11

Re: Jean-Marie Bauw

Leeft hij eigenlijk nog?

12

Re: Jean-Marie Bauw

Ik vermoed dat het het in dit artikel over deze Jean-Marie Bauw gaat:

Frans-Belgisch valsemuntersnet opgerold

De Franse politie heeft vrijdagavond een Frans-Belgisch net van valsemunters opgerold. Twee Belgische sluikhandelaars en een Parijse drukker werden verhoord en aangehouden, zo is door de politie meegedeeld.

Na eindeloze inspanningen konden de speurders donderdagavond in Parijs beslag leggen op een auto waarin zich een Belgische sluikhandelaar, de 39-jarige Jean-Marie Bouw, uit Ploegsteert, en zijn 27-jarige vriendin K.H., uit Brussel, bevonden. De politie ontdekte in de wagen tweeduizend vervalste Belgische identiteitskaarten, 150 valse Zwitserse rijbewijzen, nagemaakte chequeboekjes van het "Credit Lyonnais" en valse fiscale strookjes.

Het paar kwam uit een drukkerij, waar, na onderzoek, matrijzen en papierrollen in beslag werden genomen die werden gebruikt voor de vervaardiging van deze vervalste documenten. De directeur van het bedrijf, de 37-jarige J.C., die in Plantin, nabij Parijs, verblijft, werd aangehouden. Hij bekende dat hij valse documenten had gedrukt voor het paar Bouw-H. en gaf tevens toe dat hij in november 1984 een duizendtal valse Belgische identiteitskaarten had gemaakt.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Januari 1985

(*) De andere namen in dit artikel heb ik zelf afgekort.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube