinstein (de handlangers van Dutroux) vaste klanten van hem waren en dat hij Thierry Sliman, die ook wekelijks in zijn etablissementen kwam, al kende van in 1982."

En dan is er ook nog dat andere toeval:

"Pittig detail nog: uit stukken die onze redactie kon inkijken, blijkt dat Thierry Sliman in de lente van 1996 samen met een kompaan twee bars opende; één in Libin en een andere in Bertrix, het stadje waar Laetitia Delhez enkele maanden later door Dutroux zou worden ontvoerd."

Altijd hetzelfde liedje ... gebrek aan bewijs.

"Ik heb geen gerust geweten", zegt Bourlet. "Ik heb de nabestaanden beloofd dat we tot het uiterste zouden gaan. Dat is niet gebeurd."

Michel Bourlet: "Helaas zal in de zaak-Dutroux alleen iets bewegen als er toevallig een nieuw element uit een andere affaire aan gelinkt kan worden. Ik vrees dat ik tot het einde van mijn dagen met een onbevredigd gevoel zal moeten leven"

Bron » www.hln.be

23

Hij drukt zich voorzichtig zacht uit. Maar onrechtstreeks bevestigd hij toch een doofpot.

Dat is ook mijn interpretatie. De vraag is en blijft, waarom is men niet tot het uiterste gegaan. En wat betreft dat nieuwe element uit een andere affaire ... er zijn geen duizend zaken uit die tijd of vroeger waar er nog onderzoek naar loopt en er dus nog nieuwe elementen kunnen komen.

Bourlet heeft ook dit gezegd:

"Bourlet vindt vooral dat de betrokkenheid van prostitutiebaas Marcel Marchal beter onderzocht had moeten worden. "Marchal, dat is de kerel van 'Brazil', een hoerenbar in Blankenberge", zegt hij in 'La Dernière Heure'. "Hij werd verdacht van mensensmokkel. We hebben zijn naam gevonden in de agenda van Marc Dutroux. Waarom is men Marchal niet gaan zoeken om zijn DNA af te nemen en het te vergelijken met de 28 onbekende DNA-stalen van het dossier-Dutroux-bis?"

Het toeval wil dat wij een spoor volgen van de Bende dat ook naar ... Blankenberge gaat.

25

De grootste vraag voor mij: Waarom het dossier Dutroux bis en waarom is daar niets mee gedaan?

Omdat het dossier Dutroux misschien wel een verlenging of navolging is van het "roze" dossier, er spelen dezelfde acteurs in mee, Nihoul en corrupte beleidsmensen.

Beste allen, ik vermoed dat het spoor dat ex-rechercheur Jean-Pierre Adam gevonden heeft heel juist is: de broeders Xavier en Thierry Sliman uit Noord-Frankrijk en restohouder Michel Piro uit Charleroi. De journalisten op RTL hebben een uitstekend interview over gemaakt ... Alles klopt, broers verraden elkaar niet, ene was junkie en schoot erop los, allebei wapenfreaks en zeer goed geïnformeerd over rijkswacht en militaria, herkend op robotfoto al na eerste doe in wapenzaak Dekaise in Waver! Maar niet grondig gecontroleerd! Slimans zijn van Marokkaanse vader en ene is geopereerd aan been en hinkt.

Tussen '83 en '85 waren ze inaktief wegens veroordeeld en opgesloten in Frankrijk voor andere feiten. Ook de interesse in eetwaren die nuttig zijn voor resto, het waren gokkers zoals de conciërge van de Auberge in Beersel. Broers verlinken elkaar niet, en toen Michel Piro verklaard had dat hij ging 'spreken' ivm zaak Julie en Melissa hebben ze hem vermoord en zijn direct de broers Sliman als verdachte, huurdoders in opdracht van de vrouw van Piro geduid, maar bij gebrek aan bewijzen vrijgelaten ... ook een getuige die bendeleden gezicht gezien heeft heeft nu pas de Slimans herkend.

Het proces verbaal van Waver met herkenning door getuige van de robotfoto is nooit in bende dossier gezet, en bleef in Noord-Frankrijk. Puik onderzoek van Jean-Pierre Adam, 't is allemaal veel eenvoudiger dan we dachten, de profilers en verschillende rechercheurs en onderzoekrechters hadden het ook gezegd en hadden de juiste feeling.

28

bartyoga wrote:

Slimans zijn van Marokkaanse vader en ene is geopereerd aan been en hinkt.

Wie van de gebroeders Sliman hinkte. Van wanneer tot wanneer of op welk moment hinkte hij en wat was zijn lengte? Van wanneer tot wanneer zat Thierry Sliman achter slot en grendel? Van wanneer tot wanneer zat zijn broer Xavier Sliman achter slot en grendel?

Eerst en vooral: jawel dit is zeker een geloofwaardige piste. De broers hadden ook een vriend (V) die een louche bar (sexclub) uitbaatte en daar ook een veroordeling voor op liep (al is dit een later tijdstip het duidt toch op de levenswandel). En dat ze wapenfreaks waren en ook wel autofreaks, gokkers, overvallers/moordenaars en ja eentje een junk en inderdaad er hinkte eentje. Mogelijk hadden zij via deze circuits (wapens,sex,militaria, criminele milieu etc.) contacten met anderen (Belgen).

Kortom soort zoekt soort en wanneer die de handen in elkaar slaan is een bende bloeddorstige overvallers (lees zotten) zo ontstaan.
Recent is die vriend van de Slimans nog actief geweest met "live"uitzendingen op facebook waarin hij lelijk tekeer gaat tegen de heer Adam.Hij lijkt mij getormenteerd en haatdragend en bijt zelfs met bedreigingen aan de heer Adam van zich af! Opmerkelijk toch?

Dit gezegd zijnde nog eventjes: Diegenen die amateurspecialist en mijzelf en anderen die niet meegaan in complottheorieën voor rotte vis uitschelden moeten eens in de spiegel kijken! In zowat al hun reacties aan ons laten zij zien wie zij werkelijk zijn. Het zegt zoveel meer over hen dan over ons! En neen, ik ken helemaal Amateurspecialist niet in het echt maar, wij zijn niet dezelfde personen en hebben alleen maar onze denkpistes gelijkaardig voor een groot deel.

Dus nogmaals: door hun reacties aan ons maken diegenen net/precies duidelijk wat wij wel eens aanhalen, nl. dat zij geen andere denkpistes dulden dan de hunne en wie anders denkt is dus maar een idioot, een valse sporenlegger, iemand die tegen werkt en jawel zelfs mogelijk betrokken op een of andere manier. Kan je nagaan hoe dit van de gekke is.

Laat dit nu eens duidelijk zijn aub! En jawel, de moderator weet dit ook wel hoor!

bartyoga wrote:

en restohouder Michel Piro uit Charleroi

... dus ik herlees wat over deze Michel Piro. En heel snel merk ik fouten op. Zo staat er in dit gekende artikel van de krant Le Soir over de moord op Michel Piro:

Michel Piro était le patron d'un restaurant, l'Arche de Noé, à Malines, qui a la particularité d'héberger une véritable ménagerie exotique - le détail a son importance.

Bron » www.lesoir.be

Onze forumbeheerder Ben is daar wel alert voor. En correct met bronvermelding (wat ik toegegeven, ook al eens vergeet)

Ben wrote:

Meurtre mystérieux sur l'E 54 à Luttre: Un restaurateur tué de deux balles

...Mercredi, vers 4 heures du matin, un restaurateur de Nalinnes ...

Bron: Le Soir | Franco Megetto | 26 November 1997

't is overigens niet enkel die 'N' die voor een 'M' werd verwisseld, maar ook de tweede 'n' ontbrak hé... dus echt wel inhoudelijk gemist.

Zo wordt er blijkbaar ook vaak 'Piro' gescheven ipv 'Pirot'...  blijft toch opletten met de juiste data (initialen, namen, plaatsen, datums)
van de feiten!