Re: Overijse: 27 September

Nog een nieuwe getuige i.v.m. louche gebeurtenissen in Overijse ten tijde van de BVN deze middag op Radio 2. Zijn vader heeft destijds alles op papier gezet en bijgehouden.

Link: https://www.adrive.com/public/4jrFuX/bvno.m4a

Er waren regelmatig schoten te horen in de buurt van het bos,  en er zou ook met wagens gereden zijn in datzelfde stuk bos. De getuige zou twee keer door één van deze verdachte personen gefotografeerd zijn, waarschijnlijk om hem af te schrikken

De getuige beweert ook dat Haemers in die buurt zijn hond uitliet, terwijl hij rustig enkele meters verder reed met de auto om hem nadien terug op te pikken.

De overlast zou gestopt zijn na het verdwijnen van de Bende en dood Mendez. Het bos zou op die plekken nadien terug dichtgegroeid zijn.

Hij is enkele keren naar politie gestapt om hen op de hoogte te houden van de activiteiten, maar nooit respons gekregen.
Uiteindelijk door geruchten betrokkenheid rijkswacht mee gestopt, en niet meer op hun gemak.

Auto van de fotograaf was Opel Rekord Diesel.

682

Re: Overijse: 27 September

Hilde Geens vertelde deze week ook dat verschillende kinderen en kleinkinderen van verdachten bij haar aangegeven hebben zaken te weten die nooit tot bij de speurders geraakt zijn.

683

Re: Overijse: 27 September

gaat over dit stuk bos in Overijse

http://prntscr.com/10dyqz0

Re: Overijse: 27 September

Ik ben benieuwd of die getuigenissen aan Hilde Geens ook met Overijse en Braine te maken hebben. Bij Aalst dacht ik aan de kinderen van Garage P.

Bedankt om een luchtfoto van het stuk bos te posten. Het zou dus om een uithoek van het bos gaan, dat na het verdwijnen van deze verdachte personen terug is dichtgegroeid. Was daar dan geen boswachter? Of was het privébos, zo ja van wie?

Is er een beschrijving van de persoon met de Opel Rekord, die de 'lastige getuige' 2x gefotografeerd heeft.

Indien zelfde personen die in bos gezien werden als bij andere mogelijke operaties van de Bende.... Het is wel opvallend, dat ze nooit terugdeinzen maar wel intimideren als ze pottenkijkers hebben.

Re: Overijse: 27 September

zie ook Getuigenis regio Overijse

Re: Overijse: 27 September

Dat zal dezelfde getuige geweest zijn veronderstel ik.

687

Re: Overijse: 27 September

https://pnws.be/ligt-de-sleutel-van-de- … -overijse/

Re: Overijse: 27 September

Topic ‘Léon Finné’ is gesloten, vandaar dat ik mij hier meld.

In hoeverre zou het, mede gelet op de verklaringen van een aantal toen ter plaatse aanwezige getuigen (https://youtu.be/bBGn3mGuOds; vanaf 6:30), kunnen zijn dat Finné door iemand, die zich achter of naast hem in zijn auto (Ford Sierra) had genesteld, onder bedreiging (van een vuurwapen) is gedwongen om tot kort bij de Delhaize te Overijse te rijden, om vervolgens na de komst van een VW Golf GTI (mogelijk komend vanaf het terrein van de Delhaize te Eigenbrakel?), met daarin drie(?) gemaske(e)rde en gewapende mannen, een ‘uithoek van de parkeerplaats’(*) van diezelfde Delhaize op te rijden, waarna zowel Finné als zijn bedreiger uit de auto zijn gestapt, waarna Finné door zijn bedreiger is doodgeschoten.

(*)”LEO 29-12-2015 14:26 Lid
Was Leon Finné vaste klant in die bepaalde boekenwinkel? Indien ja, dan was dit een vast gegeven in zijn bezigheden en vermoedelijk een zwak punt voor zijn veiligheid.
Trouwens het gedeelte van de parking waar Finné werd gevonden, is helemaal niet druk. Het was een inham van de grote klantenparking, redelijk duister en zeker niet uitnodigend om als Delhaize klant je wagen te parkeren. Ik heb als bewaker (begin '85) uren versleten in m'n wagen op die parking uithoek”

689

Re: Overijse: 27 September

Dat topic is niet voor niets gesloten, maar als u wilt kunt u ook een nieuw topic zelf openen.

690

Re: Overijse: 27 September

Sinds kort staat er een zelfgemaakte reconstructie van de raid in Overijse op youtube op het kanaal van Rayem Pub.
Video te bekijken via volgende link:
https://www.youtube.com/watch?v=OMCt8ziCO6I&t=4s

Heb niet genoeg specifieke kennis of deze 'reconstructie' accuraat is. Daar kunnen jullie beter over oordelen.

"Er moet altijd eerst iets gebeuren voor er iets veranderd!".... dus als je iets wil veranderen moet je iets laten gebeuren....