1

Topic: Robert De Vos

In een interview met De Morgen lanceert Hilde Geens een "nieuwe" verdachte:

(...) De naam Robert De Vos zegt u wellicht niets? Die man is jarenlang beschuldigd geweest van betrokkenheid bij de roofmoord bij wapenhandel Dekaise in Waver, maar niemand weet waarom. Heel dat dossier is gewoon verdwenen.”

Lees hier het hele interview » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Robert De Vos

Dat is toch om bij te huilen zoiets. Als die man jarenlang in verdenking is gesteld gebeurt dit heus niet zomaar.

3

Re: Robert De Vos

Hilde Geens heeft tientallen artikels en diverse boeken op haar naam. Rijkswachter Franky die burgers vermoordt tijdens de ‘hold-up’ van warenhuis Delhaize in Overijse in 1985 binnen de ‘strategie van de spanning’? Ze gelooft er niet in.

» pnws.be

Re: Robert De Vos

Journalisten moeten alles doen.

Je neemt geen blauwe mee op een braco. U zou verbaast zijn wat de mensen doen op aanvraag van een overheid.

5

Re: Robert De Vos

Ik heb drie keer een "Robert De Vos" gevonden:

  • In juni 1972 wordt een zekere Robert De Vos veroordeeld. Hij had 200.000 fr. van zijn hospita gestolen en was naar het buitenland gevlucht. Hij werd gevonden in een ziekenhuis in Marseille nadat hij daar was opgenomen vanwege een poging tot zelfmoord. Hij werd uitgeleverd aan België en veroordeeld voor één jaar.

  • In december 1985 wordt Robert De Vos - een bekende Gentse kunsthandelaar - veroordeeld. Hij werd o.a. beschuldigd van misbruik van vertrouwen en bedrieglijke bankbreuk.

  • In februari 1986 rijdt een 39-jarige Robert De Vos zich te pletter tegen de gevel van een huis in Zellik. De man overleed aan zijn verwondingen.

Of één van deze drie "Vossen" de Robert De Vos is die door Hilde Geens genoemd is, kan ik niet zeggen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

6

Re: Robert De Vos

Gevonden:

Gewond tijdens achtervolging

Het parket van Brussel heeft vrijdagmorgen de officiële versie bekend gemaakt van de achtervolging door de politie donderdagmiddag te Brussel van een vluchtauto, waarbij de chauffeur van deze laatste door een politiekogel werd getroffen.

Het begon met de vaststelling door de politie dat een man met een BMW ingebroken had in één van haar bewaarplaatsen. Toen een politie-agent op hem toestapte, probeerde hij die te overrijden, en wist dan te ontkomen.

Twee motorrijders van de politie zetten onmiddellijk de achtervolging in gedurende een tiental kilometers. Een eerste keer schoten zij in de lucht, een tweede kogel raakte de wagen en een derde trof de chauffeur in het rechter schouderblad. De wagen kwam tot stilstand in de Sint-Franciscusstraat te Sint-Joost-ten-Node.

De gewonde chauffeur werd naar het Sint-Pietersziekenhuis overgebracht en bevond zich vrijdagmorgen nog steeds in de afdeling intensieve zorgen. Zijn leven is echter niet in gevaar. Het gaat om de 28-jarige Robert Devos uit de Molenbeekstraat 105 te Brussel, die bij het parket bekend staat wegens geweldpleging, slagen en verwondingen, en drugsverslaving. De nummerplaten van zijn BMW waren gestolen en de politie vond in de koffer terug wat hij in de bewaarplaats gestolen had.

Bron: Gazet van Antwerpen | 20 Augustus 1983

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/robert12.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Robert De Vos

De naam was al veel langer bekend dan toen Hilde ermee op de proppen kwam. Uit Waver topic:

In “De Bende” van Paul Ponsaers en Gilbert Dupont kun je het volgende lezen naar aanleiding van de overval op Dekaise:

“De pers bleef lange tijd onwetend omtrent het feit dat een 27-jarige man ervan beschuldigd werd, de politieagent in Waver neergeschoten te hebben en bij wapenhandelaar Dekaise zeven pistolen en acht revolvers gestolen te hebben. Een zekere Robert D.V., wonend in de Molenbeekstraat in Brussel, leeft nu weer als een vrij man. De rijkswacht was van mening dat de moordenaars, na de schietpartij in Hoeilaart, zijn ondergedoken bij een carrosserieherstelier in Elsene. Deze laatste was toen vijfendertig, had een werkplaats in Hoeilaart en kende Robert D.V. heel goed''

Verkeerdelijk werd aangenomen dat het om Robert Darville ging, de leeftijd van Robert D.V. komt ook overeen met deze Vos uit bovenstaand artikel.

Re: Robert De Vos

Spectator Of Life wrote:

De rijkswacht was van mening dat de moordenaars, na de schietpartij in Hoeilaart, zijn ondergedoken bij een carrosserieherstelier in Elsene. Deze laatste was toen vijfendertig, had een werkplaats in Hoeilaart en kende Robert D.V. heel goed

Zou hier Hendrik Rauwens mee bedoeld worden? Er zijn alleszins veel elementen die daar op wijzen: de leeftijd klopt, hij was een garagist die in beeld kwam tijdens het onderzoek naar de overval bij Dekaise, net als De Vos bekend voor drugsfeiten, volgens een artikel van 1971 dat in het topic van Rauwens terug te vinden is lag zijn garage inderdaad op het grondgebied van Elsene en we weten uit dat topic ook dat hij ten tijde van de overval een woning in de Brugstraat in Hoeilaart had.