1

Topic: Morlanwelz: 25 Maart 1978

Is dit dan de allereerste gewapende overval op een Delhaize-warenhuis in België?

Grootwarenhuis overvallen te La Louvière

Verscheidene gemaskerde en met karabijnen gewapende jongelieden zijn zaterdagmorgen [25 maart 1978], omstreeks 9u10, kort na de opening in het grootwarenhuis Delhaize aan de Chaussée de Brunehault te Morlanwelz, (*) binnengedrongen. Zij dwongen de personeelsleden en de reeds aanwezige klanten op de grond te gaan liggen, waarna zij de telefoondraden doorsneden en de kas leegroofden. De overvallers, vermoedelijk vier, sloegen daarna op de vlucht in een groene Lada. De buit zou ongeveer 500.000 fr. bedragen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 28 Maart 1978

(*) Locatie warenhuis » Google Maps

De daders van deze overval verschenen in mei 1981 voor het assisenhof van Mons. Tijdens dat proces werden ook twee getuigen van deze overval gehoord:

(...) Daarna werden getuigen gehoord van de diefstal met geweldpleging bij Delhaize te Morlanwelz waarvan Clouvel, Myszkowski, Janowski, Di Santo en Renée Van Marck bij verstek worden beschuldig.

Mw. Colette Dumont (*) verhaalde hoe het personeel en de klanten op de grond moesten gaan liggen onder bedreiging van een karabijn. De zaakvoerder van het warenhuis, de h. Debroux, vertelde hoe Clouvel en Di Santo hem verplichtten onder bedreiging van een karabijn de brandkoffer open te maken, waarna ook hij op de grond moest gaan liggen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 15 Mei 1981

(*) Dat is toch niet de Colette Dumont die in 1983 vermoord werd door Claude Dubois?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Morlanwelz: 25 Maart 1978

Interessant