11

Uit een interview met Hilde Geens:

“Bij de laatste aanslag, in Aalst, is een Ingram-machinepistool gebruikt. Later is bij Bouhouche een Ingram in beslag genomen. Is er ooit een expertise op dat wapen uitgevoerd? Dat is niet duidelijk: een verslag is niet te vinden. Het wapen lag opgeslagen in een verzegelde zak op de griffie van de rechtbank van Nijvel.

Op een dag wilden de speurders het nog eens nader bekijken. Wat bleek? De zak was opengescheurd, de verzegeling was verbroken, het label dat aan het wapen hing was verdwenen. Ze vonden daar wel nog een rondslingerende Ingram: was dat nog wel het wapen dat in de zak had gezeten? Terwijl een Ingram wellicht een van de moordwapens van de Bende was. Dat is toch waanzinnig?”

Lees hier het hele interview » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Rutger Hauer als terrorist met een Ingram in de film Nighthawks uit 1981 » Youtube

13

Nog bekender is de Ingram in de film "McQ" (1974) met John Wayne in de hoofdrol. De Ingram (met geluidsdemper) staat zelfs op de film-poster.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/7a/McQposter.jpg
https://youtu.be/Zpqcy4f0AFE?t=51

Non semper ea sunt quae videntur

14

Vandaag in GVA:

“De speurders in het Bendeonderzoek hebben in een West-Vlaamse zaak een Ingram-machinepistool in beslag genomen. De Bende van Nijvel heeft indertijd zo’n wapen gebruikt bij haar overvallen. Het federaal parket zegt dat het op zoek is naar álle Ingrams die in 1985 in ons land circuleerden. Tijdens de overval in Aalst zou met zo’n wapen geschoten zijn, vermoedelijk door het bendelid dat bestempeld werd als ‘de killer’. Mogelijk is het wapen daarna ook gebruikt in Overijse en Eigenbrakel. (cds)”

De berichtgevingen van de pers zijn ondermaats !

16

Ben wrote:

Maar hij loog. Ze waren er wel bij, onder meer de Ingram 9mm. Hij had zo'n Ingram gehad. (...) Hij had een Ingram buiten gesmokkeld bij FN en er een geluidsdemper op gemonteerd. Dat wapen stond niet op de lijst die hij als gestolen aangegeven had, omdat hij het had gejat. Maar hij had er een en het was verdwenen met de rest.
Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Wat ik me altijd afvroeg... FN heeft toch nooit Ingrams geproduceerd? Of dienden deze als "samples" om de concurrentie wat in het oog te houden? Maar dan nog was het design al meer dan 10 jaar oud, ten tijde van de "loden jaren".

17

Robertvandeurnen wrote:

De berichtgevingen van de pers zijn ondermaats !

Vooral dat in tal van media de man met de Franchi Spas 12 staat afgebeeld is storend,  het doet er op lijken alsof dát het wapen is waar men op zoek naar is. Hopelijk wordt dit nog aangepast. Enkel het Nieuwsblad gebruikt een goede foto.

Verder lijkt dit een long shot in the dark, kans is toch heel groot dat dit wapen ontmanteld is en niet in zijn geheel nog ergens beschikbaar is. Hopelijk komt er snel wat nieuws over de DNA-analyses, dat blijft toch de beste kans.

18

Nieuw spoor in onderzoek Bende van Nijvel: speurders nemen zeldzaam geweer in beslag

De speurders in het Bendeonderzoek hebben in een West-Vlaamse zaak een Ingram-machinepistool in beslag genomen. De Bende van Nijvel heeft indertijd zo’n wapen gebruikt bij zijn overvallen. Het federaal parket bevestigt de zoekactie en zegt dat het op zoek is naar álle Ingramgeweren die in 1985 in ons land circuleerden.

De speurders van de Bende-cel klopten korte tijd geleden aan bij een West-Vlaamse firma die wapens en special effects aanlevert aan filmbedrijven. In haar stock heeft de firma een aantal wapens, onder meer een Ingram-machinepistool, een uiterst zeldzaam vuurwapen dat sterk lijkt op het iets bekendere Uzi-machinegeweer. Tijdens de Bende-overval op een Delhaize in Aalst zou met zo’n Ingramwapen geschoten zijn, vermoedelijk door het bendelid dat bestempeld werd als ‘de killer’. Mogelijk is het wapen daarna ook gebruikt voor de overvallen in Overijse en Eigenbrakel. Bij die drie laatste overvallen van De Bende vielen samen zestien doden.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

19

De journalist in kwestie kent de data van de feiten niet zo goed, denk ik.

Wat willen ze nu bereiken met het vinden van een wapen van feiten meer dan 35 jaar geleden? Niets kan je ermee nog. De onderzoekscel wordt meer en meer een klucht. Maanden hoor je niets en dan zoiets. Dat ze zich eens toeleggen op personen die nog leven zijn en die in het dossier voorkomen. Nee wachten tot ze dood zijn. Het onderzoek was een klucht en zal altijd een klucht blijven. Spijtig genoeg