1

Topic: Nijvel: 3 November 1984

Op zaterdag 3 november 1984 overvallen twee gewapende kerels het Colruyt-warenhuis van Nijvel. De gangsters waren van het “zuiderse type”. Ze hadden donker haar maar waren niet gemaskerd. Ze verdwenen met een zware motor in de richting van stadscentrum van Nijvel. Achteraf werd die motor van zwarte kleur teruggevonden. Hij was gestolen en dit was ook zo met de nummerplaten.

Het is hetzelfde warenhuis waar de Bende van Nijvel haar naam kreeg.

Twee gewapende kerels roofden 28.000 fr. bij Colruyt

Na de betrekkelijke rust die was ingetreden sedert de arrestatie van enkele kerels die ervan verdacht worden vorig jaar meerdere afschuwwekkende overvallen te hebben gepleegd in Waals-Brabant, is de streek de laatste maanden opnieuw het toneel van hold-ups geworden.

Zaterdagavond werd de vijfde overval gepleegd sinds begin augustus. Omstreeks 18u30 boden twee onbekenden zich aan in het warenhuis Colruyt aan de Brusselsesteenweg te Nijvel. Er waren nog heel wat klanten aanwezig, doch de gewapende kerels stoorden zich daar niet aan. Een van de Colruyt-klanten kreeg zelfs een revolver onder de neus geduwd.

De overval werd bliksemsnel uitgevoerd en de boeven konden zich 28.000 fr. toe-eigenen. Naar verluidt ging het om kerels van het “zuiderse type”. Ze hadden donker haar maar waren niet gemaskerd. Ze verdwenen met een zware motor in de richting van stadscentrum van Nijvel. Achteraf werd die motor van zwarte kleur teruggevonden. Hij was gestolen en dit was ook zo met de nummerplaten. Er kwam spoedig een speuractie op gang doch van de daders vond men geen spoor meer terug.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de overval van vorige zaterdagavond bij Colruyt niet het minste verband heeft met de drievoudige moord die daar op 17 september 1983 werd gepleegd. Maar na de hold-up van 8 augustus bij het Landbouwkrediet te Genappe waar de buit 500.000 fr. bedroeg, de mislukte overval op de post te Bousval op 12 oktober, een tweede hold-up bij het Landbouwkrediet te Genappe op 27 oktober waar 350.000 fr. werd geroofd en een overval op een andere landbouwbank, op 30 oktober te Rixensart met een buit van 300.000 fr., vraagt men zich af of men hier niet met een nieuwe bende te maken heeft die Waals-Brabant wederom onveilig maakt. (...)

Bron: Gazet van Antwerpen | 5 November 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube