221

Re: Eric Lammers

We kunnen niet ontkennen dat men in Nederland zeer snel handelde op een oproep en ook nog snel resultaat heeft geboekt. Voor veel daders zou een effectieve levenslange gevangenisstraf  zonder enige gunstverlening in de gevangenis de beste strafmaat zijn. Ter voorkoming van recidive.

222

Re: Eric Lammers

Klopt, vlugge resultaten in Nederland en terwijl ik dit schrijf, het is natuurlijk ongeneeselijk en niet ongeneselijk. Sorry. Ik blijf het spijtig vinden dat de Nederlanders hun tanden niet in dit dossier gezet hebben. Zou Peter de Vries wel eens bezig willen zien hebben. Volgens David waren er plannen ... Zijn opzoekingen in het dossier Mornie mochten er zijn. Vakkundig uit Belgie weg gehouden door procureur De Saeger.

"De zaak was door het lokale katholieke establishment netjes in de doofpot gestopt en iedereen zweeg dan ook (1). Aktueel met hoofdredacteur Peter R. de Vries doorbrak echter die stilte. Maar geen nood want de toenmalige Dendermondse procureur Guido De Saeger, uit hetzelfde katholieke hout gesneden, verbood de distributie ervan in België. De laatste maal dat zoiets gebeurde.

» /willyvandamme.wordpress.com

Indien jullie deze link open klikken zien jullie de foto van een ex collega van mij. Bril weg, ogen achter een zwarte banner en bloot terwijl ik hem altijd in kostuum zag. Maar ik herkende hem onmddellijk met 100% zekerheid. Waarom zou de collega van ML deze laatste dan niet correct herkend hebben op de foto zoals ik vandaag postte in de rubriek Lammers.

Is er een link tss Mornie en de Bende? Volgens mij wel en is het allemaal begonnen in de Jonathan. Ik vraag mij zelfs af of de foto niet in Aalst genomen is?

223

Re: Eric Lammers

En wat is dan volgens u die link?

224

Re: Eric Lammers

Er is altijd een zeer sterke band geweest tussen Gladio en de Katholieke kerk. En zelfs tss extreem rechts en de katholieke kerk. Een voorbeeld van het forum:

“Zoiets ja. Nu, François heeft ook jarenlang inlichtingen verzameld voor die Roeseler, zo gek bekeken was dat dus niet. In elk geval heeft die Roeseler toen een geestelijke op hem afgestuurd, Pierre Potargent. Die heeft toen – en dat moet in oktober of november 1950 zijn geweest – een jury belegd in het klooster van de minderbroeders conventuelen in Halle.

En waar vergaderde Bougerol op zondag? Er staat zelfs een foto van op het forum waar hij samen met de abt op staat. 's morgens naar de mis, daarna vergadering en na de middag naar de hoertjes of ...

Mornie was een vaste klant van de Jonathan.

Via via is mij ter ore gekomen waarover de gesprekken van Mornie en de notabelen gingen rond de jaren voor de overvallen. Versta onder notabelen bijvoorbeeld magistraten, hogere functionarissen bij het leger (rijkswacht inbegrepen) etc. ... Talrijke spionnen werden ook opgevangen in kloosters. 'Kloosters zijn vaak depot voor inlichtingendiensten'

» Forum

225

Re: Eric Lammers

"Ik hou van jou.
Als ik je hoofd zal afschieten, zal ik huilen.
En ik heb nochtans ervaring in dat soort zaken."

... Schreef Eric Lammers in 1991 in de gevangenis naar zijn toenmalige vriendin Sabine Caudal, op een onderschept briefje, toen hij haar bedreigde en haar vleide om haar verklaringen over de overval op 13 april 1988 - waarin Eric Lammers deelnam - in te trekken.

226

Re: Eric Lammers

Een speurder over Eric Lammers:

“De bijnaam ’het beest’ is zeker niet overdreven. Lammers is een gevaar voor de maatschappij. Een gevaarlijke gangster zonder enige vorm van normbesef. Zelden in mijn carrière ben ik bang geweest van de mensen die ik moest ondervragen. Behalve van hem. Als hij werd verhoord, bleven zijn handboeien altijd aan. Meer zelfs, hij werd met een ketting vastgeklonken aan een ring in de vloer. Hij kon vriendelijk en charmant zijn, maar plots sloeg dat om en werd hij een moordmachine."

"Ik vergeleek hem altijd met een pitbull. Die kunnen ook lief en trouw zijn. Maar plots krijgen ze een klik in hun hoofd en bijten ze iemand dood. Totaal onbetrouwbaar. Ooit heeft hij tijdens een ondervraging gezegd dat hij speciaal zijn duimnagel liet groeien tot deze lang genoeg was om er een oog van een agent mee uit te duwen en zijn wapen te kunnen afnemen. Hij vertelde het al lachend. Maar wij geloofden echt dat hij daartoe in staat was. Lammers was gewoon tot alles in staat.”

Bron » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

227

Re: Eric Lammers

Eric Lammers, toen hij begin 1991 voor het Luikse assisenhof verscheen:

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/eric_l10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

228

Re: Eric Lammers

Ik zie dat hij in mei 2022 tot 6 jaar veroordeeld werd door het Hof van Beroep in Bergen voor een aantal walgelijke zedenfeiten met kinderen, waaronder verkrachting van een meisje met mentale achterstand. 

Weet iemand of hij nog steeds vastzit?  (was al een tijd gearresteerd en met de schitterende systemen van voorwaardelijke invrijheidsstelling in België is niks zeker).

Ik weet niet wat de psychiaters zeggen maar die kerel lijkt me een kernpsychopaat en ik vraag me af of het ooit verantwoord zal zijn hem vrij te laten.

Voorts krijg ik een heel vreemd gevoel bij het lezen van al die WNP-verhalen en de link met 'Canard' van de Veiligheid van de Staat die zogezegd bezig was met een infiltratie-operatie. 

Hij had de dienstgraad van commissaris.  Ik kan me niet inbeelden dat die zich op het terrein met infiltratie bezighielden, tenminste niet officieel.  In principe zijn dat bureaumensen die verslagen lezen.  Was het een privéprojectje of was hij sympathisant van WNP en heeft de VSSE een hartaanval gekregen toen de zaak van de 'pastorale' uitkwam en één van hun mensen gelinkt werd aan de betrokken groep, waarop ze het maar 'geofficialiseerd' hebben.

Voor het alibi van Lammers:  ik hoop dat dat steviger was dan 'hij moest binnenblijven' op de KMS want er zijn er daar véél die 'de muur deden' om een clandestien nachtje uit door te brengen.

Re: Eric Lammers

Merovinger wrote:

En dan is er nog de heel straffe passage aangaande de moordtechnieken aangeleerd door Jean-Francis Calmette, meer bepaald het doden zonder sporen achter te laten. Daarover zegt Eric Lammers het volgende:

"Ik weet niet of dit nu nog zou kunnen doorgaan met de criminologische analyses door experten maar het schijnt dat door iemand op een heel zachte manier te wurgen en daarna het lichaam te schudden om de situatie in de aders te herstellen een wetsgeneesheer niet zou kunnen bewijzen dat het om een wurging ging en dat het zou kunnen lijken op een hartstilstand. Er zijn meerdere andere technieken maar die ga ik nu toch niet op de televisie uitleggen hoor."

[lacht]

"Maar ja, we hebben enkele technieken geleerd om euh … die ik trouwens nooit in de praktijk uitgevoerd heb hoor. Neen, ik verkies een dikke revolver met een dik gat in het hoofd. Dat, dat werkt! En dan nog eens twee of drie keer schieten ..."

Als je het hem ziet vertellen is het duidelijk dat hij nog nageniet van zijn gepleegde daden. Ik krijg er alvast koude rillingen van.

Zie de uitzending vanaf 27:00 » www.rtbf.be

Is dit nu de modus operandi toegepast bij een aantal slachtoffers in 1985? Die zogenaamde 'handtekening' waar een oud forumlid over sprak?

Kunnen alle speurders niet gewoon voor een laatste keer eens een maand lang volledig hun privé leven op offeren voor een hoger doel, een agenda maken en deze man dag en nacht ondervragen? Lammers is misschien wel het laatste alternatief om nog een gedeeltelijke schets te krijgen van de feiten.

230

Re: Eric Lammers

Spectator: Niet dat ik er zou van wakker liggen dat Lammers 72 uur uit zijn slaap werd gehouden en in shifts verhoord werd maar dag en nacht ondervragen mag niet. Zelfs als hij mocht bekennen zou een advocaat die verklaring buiten gesmeten krijgen en het is maar zeer de vraag of ze correct zou zijn of iets dat gezegd wordt 'om er vanaf te zijn'. Ik vrees dat de enige 'oplossing' een bekentenis zou zijn samen met objectief fysiek bewijs (vb dader die bekent en vertelt waar een wapen begraven ligt en dat ligt er ook effectief én kan gekoppeld worden aan bepaalde feiten.

Er is in dit dossier zoveel geknoeid met wat er was van (ballistisch) bewijsmateriaal dat niemand nog z'n hand in het vuur durft te steken voor iets. En er is ook de factor tijd: je kan niet redelijkerwijs verlangen dat iemand rekenschap kan geven van z'n tijdsgebruik op een dag 40 jaar geleden. Voor een aantal feiten heeft hij ook een ijzersterk alibi: zat in de bak (en niet bij Bultot).