11

Er wordt beweerd dat Mr. Albert Van Lint zijn wapen al twee maanden eerder had gebruikt, in feite stopten twee motorrijders 's nachts op de parkeerplaats van de garage. De vader van de garagehouder zou een geweer in de lucht hebben geschoten om hen te intimideren.

Is de actie van 18 september dan wraak van de kant van de motorrijders?

Er bestaat een beschrijving van de daders van de schietpartijen waarbij Mr. Van Lint gewond raakte:

  • De bestuurder van de auto is erg jong, ongeveer 18 jaar oud, krullend zwart haar, gebruinde teint, zeer dun, langwerpig gezicht en knappe jongen, niet erg lang, Italiaanse style.

  • De passagier droeg een lichte jas misschien van het merk "Camel" en een zeer lichte trui, bijna wit eronder.

  • Een andere beschrijving wordt aan deze toegevoegd zonder te weten of deze van toepassing is op een hypothetische derde auteur of op een van de twee bovengenoemde: lang dun met plat haar, 20/25 jaar oud, dat er geschikt uitziet [sic]. Hij droeg een uniform kledingstuk uit één stuk of een shirt en broek, helemaal grijs of beige.

De auto wordt omschreven als een gemiddelde wagen van een oud model, met een uitpuilend dak en zwart of donkerblauw. Het kan een Taunus zijn of een vrij lange Audi met twee deuren, benzinemotor vrij langzaam en stil.

Een link op het gebid van de auto werd gemaakt met de feiten van Maubeuge (voor het eerst gemeld als een grote auto hoog op wielen type Opel of Ford) en Wavre (grote blauw getinte auto zoals Audi of Peugeot), maar het bleek dat dit de VW Santana blauw was.

De daders gebruikten waarschijnlijk twee verschillende wapens:

  1. Een 12-gauge jachtgeweer, als zodanig geïdentificeerd door 2 kartonnen capsules en een in kurk gemarkeerd met "4-3 1/4 m., en een jam van jachtpatronen.

  2. Een onbepaald wapen dat voor het eerst werd geïdentificeerd als een revolver of een afgezaagd cal.38-geweer. Onderzoek van de twee teruggevonden projectielen toonde aan dat de kogels een diameter van 8,2 mm hadden.

Volgens expert Dery (CD 360.36/85) zijn aan de basis messen sporen zichtbaar. Het gebruikte wapen kon worden gedragen, maar het is meer dan waarschijnlijk dat de krassen werden gewist toen de kogel door een vreemd (hout)medium ging. Dit zijn handgemaakte gesmolten kogels, waarschijnlijk 8 mm geweer gegoten met behulp van een mal RCBS N.08-170-F4 Nr 82000 Maat 326.

Ballistische link met andere feiten:

  • Het type patroon dat wordt gebruikt kan van Franse, Duitse of Zweedse oorsprong zijn, en het is omdat een 3.25 "ROTWHWEIL" patronen box wordt gevonden in de buurt van de Derscheid kliniek. Dit merk wordt geproduceerd in Duitsland door "Dynamit Nobel".

  • Men gebruikt ook een 8mm kaliber in Maubeuge (Piot).

De Dery-expert concludeerde dat er geen ballistisch verband was met de feiten van Waals-Brabant, hoewel er geen vergelijking werd gemaakt met het 8 mm-projectiel (s) dat op Maubeuge werd afgevuurd!

De daders lieten drie wielen (velgen en banden) achter waarvan wordt aangenomen dat ze de dag ervoor zijn gestolen in Rhodes St Genesis (av. van het Bos van Soignes, voor de VW Europe garage) op een Audi 100CD geregistreerde CTY 108.

De drie wielen stonden op elkaar gestapeld waar de auto van de aanvaller geparkeerd stond. De schutter met de korte wapen lag waarschijnlijk op de stapel met zijn pistool op de kamer van meneer Van Lint gericht, waardoor onderzoekers concludeerden dat de diefstal niet het motief was, maar wraak voor het waarschuwingsschot dat het slachtoffer twee maanden eerder afvuurde.