991

Re: Aalst: Proloog

https://i.imgur.com/o431qtA.jpg

"Maar op dat moment (bekentenis "Ik was bij de Bende Van Nijvel" door Kris Bonkoffsky aan zijn broer op zijn sterfbed) heeft hij mij niet gezegd:
Ik ben die persoon in de Bende Van Nijvel geweest."

Re: Aalst: Proloog

Daarmee zijn we toch beland in de semantische discussie, terwijl het toch echt de broer van C.B. en niemand anders was die over robotfoto No. 19, welke foto bekend staat als die van “De Reus”, zei: “dat is mijn broer”.

993

Re: Aalst: Proloog

Die typering is er door het gerecht gekomen, meen ik.

Fons de Spons, Jos den os, zatte Eugene, Tille Karamel, Louise Petrol, ... doet het er iets toe?
Typering is er toch juist om bepaalde personen al dan niet aan bepaalde feiten in deze context van de gruweldaden van de Bende te kunnen duiden?
Hamvraag is toch niet of Bonkoffsky de smalle, de grote, de reus, de ouwe, de snul, de alcoholist, de nitwit of de loser was...
... maar of hij al dan niet betrokken was en als A (ja, hij was betrokken) dan pas B (in welke hoedanigheid)?

Misschien is Bonkoffsky een te moeilijke naam voor sommigen om naar te refereren.
Als ze het dan over die-vermeende-reus-van-de-Moorselbaan-die-mogelijk-bij-de-Bende-Van-Nijvel-betrokken-was willen hebben, en dat voor de anderen ook duidelijk is als "die reus"... soit.

Persoonlijk vind ik het zeer ongeloofwaardig dat zo iemand een publieke functie blijft uitoefenen terwijl het hele land naar hen en hem op zoek is...

Omdat 1 beeld meer dan 1000 woorden zegt:
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/23319290_1467303056650413_2837517223387233775_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=973b4a&_nc_ohc=G9BvRyfq2EwAX-wPTQk&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=74a1124eb452244e57787e6d706c061b&oe=609BFD15

Re: Aalst: Proloog

Die cartoon vat het mooi samen. Verdere uitleg is overbodig.

995

Re: Aalst: Proloog

Stel dat Philippe De Staerke toch in Halle was de dag dat de feiten Aalst gepleegd werden? Wat verandert dat dan?

996

Re: Aalst: Proloog

K& wrote:

Er is hier een zaak nog niet aan de praat gekomen:

Op 9 november, de dag van de overval, hadden wandelaars in de loop van de middag gehoord dat er geschoten werd op een afgelegen stortplaats in Sint-Stevens-Woluwe. Ze hadden aangifte gedaan bij de BOB in Vilvoorde, en die stelde een onderzoek in. Onbekenden hadden er wapens afgevuurd van hetzelfde zware kaliber dat de Bende later in Aalst zou gebruiken, één en dezelfde kogel had de voorste en achterste muren van de terreinkeet doorboord.

De schutters, zo hadden de passanten opgemerkt, verplaatsten zich met twee auto's, een witte Ford Escort met rode en geelachtige lijnen opzij, en een lichtgrijze Ford Taunus. Ongeveer een week voor de overval had men in Aalst een beige - het verschil tussen bleekgrijs en beige is op een sombere herfstdag niet altijd even duidelijk - Ford Taunus gesignaleerd in het Osbroekpark achter de Delhaize. Volgens getuigen waren er drie mensen aan boord, een magere man met een gebroken neus, een struise kerel, en een zigeunertype. De Taunus bevond zich in de buurt van de plek waar kinderen wat later de wapens vonden

….

Uit het boek van ‘Popolino’ Léopold Van Esbroeck:

“Zijn broer Johnny is geen eliteschutter, maar hij kan wel met een wapen omgaan. Ik weet dat Dominique Salesse, mijn vriend die na 1981 bij de Bende-De Staerke zat en samen met Johnny overvallen pleegde, me vertelde dat ze nu en dan in bossen in de buurt van Halle en Sint-Pieters-Leeuw gingen oefenen. In de buurt van Vilvoorde gebruikten ze een groot braakliggend terrein waar men afval kwam storten. Salesse kende dat terrein heel goed. Daar amuseerden ze zich door met riotguns op de bomen en op lege colablikken te mikken. Dat doen mensen die geregeld zware gewapende overvallen plegen allemaal; die moeten nu en dan een keer gaan trainen. Heb je nooit die verkeersborden gezien waarin kogelgaten zitten? Vooral in de buurt van Halle en Sint-Pieters-Leeuw.”

Re: Aalst: Proloog

Wie gaat er nu zijn wapens testen op een stortplaats de dag zelf van de geplande aanval ?En dan nog op een plaats waar, zoals ik lees, wandelaars, de schieten kunnen horen en zelf de schutters en hun auto's kunnen identificeren.

998

Re: Aalst: Proloog

gloacaster: Alles aan de ‘Bende van Nijvel’ is onvoorstelbaar. In de eerste plaats het onwerkelijke onvatbare menselijk leed, erger dan een beest: “De hevig bloedende Stefaan Noté is pas gestorven is toen de daders ongeveer vertrokken waren…”

En als je het dan over de technische kant van hun wandaden hebt 3 voorbeelden:

  1. Bij de overval in Aalst is de Bende achteruit van de parking gereden met een open vijfde deur. Ook dat is zeer ongewoon. Achteruit kun je nooit dezelfde snelheid halen als vooruit. Een gewone bandiet zal dat nooit doen. Waarom reden ze dan achteruit? Omdat je op die manier een zo groot mogelijk schietveld hebt, en dus een maximale dodende kracht. Je moet militair denken om dat te weten.

  2. Ook de manier waarop de auto's in brand worden gestoken is typisch militair. Normaal doe je dat door benzine over de auto te gieten, een lucifer in de tank te gooien of door brandende vodden in de auto te leggen, maar de Bende van Nijvel schiet de auto's in brand, ze lossen kogels ter hoogte van de benzinetank en zo vliegt de boel in brand. Dat is een methode die bepaalde legereenheden gebruiken om vijandige tanks en wagens in brand te schieten. Op zichzelf is die methode voor de Bende van Nijvel totaal zinloos, maar ze gebruikt ze toch maar…

  3. Net zoals een riotgun eigenlijk zinloos is bij bankovervallen. Je loopt namelijk enorme risico's met een riotgun. Het is een zeer slecht verdedigingswapen. De maximaal dodende kracht van de loodjes bedraagt ongeveer vijftig meter, wat zeer weinig is. De dodelijke reikwijdte van de UZI-mitraillette waarmee de rijkswacht is uitgerust gaat tot driehonderd meter en meer. Iemand met een riotgun moet het dus afleggen tegen de rijkswacht.

Re: Aalst: Proloog

300 meters het is ver. Liever met .50 dan 9×19.

1,000

Re: Aalst: Proloog

Met een bereik van 100 m zit je met een Uzi wel op zijn max effectief bereik.

zie ook : https://nl.wikipedia.org/wiki/Uzi-pistoolmitrailleur