Dat Stefaan zijn loslippigheid niet heeft moeten bekopen met zijn leven is dan wel een mirakel.

42

Bedankt Hervé

fenix wrote:

Bedankt om dit hiet te delen Scaramouche.

Dus, indien bovenstaande allemaal klopt, zouden we op dit moment drie bendeleden van Aalst kennen. Zijnde WDS , SVM en Bultot en onze vriend PDS..........dat zou dan 4 zijn.

En...........heeft ons Hilde ook iets geschreven over Bultot in haar boek Scaramouche. ?  En indien de getuigenis van de mensen van dat café in Aalst klopt dan hebben we er 6. Met de fotograaf er bij ( Beijer) zou dat 7 zijn.

Met wie van deze mannen had de mama van David een heel  korte discussie ?

Bultot zie ik eerder als leverancier voor de wapens bij elke overval, Beijer en Bouhouche zie ik evenmin op het actieterrein. Laten we naast de nieuwe info ook de oude info niet vergeten. PV uit het dossier stelt dat getuige volgende namen of kledingstukken van volgende personen heeft herkend in Aalst : PDS, Alain M, Karafilis V.

club_le-happy-few wrote:

.

De overval in Aalst was mislukt volgens WDS. Wat was het eigenlijke doel dan?

Ik denk dat de nog levende daders totaal geen scrupules hebben, en dat ze overtuigd zijn dat ze nooit gepakt kunnen worden + vluchten = schuld bekennen.

Rond Aalst heeft altijd het verhaal gedaan dat er mensen teveel zijn gedood en iemand te weinig. Deze quote van Willy D. lijkt daarbij aan te sluiten. David en Rebecca zouden normaal nooit aanwezig zijn geweest bij het avondbezoek in de Delhaize. Het lange wachten op de parking werd door sommigen gezien als wachten op een confrontatie met de politie. Aannemelijker is dat ze bleven wachten op hun target maar deze op één of andere manier had beslist om niet richting Delhaize te gaan die avond.

45

Het Complot van de Stilte
Hilde Geens

(pagina 358)

Willy zou toeteren als het zover was. De motor moest draaien. Twee uur later zouden ze betaald worden in café De Zwaan in Zellik, elk honderdvijfentwintig euro.

Stefaan volgde de instructies op, biecht hij op. Na twintig minuten hoorden ze schieten en toen werd er geclaxonneerd. Willy zelf reed richting Aalst, terwijl zij de expresweg naar Ninove namen. In De Zwaan zei Willy dat de overval mislukt was. maar Stefaan had toch tweehonderdvijftig euro gekregen. Het deel van zijn maat had hij zelf gehouden. Hij was te voet naar huis gegaan. Volgens Willy gebeurde de overval in opdracht van Vanden Boeynants, omdat die geen vlees mocht leveren aan Delhaize.

De auto's hadden een paar maanden achter de stal van Willy's ouders gestaan. Vandaar werden ze naar de nieuwe garage van Willy gereden. Ze waren verroest en werden verbrand, doorgezaagd en begraven. Daarna had Stefaan Willy D. niet veel meer gezien.

Vroeger had hij wel voor hem geklust. Hij had ooit foto's moeten nemen van een minister die iemand ontmoette in een park in Asse. Stefaan V. noemt de minister bij Delta. Willy had volgens Stefaan trouwens een dik en interessant fotoalbum, Patrick Haemers stond er ook in.

Delta neemt de zeer gedetailleerde beschrijving van Stefaan V. ernstig en haalt het erf van de garagist Willy D. ondersteboven. Maar de informatie is vijf jaar oud. Er wordt niks gevonden en Willy D. heeft een alibi. Hij was die avond bij zijn vriendin, nam een bad en pas rond tien uur waren ze naar Aalst op café gegaan.

Er duiken geen elementen op die de verklaring van Stefaan V. staven en het spoor loopt dood. In oktober hoort Delta van een collega-Bendespeurders dat Willy D. de man is die Dekaise-verdachte Vandeuren op kerstavond 1988 naar een heler in Oostende heeft gestuurd. Die nacht is Vandeuren daar vermoord. Willy D. heeft vermoedelijk het omgebouwde moordwapen geleverd, zeggen de collega's.

Ook Van Binst heeft Willy D. genoemd als de garagist die de wagens van de Bende van Nijvel een beurt gaf. En dan zijn er natuurlijk nog het getuigenis over de Mazda die bij hem vertrok de avond van de

46

Dat zijn natuurlijk alweer loutere veronderstellingen. Vraag is op basis van wat kwam WDS bij de verdachten terecht. Toch niet alleen op basis van het verhaal van SVM  Dat zou ik wel eens willen weten. Is hij ooit opgepakt? En waarom mocht men hem niet in de val lokken?
Was het echt De Saeger die een njet gaf? Want dankzij De Saeger zijn er nog andere moorden die niet opgelost mochten worden. ( zaak Mornie ) Stond hier door coconut uitgelegd maar kan het niet terug vinden.
https://willyvandamme.wordpress.com/202 … ster-gaby/

'Zijn maat was te voet naar huis gegaan': een Aalstenaar dus...?

Of moest hij elders gaan helpen op het terrein?

48

"Dat Stefaan zijn loslippigheid niet heeft moeten bekopen met zijn leven is dan wel een mirakel." Inderdaad club. Wie zou WDS ondervraagd hebben? Delta cel ? Gendarmerie Asse?

In post 3 ivm Stefaan Van Malderen wordt er gesuggereerd dat hij zich gezelfmoord heeft. Hij zou zijn dood aangekondigd hebben op zijn FB-pagina en op dezelfde dag van die aankondiging is hij gestorven. Weer heel luguber...
Weet hier iemand meer over ?

50

Neen, maar kan ook euthanasie geweest zijn.