1

Topic: Brasschaat: 11 Februari 1981

Voor kwart miljoen pistolen en revolvers weg

Het milieu, waar de vraag naar handvuurwapens altijd groter is dan het aanbod, zal zich deze dagen fors kunnen bevoorraden. Minstens twee zware jongens plunderden gisterennacht de gekende Brasschaatse wapenwinkel Cremer en gingen met 29 vuurwapens, een snelvuurgeweer, en holsters aan de haal.

De gangsters moeten zich zowat in een supermarkt gevoeld hebben, want ze kozen uit de grote voorraad wapens enkel de beste handvuurwapens uit. Long rifles, jachtgeweren en alarmpistolen lieten ze ongemoeid.

In de sneeuw vond men ’s ochtends voetafdrukken van twee personen terug. Het duo was via de hovingen in de buurt tot achter de wapenwinkel aan de Bredabaan 424 geklommen. Daar lichtte men het kelderrooster en kon men ongehinderd binnenglippen. De indringers moesten eerst nog een venster aan diggelen slaan en kwamen dan in de gang achter de winkel terecht.

Alles speelde zich af terwijl uitbater Pierre Castelein boven nietsvermoedend in bed lag: “Ik moet zwaar geslapen hebben. Niets gehoord”, zei hij gisteren.

Alle wapens waarop de milieu-bevoorraaders hun oog lieten vallen lagen in de toonbankkast: daarvan werd het glas gelicht en de naar een eerste schatting 29 vuurwapens weggegraaid. Er waren pistolen van alle merken en kalibers bij: Smith & Wesson, Colt, Browning, … “Ze wisten precies wat ze moesten hebben”, aldus de Brasschaatse politie.

Naast de vuurwapens werden ook een vijfschots repeteergeweer van het type riot gun kaliber 12 meegenomen, evenals een rijtje holsters en geweertassen die aan de muur hingen.

De munitie voor de voorwapens was opgeborgen achter een slotvaste kast. De inbrekers hebben hun werk ongehinderd kunnen uitvoeren en vonden op hun weg gen alarmsignaal: langs voor is de wapenwinkel wel beveiligd.

De uitbater, gisterennamiddag nog volop in de weer met het controleren van zijn inventaris, schatte de waarde van de buit op zo’n 200.000 tot 300.000 frank.

Bron: Gazet van Antwerpen | 12 februari 1981

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Brasschaat: 11 Februari 1981

Geen enkel wapen kon gelinkt worden? (Aan Mendez, Bouhouche, Beijer of de bende?) 29 wapens is toch niet niets ...

3

Re: Brasschaat: 11 Februari 1981

Verdachten wapendiefstal te Brasschaat aangehouden in Nederland

De politie van Breda heeft woensdag een Joegoslaaf en een Duitser aangehouden die ervan verdacht worden op 11 februari 32 vuurwapens gestolen te hebben te Brasschaat. Op het ogenblik van de arrestatie was de Duitser in het bezit van een van de wapens die toen gestolen werden. In het appartement van zijn vriendin vond de politie drie andere wapens afkomstig van de diefstal.

De Joegoslaaf zou ook verdacht worden van een groot aantal diefstallen in het Antwerpse. De twee mannen reden met een wagen die gestolen was in de Duitse Bondsrepubliek en volgeladen met goederen afkomstig uit twee diefstallen te Breda.

Bron: Gazet van Antwerpen | 4 Juni 1981

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube