1

Topic: Bioul: 3 Juli 1986

In bijlage 3 van het verslag van de Tweede Bendecommissie staat bij de inventaris van het dossier, onder de titel "E. Onderzoek per feit" dit:

F10: Opsporing van wapens ten gevolge van de diefstal met geweldpleging van Bioul en diverse voorwerpen.

De enige diefstal met geweldpleging in Bioul die ik kan vinden, is deze:

Gangsters schieten op juwelier te Bioul

Twee gewapende mannen hebben donderdag omstreeks 11 uur een overval gepleegd op de juwelenzaak “Bruno”, aan de Place Vaxelaire te Bioul, nabij Anhée. (*) Bij de overval werden drie schoten gelost. De juwelier liep een schampschot op aan het hoofd terwijl een andere kogel dwars door zijn voorarm drong.

Van de verwarring maakten de beide rovers gebruik om de kassa leeg te maken en een partij juwelen uit het uitstalraam te grissen. Een en ander moet hen ongeveer een miljoen hebben opgeleverd. Zij vluchtten vervolgens in een Opel die daags voordien in Borgworm was gestolen en die door een derde man werd bestuurd.

Bron: gazet van Antwerpen | 4 Juli 1986

(*) Bioul is een dorp tussen Dinant en Namen » Google Maps

Gangsters aangehouden te Brussel

De onderzoeksrechter van Dinant heeft dinsdag Joël Amedjkane, geboren in 1959 en woonachtig te Sint-Joost-ten-Node en Tonino Guarino, geboren in 1953 en zonder vaste woonplaats maar van Italiaanse nationaliteit, onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Deze mannen werden door de Brusselse BOB gegrepen in de buurt van het Noordstation. Ze gaven toe deelgenomen te hebben aan een overval om een juwelier van Bioul op 3 juli jongstleden. Tijdens deze overval werd de juwelier gekwetst door twee kogels in de arm en de schedelhuid. De buit werd geraamd op 1,2 miljoen frank maar werd niet teruggevonden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 18 Juli 1986

Zagen de speurders gelijknissen met de overval in Anderlues en wilden ze daarom de wapens van deze gangsters onderzoeken?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube