141

Re: Xavier Sliman

Meer infos of de Sliman familie. Er waren drie (3) broers:

  • Den oudste, Philippe bleef enkelen jaren bij het Franse leger en hoorde je nooit iets over hem.

  • Dan is er Xavier, een tweedehandshandelaar van beroep maar vooral een liefhebber van nazimilitaris. Amateurvisser (met of zonder Visserhoed), af en toe met olifantenpootbroeken. Gewillig het 12-gauge jachtgeweer bespelen als zijn broertje in de problemen zit, dreigt de recalcitrant hun huis op te blazen. Hij leverde ook een radioscanner en infrarood verrekijker aan Thierry en Patrick V om hen in staat te stellen politiebewaking te dwarsbomen. Niet erg spraakzaam, maar als hij spreekt, zwijgen de anderen. Spreekt perfect Frans, Berbers dialect en Spaans.

  • De jongste is Thierry. Terreur van het midden van Charleville... Ijdel van beroep, nachtvogel, man voor de dames, verleidelijk, elegant, autodidact beschaafd en volkomen oncontroleerbaar als hij de verbinding verbreekt. Een zin die hij uitsprak als onderdeel van zijn activiteiten: "Je betaalt niet, het is een 12/27 graan kaliber ontlading in de knie!" Getuigenis van een slachtoffer aan de Franse politie.

Om dit familieportret af te maken, vader Sl!man is een voormalige "Harki", onder-officier, veteraan van Indochina en Algerije. Genaturaliseerd Frans, krijgt hij zijn pensioen als soldaat en oefent hij in complementaire activiteit de functie van vertaler-tolk juré voor politie en justitie van het departement van de Ardennen!

Maman Sl!man, Frans van geboorte, was enkelen jaren in dienst van het Franse leger als civiel administratief medewerker.

142

Re: Xavier Sliman

Wat mij betreft is de theorie die Hilde Geens in haar laatste boek uit de doeken doet de enige juiste. Geen enkele dadergroep behalve (ex) rijkswachters of andere mensen die dicht bij het onderzoek stonden kon zoveel inside informatie hebben of de boel zo manipuleren. Het verhaal van de bende van Nijvel is uniek omdat misdadigers en onderzoekers naar hun misdaden beiden tot diezelfde bende behoorden.

143

Re: Xavier Sliman

Een kleine extract uit het boek van Verdin:

[Il n’en fallait pas plus pour réveiller le commandant d’escadrille D. B. et son SRPJ de Reims qui était sur mes « andos », en effet, X. S., le frère de Thierry S., avait un capteur, et nous écoutions l’équipe de D. B, j’étais prévenu, il fallait faire attention. Ce qui est in- téressant quand tu sais que tu es fliqué, c’est de découvrir leur façon de travailler. 

Alors, le soir, le « Gavroche » fermé, avec des jumelles infra- rouges, je m’installais devant les carreaux toute lumière éteinte et je regardais les inspecteurs en train de faire les planques.

D. B., le commandant du SRPJ, n’avait pas digéré que deux coupables soient en liberté et que l’un d’entre eux se gave. Oui, pour D. B., nous étions coupables de l’assassinat de Michel Piro.]

Re: Xavier Sliman

Uit het boek van Jean-Pierre Adam nog een element: Xavier Sliman was ooit cv-installateur en kon dus waarschijnlijk wel goed overweg met een snijbrander (Colruyt Nijvel).

145

Re: Xavier Sliman

Ook interessant is de verklaring van een ex van Thierry Sliman : Thierry Sliman ook naar Zuid-Amerika Zou gegaan. Helaas is de persoon die dit verhaal vertelt uiteindelijk erg ziek en waarschijnlijk aan het einde van het leven.

En niet vergeten de uitspraken van Patrick Verdin over het lidmaatschap van Thierry met de SAC.

Re: Xavier Sliman

Verdin is niet te geloven.

Re: Xavier Sliman

Natuurlijk is die niet te geloven, die wil natuurlijk geld kloppen uit de Sliman-mania.

Re: Xavier Sliman

Op Facebook meldt ex-rijkswachter en ex-commissaris van de gerechtelijke politie, Jean-Pierre Adam, dat naam van de persoon die Xavier Sliman noemde als deelnemer aan de overval op wapenhandelaar Daniel Dekaise, is geregistreerd. Wat hebben het federaal parket, de onderzoeksrechter en de burgerlijke partijen hiermee gedaan?

» facebook.com/story

149

Re: Xavier Sliman

Niks!

Re: Xavier Sliman

Als met deze melding van een onderzoekend (ex-)commissaris van de gerechtelijke politie inderdaad (al vele jaren!) niets is gedaan, dan heeft zowel het federaal parket als de onderzoeksrechter het nodige uit te leggen.