Re: Film: Tueurs

Ik ben gaan kijken en het is best een goede film die helemaal niet moet onderdoen voor Amerikaanse misdaadfilms. Het verhaal draait volledig rond de misdaadfeiten van de jaren '80 maar dan dertig jaar later. Een aantal spannende actiescènes zijn bijzonder knap gefilmd en geregisseerd. Heel de film trouwens baadt in een hele mooie fotografie. Puike onderkoelde vertolking van Olivier Gourmet. Kevin Janssens gaat enorm op in zijn rol en heeft een aantal memorabele scènes. Voor de kenners van de loden jaren is het leuk om de verwijzingen naar waargebeurde feiten te ontdekken zoals onder meer een bijzondere vlucht van de gangsters en de naam van de procureur. In de film wordt de case van de Bende van Nijvel wat op een makkelijke manier opgelost maar het achterliggende idee (on a mélangé les armes) kan wel een bron van waarheid bevatten. Een aanrader voor een goeie entertainende filmavond.

22

Re: Film: Tueurs

Belangrijkste vraag Merovinger: enig vrouwelijk schoon te zien in de film?

23

Re: Film: Tueurs

Los van de kwaliteit van deze misdaadthriller is het gevaar met zulke films dat de mensen die gaan kijken maar zich verder nooit verdiept hebben in het eigenlijke dossier, gaan veronderstellen dat de film de werkelijkheid weergeeft. De perceptie die dan ontstaat is nog moeilijk terug te draaien.

Re: Film: Tueurs

Axel Daeseleire over langspeelfilm ‘Tueurs’: “Een bijzonder intrigerende film”

Meer dan dertig jaar na de feiten blikt ex-gangster François Troukens met Tueurs terug op de terreurdaden van de Bende van Nijvel. De Waalse langspeelfilm leunt akelig dicht aan bij de werkelijkheid, blijkt uit recente ontwikkelingen. “Het is lang geleden dat ik nog zo’n intrigerende film te zien kreeg”, reageert acteur Axel Daeseleire.

Tueurs zoomt in op een fictieve overvallersbende rond gangster Frank Valken. Wanneer een nog driestere groepering in actie komt en er doden vallen, krijgen Valken en co de schuld. “Het is een relevante film die goed is opgebouwd, met wendingen die altijd hun geloofwaardigheid behouden. Als kijker bekruipt je het gevoel dat het effectief gebeurd is zoals het in Tueurs wordt voorgesteld. Dat is een pluim voor de regisseur, maar ook voor de acteurs.”

Regisseur Troukens heeft de actualiteit mee. Door de nieuwe onthullingen rond de Bende krijgt zijn langspeelfilm meer promotie dan hij zich had kunnen dromen. “Het feit dat Troukens gebruik maakt van herkenbare beelden uit het toenmalige nieuws, maakt deze film fascinerend. Als kijker zit je middenin de actie.”

Dat Tueurs in binnen- en buitenland wordt bestempeld als een uitstekende actiefilm, heeft veel te maken met de cast: naast Lubna Azabal en Johan Leysen maken ook Kevin Janssens en Tibo Vandenborre hun opwachting. “Kevin Janssens speelt een boeiende rol. Hij levert mooi werk af”, aldus Daeseleire. “Ik had vooraf geen bepaalde verwachtingen, maar ben aangenaam verrast. Dat geldt ook voor mijn vriendin, wat meteen bewijst dat het geen typische mannenfilm is geworden.”

Dat de Bende van Nijvel destijds geen ‘politieke slachtoffers’ heeft gemaakt, verbaast Daeseleire nog het meest van al. “Hoe meer we over de Bende te weten komen, hoe onwaarschijnlijker het is dat hun terreur geen enkele regering deed vallen. CD&V-voorzitter Wouter Beke is streng voor het huidige migratiebeleid en vroeg onlangs het ontslag van de staatssecretaris, maar hij is wel de voorzitter van de partij die toen mee het beleid uitmaakte. Dat wringt bij mij.”

Bron: Gazet Van Antwerpen | 17 januari 2018

Re: Film: Tueurs

Toch ook even melden dat de film Tueurs reeds een tijdje verkrijgbaar is op DVD (met NL ondertitels) en blue-ray (Franse import, zonder NL ondertitels). De film is dan wel maar los gebaseerd op de Bende van Nijvel, het stemt wel tot nadenken.

26

Re: Film: Tueurs

De film is ook te koop via iTunes » itunes.apple.com

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Film: Tueurs

Vanavond te zien op Eén om 23.05.

28

Re: Film: Tueurs

Dank u wel voor de tip.