111

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

  • Maubeuge : diefstal van goederen. Goederen die kunnen in bepaalde handels gebruiken worden. Bars bijvoorbeeld.

  • Mons : het taxi was dicht bij een significante plaats gelaat

  • Nijvel, ook diefstal van goederen. De wagen was bij significante plaatsen gezien en achtergelaten.

Vind wie was eigenaar/uitbater/bediende van de bars en jij zal een begin van een spoor vinden.

112

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

Heel boeiend deze bijdrage! Het topic Nicolas Lebon sluit hier ook bij aan. Zeker in de eerste periode maakte de bende goederen buit die in de catering en horeca gebruikt worden. Lebon was ook eerder veroordeeld voor de aanval op een taxichauffeur.

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

Is het mogelijk/onmogelijk dat Angelou niet alleen slachtoffer was? Zijn naam kwam hier voor "In de agenda 80-82 van Maroun staat het telefoonnummer van Angelou". Angelou was nota bene een Griek. (Iemand stelde toch dat daders twee italianen waren en twee grieken... was het Vittorio die dat beweerde?) Wat italianen betreft was er sprake van een zekere Marco trouwens, een echte italiaan of een Belg die zich Marco liet noemen?

» Feiten

"Hij legt de reporter van dienst uit wie er achter de Bende van Nijvel schuilgaan: drie Belgen, twee Italianen en twee Grieken. Namen geeft hij niet. Het blijft niet bij die ene waarschuwing. In Nijvel horen speurders rond dezelfde tijd ‘uit zeer betrouwbare bron’ dat er een nieuwe aanslag op komst is. Details ontbreken. Er vertrekt een telex naar de politiediensten die belast zijn met de bescherming van de warenhuizen. Eind oktober vinden spelende kinderen een geladen Smith & Wesson 9 mm waarvan de handgreep met sparadrap omwikkeld is om geen vingerafdrukken na te laten. Het is een ‘weeskind’, zoals ze in Brussel een wapen noemen waarvan het serienummer is weggevijld."

Gezien deze fax, gezien de vondst van de wapens, gezien de waarschuwing van de man van de staatsveiligheid ...

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

Het is mogelijk dat Angelou betrokken was of meer wist. Als taxichauffeur kwam hij weleens in de beruchte cafés aan het Zuidstation, toen gekend voor verkoop van gestolen luxegoederen uit die tijd (autoradio's, videorecorders, merkkledij, ...).

Ik vermoed / hoop dat ze zijn levenswandel nagegaan zijn bij CWB.

Elsene blijft toch terugkeren...

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

Wisten jullie dit eigenlijk? Een getuige van de vechtpartij en ter hoogte van Ceria CooVI?

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

Dit feit is al lang bekend. De meest waarschijnlijke hypothese over de dood van Angelou is ook gebaseerd op deze getuige. Angelou zou zijn laatste klant(en) hebben meegenomen in zijn taxi op het Flageyplein. Diezelfde klanten zouden hem hebben gevraagd om ze naar Bergen te brengen, maar aangezien Angelou alleen in Brussel reed en gezien het late uur, bood hij aan ze af te zetten aan de Bergensesteenweg, niet ver van de oprit naar Bergen (en waarschijnlijk hun adviseren om daar een auto te liften naar hun bestemming).

Wat er daarna gebeurd is weet natuurlijk niemand, maar er zijn maar 2 mogelijkheden. Ofwel hebben de daders Angelou, daar ter plaatse vermoord en legden hem vervolgens in de kofferbak van de auto en hebben de "spoetnik" van het dak van de taxi gehaald om veilig verder te rijden. Ofwel dwongen ze Angelou om hen onder schot naar Bergen te brengen en doodden hem later.

117

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

Etienne Delhuvenne: “Het is me jaren later pas opgevallen. Die taxi, met het lijk van die Angelou erin, is achtergelaten pal voor de deur van het kantoor van de nieuwe advocaat van Bruno Vandeuren.”

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

118

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

Ik meen eens gelezen te hebben dat Angelou zeer jonge mensen vervoerde naar feestjes van minder jonge mensen en op die manier een lastige "getuige" was.

119

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

GTO sprl/bvba, 86a rue du Mailstraat, Ixelles/Elsene. Wie ken die maatschapij?

Re: Elsene-Bergen: 12 Januari

thomas2 wrote:

Ik meen eens gelezen te hebben dat Angelou zeer jonge mensen vervoerde naar feestjes van minder jonge mensen en op die manier een lastige "getuige" was.

Ben toch eens benieuwd als je die post kunt terugvinden. Angelou is een slachtoffer als ieder ander, en het besmeuren van zijn geheugen is hetzelfde als die van Aalst of andere feiten van deze moordenaars.