41

Re: Paul Cams

Ereconsul Cams vermoord voor zijn fortuin

Het onderzoek naar de moordenaars van miljardair Paul Cams, die op 17 november 1983 in zijn sjieke villa te Ganshoren werd vermoed, toen zijn bijzit op een hoger gelegen kamer naar de televisie aan het zien was, werd - omdat resultaten zogezegd uitbleven - stil gelegd. Toch was de gerechtelijke politie van Brussel op het spoor om de daders te ontmaskeren.

Omdat een van de hoofdverdachten in het Kirschen-schandaal, met name Hilaire Beelen, een goede vriend van de vermoorde Paul Cams was, ziet het er naar uit dat het dossier-camp opnieuw zal worden bovengehaald.

Toch ziet geen enkele topspeurder van de gerechtelijke politie van Brussel in wat de Kirschen-vennoot Louis Beelen uitstaans zou hebben met de moord op de van Hasselt afkomstige Paul Cams.

Toen de gerechtelijke politie de moordenaar(s) van Paul Cams in het vizier kregen, werd plots - op verzoek van hogerhand - het onderzoek gestaakt.

Volgens de politie weet de vriendin van Paul Cams, met name Odile P., zeker wie haar bijzit heeft doodgeschoten. Die vriendin, ongeveer van dezelfde leeftijd van Paul Cams en dit is in de veertig, verblijft in het zuiden van Spanje en wordt niet door de Belgische politie verontrust.

Aan het licht is gekomen dat een andere vriend van Odile P., die van het Oost-Vlaamse Lebbeke afkomstig is, naar het leven heeft gestaan van Paul Cams, die ook ere-consul in België van Senegal was. Want keken de daders begerig uit naar het fortuin van Cams bij diens overlijden, dan had Cams ook nog veel geld te goed aan prominenten aan wie hij een en ander had geleend. Vandaar dat de Brusselse politie eveneens laat doorschemeren dat Paul Cams door enkele van zijn vertrouwelingen, die bij hem in het rood stonden, om het leven werd gebracht.

In elk geval doet het vreemd aan dat de gerechtelijke politie nooit de beslissende stap heeft mogen zetten om de moord op Paul Cams op te helderen. Cams zou wellicht hooggeplaatsten waarmee hij omging, in opspraak hebben kunnen brengen.

Maar voor de gerechtelijke politie bestaat geen twijfel dat de moordenaar van Cams voor enorm grote bedragen bij de Brusselse zakenman in het krijt stond.

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 Maart 1986

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Paul Cams

Paul Cams was blijkbaar een persooonlijke vriend van Lino Ventura.

» www.dhnet.be