551

Re: Temse: 10 September

stiletto wrote:

Zoiets?

https://www.vbrbelgium.be/shops/vbrtesttalen/cms/reeks2/crius-2.jpg

Volgens het parlementaireonderzoekcommissie waren de kogelvrijvesten ZONDER mauwen. (blz 10)

Re: Temse: 10 September

Hallo, ik vind het verbazingwekkend om kogelvrije vesten te stelen vlak voordat ik's nachts ga inbraak, minder riskant dan overdag. Was het mogelijk om te weten of er een volumetrisch alarm geïnstalleerd was bij Colruyt de Nivelles? Was zo'n alarm destijds zeldzaam in België?

Bonjour, je trouve étonnant de voler des gilets pare-balles juste avant d'aller faire un cambriolage de nuit, moins risqué que de jour. Pouvait-on savoir si une alarme volumétrique avait été installée au Colruyt de Nivelles? Une telle alarme était-elle rare à l'époque en Belgique?

Re: Temse: 10 September

Peut-être que le déroulé à Nivelles une semaine plus tard était envisagé, programmé?

Misschien was het evenement in Nijvel een week later gepland, gepland?

Re: Temse: 10 September

Par ou sont-ils rentrés dans l'usine? Par les entrepôts ou le laboratoire? J'ai lu qu'ils auraient fouillé les entrepôts puis le laboratoire. Ce qui semble peu logique s'ils sont d'abord entrés en cassant la fenêtre extérieure du laboratoire? Seraient-ils passés par les entrepôts pour ensuite briser une fenêtre intérieure du labo?

Waar zijn ze de fabriek binnengekomen? Via de magazijnen of het laboratorium? Ik las dat ze de magazijnen zouden hebben doorzocht en daarna het laboratorium. Dat slaat nergens op als ze eerst binnenkwamen door het buitenraam van het lab in te slaan? Zouden ze door de magazijnen zijn gegaan es vervolgens een binnenraam in het laboratorium hebben ingeslagen?

Ik zal specifieker zijn. Gingen de moordenaars de kamer binnen waar de vesten zich bevonden, die veronderstelt het te weten, en doorzochten ze vervolgens de magazijnen om te laten zien dat ze niet wisten waar de vesten zich bevonden?

Je vais être plus précis. Les tueurs sont-ils entrés dans la pièce ou se trouvaient les gilets, ce qui suppose de le savoir, pour ensuite fouiller les entrepôts pour faire croire qu'ils n'étaient pas au courant de l'emplacement des gilets?

Re: Temse: 10 September

Pour rester dans la langue de Molière : Tu réagis bien vite, Pyrenéen, en trente cinq minutes. La dernière fois tu avais besoin de 20 jours.

Aan wie stel je die vragen eigenlijk? De omstandigheden van de overval in Temse zijn hier al tot in het detail besproken.

556

Re: Temse: 10 September

Om jou dan toch maar van antwoord te dienen Pyrenéen, hoewel imazibraine hier wel gelijk heeft...  (jawel, als het terecht is kan ik dat echt wel.) En omdat ik het ook over iets anders kan hebben dan over een wonderbaarlijke vondst te Ronquières, hoewel ook weer deze post sommigen anders blijven beweren...

Al deze informatie staat reeds gedetailleerd online, maar ik zal het je gemakkelijk maken:

De moordenaars bleken alleen maar belangstelling te hebben voor zeven prototypes van een technisch hoogwaardige kogelvrije vest. Die zijn in het grootste geheim bij Wittock-Van Landeghem ontwikkeld. De moorddadige dieven moeten daarvan op de hoogte zijn geweest, daarover kan niet de minste twijfel bestaan. De hamvraag voor de rechercheurs is dan ook, wie de daders hierover inlichtte. Vijf van deze vesten waren blauw van kleur, twee groen. Het betrof een experimenteel model, slechts enkele testexemplaren werden geleverd aan het Nederlands leger. Het model werd ‘Balon 2A-14 A2M’ gedoopt.

De ingenieurs van Wittock-Van Landeghem duidden deze kogelvrije vesten gewoonlijk aan als het model ‘jurk met bretellen’.
De doders van Temse wisten waar in de onderneming ze zich bevonden, vermits ze slechts enkele kartonnen kisten hebben opgesneden om de hand te kunnen leggen op de zeven kogelvrije vesten.

Bron voor deze info is het boek 'De Bende', een documentaire door journalist Gilbert Dupont en professor Paul Ponsaers uit 1988.

557

Re: Temse: 10 September

Je kan gerust de zoekfuncties van het forum raadplegen en nazien hoeveel er al over het post hebben! 

Now wrote:

Het nog niet gedaan met Nederlandse linken, namelijk ..... in Temse .......

Raf wrote:

Hun buit bestaat uit: 7 prototypes van bijzonder gesofisticeerde kogelvrije veste type 'Balon 24-14 A2M', waarvan er nog geen commerciële versie voorhanden was. Slechts enkele ingewijden waren ervan op de hoogte dat deze vesten bij Wittock-Van Landeghem werden ontwikkeld. Alleen het Nederlandse leger had enkele testexemplaren in gebruik. Voor het overige was niemand buiten het bedrijf, ook niet de gespecialiseerde wapenhandelaars uit de streek op de hoogte van deze experimentele ontwerpen. De Bende was dat blijkbaar wel.

Dus ...........

Op 19 spet is er vanuit de kust een tip naar de GP in Aalst (niet de rijkswacht) een paar dagen voordien werd Libert opgesloten voor een paar maand. 

the end wrote:

Uit de agenda van Acke:

- 8410 19/9/1983, GP Aalst
- Laffineur dringend te verhoren!! -> brengt relatie Lekeu - Temse op andere wijze mogelijk.
Voorleggen foto's van WNP-leden
.

Die andere mogelijkheid om Lekeu met Temse in verband te brengen ............... Ja zeg!

Re: Temse: 10 September

De daders van de aanslag te Temse reden blijkbaar verkeerd, de Vroonhoflaan in, volgens getuigen?

(De Vroonhoflaan voor niet-kenners van de omgeving, leidt je richting kleine straatjes van Temse, weg van de gewestweg N16 Sint-Niklaas/Mechelen…, blijkbaar hebben ze dan toch snel omgekeerd om richting gewestweg te verdwijnen)

559

Re: Temse: 10 September

Klopt de wagen is volgens de getuige vertrokken en dan teruggekeerd in de andere richting, maar met minder personen in. Dus mogelijks 2 wagens.

Re: Temse: 10 September

Het blijft merkwaardig. Je voelt duidelijk dat het niet klopt. Waarom parkeerden ze hun wagen opvallend verkeerd op dat fietspad maar wisten ze wel specifiek waar ze binnen moesten zijn en welke doos ze specifiek moesten open snijden in welke kast?

Omdat ze de job snel gingen klaren… en snel weg wilden zijn. Maar waarom kwam er dan 1 gangster gewapend naar die wagen, zoals buurman ooggetuige bevestigde? Wittock lag vlak bij de hoofdbaan, bij het kruispunt… waarom dan zo flagrant verkeerd rijden terwijl je toch goed voorbereid bent op de uit te voeren klus?

Er klopt iets niet, maar wat? En wat bedoelt die Xavica met dat ene detail van die overval?