651

en nog een vervolg artikel

http://krantenarchief.concentra.be/vw/p … &ed=00

652

en is er ook een verband met deze overval een paar dagen later op het postkantoor in Knokke ?

http://krantenarchief.concentra.be/vw/p … &ed=00

653

een dag later , weeral prijs

http://krantenarchief.concentra.be/vw/p … &ed=00

654

om even later bij de essentie van dit topic te belanden

http://krantenarchief.concentra.be/vw/p … &ed=00

655

het vervolg

http://krantenarchief.concentra.be/vw/p … 1-19821002

656

Ik zou die 9mm van Rotselaar graag eens ballistisch  naast die van Waver willen laten leggen..

657

stiletto wrote:

en nog een vervolg artikel
Een hele snelle link op individuen dit, 2dagen na de overval.
http://krantenarchief.concentra.be/vw/p … &ed=00

658

Los van de wilde hypotheses, kan er niet voorbij het gegeven gegaan worden wat in de namiddag van Waver gebeurt is. De Pmp en alles er rond. Dat er in die omgeving met wapens gesleurd werd is zo goed als zeker. Een nogal opvallend geven is later de vlucht naar Paraguay van Bultot en Dos. Hebben ze dus niks te maken met over Waver? Of wordt er iets over het hoofd gezien? En die 9mm kogel uit het wapen gebruikt in Waver die achtergelaten is samen met het treinticket en de andere spullen.

659

Ben wrote:

Voorwerp: onderzoek naar de criminaliteit in Waals-Brabant

In het kader van de moordpartijen in Waals-Brabant zien we ons verplicht inlichtingen in te winnen over Hage Maroun, dit Moualem, geboren in Haïfa Israël op 2/1/1933. We verwijzen naar ons eerste rapport over drugshandel van 28 mei 1984. Hierin is er sprake van contacten met Willy Van Baelen, zaakvoerder van de firma Nutribel die nauw samenwerkt met het Bulgaarse import- en exportbedrijf Kintex, opgericht door de Bulgaarse geheime dienst DS om via de drugs- en wapenhandel de NAVO-lidstaten te destabiliseren. Er worden wapens geleverd aan allerlei terroristische organisaties zoals de ETA in Spanje, de FLNC in Corsica en de IRA in Noord-Ierland.

Kintex wordt gecontroleerd door de KGB en veranderde onlangs van naam en heet nu Globus. Dit gebeurde na de internationale heisa ontstaan door de mislukte aanslag op paus Johannes Paulus II. De Turk Mehmet Agça was de dader. Hij stond op de loonlijst van Kintex. De drugshandel met Libanon wordt geleid vanuit Cyprus door de Libanees Antoine Harrouk, die in opdracht werkt van de christelijke Falangisten. Hage Maroun is samen met Van Baelen actief in de uraniumtrafiek. Mogelijke klanten zijn Libië, Irak en Pakistan. De drie landen zijn sterk geïnteresseerd in de aanmaak van een atoombom.

Hage Maroun heeft daarom het voorstel gekregen om de leiding van het christelijke deel van de haven van Beiroet op zich te nemen waardoor hij alle illegale trafieken kan controleren. Vooral de drugs- en wapenhandel met Antwerpen komen hiervoor in aanmerking. Het spreekt vanzelf dat we hier op het terrein komen van het BIC en het opgedoekte NDB. Het lijkt ons dan ook aangewezen om zo snel mogelijk de telefoon van Hage Maroun op het systeem Zoller-Malicieux te plaatsen en ook die van zijn privéclub My Way in de Stoofstraat, evenals die van zijn adjunct Youssef Chebib, geboren in 1938, adres Universiteitslaan 90 in Elsene.

Getekend kapitein Stockman, commandant van het 2de district in Waver.

Bron: BOB Waver | 14 december 1984

Een belangrijke schakel om het belang wat hierboven staat te verstaan is de volgende firma: Stibam International Transport! Je komt in directe lijn uit bij Albert Gillet die in New York aan Vernaillen melde dat hij niet lang meer te leven had! Het is maar dat dit na 37 jaar eens mag geweten zijn zeker. Het bezoekje van R Gray ........

660

Aan het hoofd van die firma staat een Syriër. De aanslag op Vernaillen is gepleegd met een gestolen wagen van een Syriër. Stibam is ook één van de firma's die de AR18 verdeelde waarmee op Vernaillen gevuurd is.