601

Re: Madani Bouhouche

Bouhouche overleed op 22 november 2005. Een Belgische onderzoeks commissie vertrok op 2 januari 2006 naar Fougax-et-Barrineuf. Ze waren niet op de hoogte van zijn dood en kwamen erachter door Guy Bouten die een artikel plaatste in Le Soir en De Morgen. De Franse gendarmerie was niet op de hoogte van zijn crimineel verleden.

602

Re: Madani Bouhouche

Trobken wrote:

Ik weet dat ik nu off topic ga... (niet over kettingzagen en ontploffende bomen) maar de cel hééft DNA van Bouhouche.

Vanwaar haal je deze info Trobken?

603

Re: Madani Bouhouche

Ben doet z'n best om alle informatie netjes te bundelen, het krantenoverzicht met de artikels over zijn dood vind je op de website van Ben, vanaf het 3de krantenartikel op deze pagina » Nieuwsdossier

Alsjeblieft.

Als we over's Bouhouche's dood spreken van lees ik in bovenstaande posts verschillende verkeerde zaken. Ik citeer uit de pagina's van Ben nogmaals, zodat er niet moet gezocht worden of zodat er zelfs niet moet geklikt worden op bovenstaande link:

De dood van Madani Bouhouche:

Zijn lijk [van Madani Bouhouche dus] werd op 22 november [2005] aan de voet van de Franse Pyreneeën onder een afgezaagde eik teruggevonden.

Rogatoire commissie:

Toch vertrok de rogatoire commissie naar Frankrijk pas op 27 december, enkele dagen voor De Morgen het nieuws van de dood van Bouhouche heeft gemeld. (En dus niet op 2 januari 86.)

Hier nog even het momentum dat Bouhouche vrij kwam, het momentum dat Justitie reeds wist dat Bouhouche naar Fougax-et-Barineuf verhuisde:

Na zijn voorwaardelijke invrijheidstelling op 30 augustus 2000 besloot Bouhouche zich, volgens de minister “in samenspraak met zijn justitieassistent”, te vestigen in Fougax-et-Barrineuf in de Franse Pyreneeën. Maar op de naleving van de voorwaarden van zijn vrijlating bestond geen enkel toezicht.

En dit is schrijnend en vooral raar:

“De justitie-assistente die de voorwaardelijke invrijheidstelling van Bouhouche begeleidde, wist dat al een week later”, zo zei Onkelinx. Maar van de relatie van Bouhouche met WNP-kopstuk Weylamp wist het gerecht niet.

Het wist evenmin dat Weykamp samen met Bouhouche een verhuurkantoor uitbaatte, noch welke huurders er allemaal via dit kantoor naar de Pyreneeën afzakten. Onkelinx zei nog dat “de woning van Bouhouche en de buurt daarrond door de Franse politie met meraaldetectoren zijn onderzocht maar dat geen munitie werd gevonden”.

Raar dus omdat je dan in deze paragraaf kan lezen dat hij daar toch regelmatig zat te schieten. En toch vond het gerecht geen munitie, nadat Bouhouche toch onverwacht gestorven was en dus zelf geen kans had om die munitie te verstoppen of op een andere plaats te verbergen voor de speurders?

Kan Bouhouche zo stom geweest zijn dat hij liet zich "vangen" door een boom of kettingzaag?

'Bouhouche was nooit slim, Beijer wel. Het was duidelijk dat hij op zijn bergtop van geen hout pijlen meer wist te maken. Hij kweekte herdershonden, maar de verkoop mislukte vanwege inteelt. Toen legde hij zich toe op de konijnenfokkerij, maar ook dat bracht geen geld op. Hij schoot uit verveling op de ijzeren platen van zijn konijnenhok. Jammer genoeg perforeerden de kogels het metaal niet. Jammer. Met een kogelimpact kun je niets doen in een ballistisch onderzoek.”'

Interessant om (opnieuw) te lezen:

Toch zag Bouhouche de kans om geregeld naar zijn geliefkoosde Waals-Brabant af te zakken. “Niemand herinnert hem zich hier als een verspiller”, zegt de waardin van zijn stamcafé in Lasne. “Hij had alleen een manie voor zonnebrillen, maar het was zeker geen dronkeman, noch een vrouwen- of autogek.”

Hoe hebben "ze", de speurders, zijn overlijden ontdekt?

“We zijn er toevallig achter gekomen dat hij dood was. We hadden zijn dossier uit de kast gehaald om een dadersprofiel op te stellen en om na te trekken in welke ‘comfortzone’ hij opereerde, de buurt van Sint-Pieters-Leeuw en Kasteelbrakel. Toen we de naam natrokken via het rijksregister stelde de dienstdoende speurder vast dat hij dood was.”

604

Re: Madani Bouhouche

Informatie komt van wikipedia. Wat is nu juist? Je krantenartikel of Wikipedia?

Is die commissie vertrokken op 27 december 2005 volgens het artikel, of op 2 januari 2006 volgens Wikipedia?

Re: Madani Bouhouche

Op 27 december heeft de Franse politie een fax gekregen van de Belgische federale politie om een toestemming te vragen om twee Belgische onderzoekers ter plaatse te sturen. Met de feestdagen en de tijd dat de twee polities het eens zijn heeft het nog een week geduurd. De commissie is dus in Frankrijk aangekomen op 2 januari 2006. Het onderzoek is begonnen op 3 januari.

606

Re: Madani Bouhouche

Dat maakt dat er meer dan een maand tijd was om het huis en omgeving te ontdoen van eventueel belastend materiaal door Weykamp of andere vriendjes van Bouhouche.

Re: Madani Bouhouche

Als hij niet echt dood was geweest, zou het niet nodig zijn geweest om alles uit het huis te zuiveren, want hij zou niets hebben achtergelaten en vooral zijn wapens niet.

608

Re: Madani Bouhouche

Tuurlijk wel, wees maar zeker dat hij er goed over nagedacht heeft. Als Bouhouche voor dood speelt is hij wel zo slim om er voor te zorgen dat het hele plaatje klopt, dus ook alles achterlaten hoort daarbij. Trouwens als ik me niet vergis hebben ze nog een RG gevonden achter een kast in het huis en nog wat discettes etc. Uiteraard zal vriendje Weykamp in die maand vooraf wel gepasseerd zijn met de grote borstel om alle belastende zaken op te ruimen die naar hem of andere bevriende elementen zou kunnen leiden. Kan je de vraag stellen of Weykamp weet had van de RG.

609

Re: Madani Bouhouche

Die RG is onderzocht geweest en was niet betrokken bij de Bende van Nijvel. Maar speurders vonden ook sporen dat er andere wapens hadden gelegen in huis. Ze ontdekten ook dat er gegevens van de computer waren gewist en dat Bouhouche nog steeds contacten onderhield met extreem rechts. Er zal dus wel belastend materiaal verdwenen zijn.

Re: Madani Bouhouche

Als je denkt dat Bouhouche voor dood speelt, wie lag daar dan dood aan die boom? Die RG werd onderzocht, zoals die diskettes, maar geen elke link werd gevonden naar de bende. Hij woonde daar al sinds 2000, de commissie had dus 5 jaar (!) om zijn huis en ongeving te onderzoeken. Waarom hebben ze het dan niet gedaan?